25. tammikuuta 2013

Valkoinen

Huomaan että täällä blogistaniassa on meneillään useissa postauksissa väriteema, toinen toistaan upeampia kuvakollaaseja olen saanut ihailla. Kiitos teille kanssabloggaajat!
Tähän väriteeman ympärille haluan myös itse tehdä postauksen. Sain aikanaan tilauslahjana Värien lumoa puutarhaan-kirjan. Kirja on mielestäni ihana kauniine kuvineen ja ajatusta herättävine teksteineen. Joskus heinäkuussa julkaisin postauksen Violetti, vaaleanpunainen ja tämä olkoon myöhästynyttä jatkoa siihen.

Jostain selittämättömästä syystä aloin selaamaan kuvakansioiden kuvia valkoisista kukkijoista ja kun sen jälkeen luin kirjasta Anna Ahon tekstin, huomaan kuinka osuva tähän hetkeen se onkaan. Hän kirjoittaa valkoisesta seuraavaa:
"Valkoinen hohtaa puhtautta ja viattomuutta. Sitä kannattaa suosia silloin, kun kaipaa elämäänsä selkeyttä ja uusia ajatuksia. Sanotaan että valkoinen kaapii pois karstaa kehosta, sydämestä ja sielusta. Se lohduttaa suojelee ja antaa toivoa."

Niin vain asiat menee jännästi, sain nimittäin työtarjouksen paikasta, jossa olin reilusti vuosi sitten. Ja olen siitä erittäin tyytyväinen, näin sen pitikin nyt mennä. Onneksi hoiva-alalla on erityyppisiä yksiköitä ja uskon että jokaiselle löytyy paikka, jossa parhaiten viihtyy. Mikä on erittäin tärkeää työssäjaksamisen kannalta. Muutos tuli siis, tosin tällä kertaa ei lapiohommien puolelle. Tuumaustaukoni jää siis melko lyhyeksi.

Tuli nyt kirjoitettua melko henkilökohtaista asiaa tähänkin  postaukseen. Mietittekö bloggaajat joskus jälkeenpäin että pitäsi pysyä yleismaailmallisella linjalla?
Hyvää viikonloppua kaikille!


22 kommenttia:

 1. Ihanat valkoisesi :) Täytyykin kaivaa esille oma valkoinen -postaus kesältä ;)
  Tuleehan sitä yksityisyyttä joskus mietittyä, mutta olen ajatellut niin että jos jossakin hetkessä tulee enemmän kerrottua, niin kaipa sielle oli siinä hetkessä tilaus. Ja yleismaailmalliset asiat pelkästään voisivat olla tylsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Osa valkoisista ottamistani kuvista ei sitten sopinut tähän mielentilaan ja kirjassa kuvatun valkoisen olemukseen, ei tarpeeksi herkkiä kuvia ;)

   Poista
 2. Ihan valkoisista kukista tulee joskus kylmä ja kova vaikutelma. Monestihan niissä on ripaus sinistä tai vaaleanpunaista pehmentämässä. Henkilökohtaisuudet tuovat blogiin elämän tuntua, mun mielestä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, muut hienoiset värivivahteet saavat kukinnot näyttämään keveiltä:)

   Poista
 3. Ihanaa valkoista! Minä en kanssa välitä jos tulee kerrottua henkilökohtaisia asioita. Pidän kyllä aika tarkan rajan siinä, että en laita valkokuvaa itsestäni tai läheisistä ihmisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en minäkään laita tarkkaa kuvaa itsestäni. Enkä kyllä ole kuvauksellinenkaan, että senkään puolesta ;)

   Poista
 4. Mielenkiintoista, kuinka valkoistakin voi olla niin monenlaista. Ja kaikki kukat toinen toistaan kauniimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itse tykkään erityiseti tuosta hopeahärkin heleästä kukasta.

   Poista
 5. Valkoiset kukat ja kasvit jotenkin ryhdistävät kukkamaita ja pihaa :)
  Itse olen hiukan erakko luonteeltani;viihdyn kotona ja omassa pihassani. Mellä harvoin käy vieraita ja koen "helpommaksi" nämä virtuaalisuhteet -ja "avautumiset" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä valkoiset kuvat ryhdistävät istutuksia ja samalla korostavat muita värejä.

   Tietyllä tapaa koen itseni jonkun verran erakoksi, työni on ihmisen parissa, joten vapaa-aikani vietän mielellään kotona ja kesäisin mökillä korven keskellä.

   Poista
 6. Mulla on aika vähän valkoisia kukkia, luulisin. Eniten tykkään oikein värikkäistä kukista ja mieluiten samassa penkissä monta väriä. Olen ns. normielämässä aika erakko, joten täällä blogistaniassa tulee kerrottua enemmän. Sen verran alkoi kuitenkin tuossa syksyllä ärsyttää tutut vierailijat oikeasta elämästä, että vaihdoin blogini nimen ja osoitteen. Uutta en enää tosielämässä monelle ihmiselle antanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin erehdyin alussa kertomaan blogini osoitteen ehkäpä liian monelle ja se pisti mietityttämään, tosin siitä on jo aikaa ja useimmat henkilöt jotka eivät ole puutarhajutuista kiinnostuneita lienevät blogini jo unohtaneet ;)

   Poista
 7. Hieno kuva syysleimusta (eikös se se ole?), vähän salaperäinenkin!
  Onnea todella paljon työtarjouksesta! Ihana kuulla, miten jollakulla osuu asiat hyvin kohdalleen. Se tuo uskoa omaankin elämään. Siksi niitä on myös ilo lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Jep, kuva on syysleimusta parin vuoden takaa. Auringon heijastus järveen näkyy taustalla, siksi kuva on mielestäni veikeä.

   Poista
 8. Jälleen kerran eteerisen kauniita kuvia :) Minä ajattelen samoin kuin aiemmin vastanneet erakot: kirjoittaminen koskettavista asioista on paljon helpompaa kuin puhuminen tutulle. Blogissani käyvät vain kaikkein läheisimmät ihmiset, muut tutut eivät tiedä tästä. Kirjoitan toisinaan niin henkilökohtaisista ja aroista aiheista, että jälkeenpäin kyllä mietityttää... Salaisuuteni jäävät itselleni kuitenkin, kun kasvonikin ovat olleet näkyvillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Kuten jo tuolla aiemmin kommentoin, kerroin alussa ehkä liian monelle tutulle tästä ja siksi mietityttää välillä mitä kirjoittelen.
   Toisaalta liekö sen väliä, olen kuka olen ja tunnen mitä tunnen...

   Poista
 9. Upeita kuvia ja kukkia!

  Blogi on minusta myös eräänlainen päiväkirja, joten itsekin tulee kirjoitettua henkilökohtaisiakin asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Päiväkirja, niinhän se taitaa olla;)

   Poista
 10. Ihania valkoisia kukkasia. Minä kyllä pidän valkoisista kukista hyvin paljon .
  Minä olen pikkusen myös sellainen erakko ja vähän arka en paljon uskalla tuoda itsestäni
  esille asjoja Enkä halua kuvia itsentäni laittaa blogiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Vähän samaan tapaan minäkin kallistun...

   Poista
 11. Sun täytyy tehdä toinen valkoinen postaus niin ei niin herkistä kuvista ;)

  Blogissani http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/
  on sinulle haaste :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)