8. tammikuuta 2013

Jotain puuhaa kevääksi

Selasin tässä siemenluetteloja ja kaikenlaista kivaa olisi keväälle tarjolla. Nettiostoksia tehdessä tuli klikkailtua aika reilu määrä aluksi, joten täytyi intoa vähän rajoittaa :) Mitkään suuren suuret tilat ei löydy taimikasvatukseen..

Kesäleimu 'Cecily Mix', matala värisekoitus, riippalobelia 'Regatta Rose' sekä 'Regatta Lilac', piiankieli 'Blue Bedder', tarhaneito, siemenkodat kransseihin yms. sitten syksyllä ;) ja värisekoitus tuliunikkoa. Nämä suhteellisen matalat yksivuotiset tilasin siinä tarkoituksessa että pyrin tänä keväänä kasvattamaan valtaosan ruukkuihin laitettavista kesäkukista itse. Saapi nähdä sitten ;)

Kosmoskukka piti myös saada, 'Fizzy Pink Dark Centre' ja  Auringonkukka 'Black Magic' erikoisen tumman värin vuoksi.

Lobelia 'Regatta lilac'  viime kesältä
ja tänä vuonna kaveriksi punainen 'Regatta Rose'


Perennojen siemenistä tuli tilattua seuraavanlaisia:
Jalokello, punakärsamö, sulkaneilikka, kaukasiantörmäkatkero, vaikkakin aurinkoiset paikat tuppaavat olevan täynnä mökkipuutarhassa. Puolivarjoisaa tilaa löytyy joten näitä sitten ajattelin metsäpuutarhan puolelle: akileijat 'Lime sorbet', 'Tower light blue'  sekä tummakukkainen 'William Guinness' ja illakko. Tilasin myös isojumaltenkukka 'Red light', jonka taimikasvatuksesta ei ole minkäänlaista hajua ;) vielä....

Ai niin ja amppelimansikan siemenpussin tilasin myös....


Jotenkin vaikuttaa että blogger tökkii tällä hetkellä, ei oikein aukaise sivuja ja kuvien lataaminen tökkii. Oi tätä ihanaa tekniikkaa.... olen ehkä pikkaisen kärsimätön ;) Joten tähän postaukseen ei sitten lisätäkkään ajattelemiani valokuvia....Ja blogiini on tullut kaksi uutta lukijaa, tervetuloa Inkivääri ja Maarit !


21 kommenttia:

 1. Ompas sulla siemenvalikoimaa. Minä aattelin myös tuota Auringonkukka 'Black Magic'ia laittaa. Paljon mulle tuntemattomia kukkia, täytyypi googlata. Kunnianhimoinen on tavoitteesi, tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nimenomaan kunnianhimoinen :D voi olla että menee mönkään ja löytää itsensä kesäkukkaostoksilta:)

   Usein muuten kyllästyn odottelemaan itse kasvatettujen kukintaa ja ostan niiden kaveriksi kuitenkin valmiita kukkijoita ;)

   Poista
 2. Minäkin ajattelin viime vuonna kasvattaa kesäkukat ruukkuihin itse, mutta yritelmäksi jäi. Tuli sitten hankittua ihan myymälästä ja torilta loppujen lopuksi. Muutama siemenpussi on päätynyt minullakin ostoskoriin jo tässä tammikuussa, enempää ei oikeesti mahtuis, kun rajalliset on taimikasvatustilat täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toisaalta jos muutemakin onnistuu voi siitä olla tyytyväinen :)

   Poista
 3. Mullakaan normaalin Googlen puolella Blogger ei anna lisätä kuvia koneelta tiedostoista. Google Chromen puolella se onnistuu. Lykkyä siementen kasvatukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lykkyä tarvitaan myös :)

   Todellakin, tämän postauksen kuva on Pisaca web albumista, aiemmin blogissa julkaistu. Ei millään onnistunut uuden lataaminen, joku hämminki, toivottavastii väliaikainen....Mulla selain IE, ehkä siinä hämminki, jos Chrome kerran toimii...

   Poista
 4. Kovasti oletkin ostanut siemeniä,ne kaikki ovatkin hyvin kauniita kukkia.Siemenistä kasvatettu,vaatiii ison tilan valoisan ja lämpimän. Minäkin olen suurimman osan kukista kasvattanut siemenistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa minulla ei todella ole hurjasti ja riippuu ihan kuinka valoisa kevät on tuleeko kesäkukista mitään, perennan taimethan ei haittaa vaikka ne eka vuonna on honteloita ;)

   Poista
 5. Samoissa puuhissa ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja vaikka vain osa onnistuu on se mukavaa puuhaa ;)

   Poista
 6. Kiitos, kiitos....paljonhan sinä olet siemeniä tilannut. Minäkin kasvatan ruukkuihin kaiken itse. On mukava seurata miten blogi-kaverin kasvatukset ovat onnistuneet, jokaisella kun on jotain sellaisia siemeniä mitä itsellä ei ole:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:)

   Viime vuonna osa kasvatuksistani meni totaalisesti mönkään ja jotain onnistui oikein hyvin, esim tuo 'Regatta Lilac', joten sitä pitä saada myös tänä vuonna :)

   Poista
 7. No oletpas pistänyt hösseliksi siementen kanssa. Siinä onkin kivasti puuhaa ja pitäähän niille tilaakin olla.. Kivan värinen tuo Lobelia 'Regatta Lilac':)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihanan heleän vaalean lila!
   Ajattelin josko vain osan kutakin tai jotain..

   Poista
  2. Oho, siis verbi jäi pois..."kylvän" osan kutakin jne...;)

   Poista
 8. Vau miten paljon ihania kylvettäviä : )
  Minullakin on hankintalistalla tumma auringonkukka. Se on näyttävä. Täytyykin muistaa laittaa tilaus menemään... että saa esikasvatettavien siemenet ajoissa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Tämä tumma tosiaan on näyttävä, saapi nähdä sitten... ;)

   Poista
 9. Paljon ihanuuksia melkein itämässä. Siemenluetteloita täälläkin on selattu. Täytyy antaa ensi-innostuksen vähän laantua, jotta harkinta pääsee paremmin esille :) Joku tänään postasi, että sai kuvien lataamisen toimimaan Chromella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ensimmäisenä haluan kaikki ihanuudet, onneksi se toinen ajatus on vähän realistisempi ;)

   Poista
 10. Ai, ai, tulee valtavia tilauspaineita kun lueskelee luetteloasi. Minulla on ystävä, joka on useana vuonna idättänyt kesäkukkansa itse. Hän tuntuu kuuluvan niihin ihmisiin, jolla on synnynäisesti aivan mahtava multapeukalo. Minulla taasen ei ole ja yleensä joudun kokeilemaan monet asiat kantapään kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä siemenlisäyksissä en todellakaan voi sanoa itseäni multapeukaloksi :)Olen tyytyväinen sitten niihin muutamiin onnistuneisiin... :)

   Pitäisi minun muuten kirjata asioita ylös, kylvöajat yms. En enää jälkeenpäin muista enää miten toimin minkäkin kanssa....

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)