21. tammikuuta 2013

Tuumaustauko

Kerroinkin tuossa aiemmin että opiskelin aikuisena lähihoitajaksi ja olen sen jälkeen tehnyt pitkiä sijaisuuksia ikäihmisten parissa. Opiskeluaika oli aika hektistä ja pääsinkin erään harjoittelujakson jälkeen tekemään töitä opiskelun lomassa. Syksystä 2009, jolloin aloitin opinnot, on aika mennyt ilman kunnollista pidempää irtiottoa. Luonnollisesti sijaisilla ei ole kovinkaan pitkiä lomia, varsinkin kun olen ollut töissä useammassa yksikössä. Toki en koko aikaa ole töitä tehnyt, mutta vapaat voi laskeja viikoissa.

Nyt kun yli vuoden pituinen sijaisuuteni loppui, ajattelin ottaa kunnollisen tuumaustauon. Jotenkin tämä oma aika tulee nyt tarpeeseen, ajoittain minulla oli sellainen tunne että olen koko ajan töissä. Olenko jotenkin heikompi, kun en jaksaisi? Ehkä on hyvä huomata väsymyksen tunteet ajoissa ja tervettä levätä vähän, vaikka kaksikin viikkoa. Puuhastella omia juttujaan ja sen jälkeen katsella, josko hakisi kevääksi sijaisuutta. Vahvasti minua nyt kiinnostaisi lähteä kesällä viherrakennustöihin. Ei sillä ettenkö pidä töistä ikäihmisten parissa, pidän toki. Eikä motivaationa opiskeluun hakeutumiseena ollut vain löytää talveksi töitä. Aitoa kiinnostustahan se vaatii, työ ihmisten parissa. Mutta pidän myös aeimmasta ammatistani ja jotenkin kesän viikonloput olisi kiva pitää vaihteeksi vapaana:) Saa nähdä sitten....;)

Ja näiden kesäisten kuvien kanssa täällä tuumailen ;)
Hyvää viikkoa kaikille!
Blogissani on myös uusi lukija, tervetuloa Sussi!


29 kommenttia:

 1. Enpä yhtään ihmettele, jos haluat pitää taukoa. Mulla on varmaan jokin keski-iän kriisi. Haluaisin jonkin ihan uuden ammatin.

  VastaaPoista
 2. Luulen, että vakituisessa työssä tieto varmasta lomasta ja sen pituudesta auttaa jaksamaan. Olisikin ihana voida rytmittää elonsa niin, että talvet töitä ja kesät kotona, tarttisko alkaa opettajaksi? 8) Yhdessä työpaikassani oli vakituisessa virassa sairaanhoitaja, joka oli myös maatilan emäntä. Hän otti aina koko kesät virkavapaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sanoinkin eräälle työtoverille että tunnen varmaan samoin kuin vakituinen työntekijä lomalle lähtiessään :)

   Poista
 3. Niih, ja ihanan voimaannuttavia kuvia!

  VastaaPoista
 4. Mahtaisiko jo tuo ajatus tuumaustauon tarpeesta osoittaa, että se tauko on tosiaan tarpeen? Parempi heittäytyä elämään kuin myöhemmin katua elämättä jääneitä hetkiä.
  Ihanan kesäisiä kukkakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Niinpä, ehkäpä on vahvuutta myöntää ettei juuri nyt jaksa:)

   Poista
 5. Ihanan kesäisiä kuvia! Hengähdystauko on välillä tarpeen, työsi on varmasti kuitenkin raskasta sekä henkisesti että fyysisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;)

   Antoisaa on ja välillä kuluttavaa ;)

   Poista
 6. Mulla on sellanen kokemus, jotta sijaisena olevan on itse huolehdittava omasta jaksamisestaan ja lomistaan. Jotkut pitkäaikaiset sijaset ovat kyllä saaneet lomansa sijaisuutensa sisällä, mut en minä yleensä. Pitää vaan pitää "lomaa" pätkien välissä. Joskus reilusti alle 50:senä jaksoin minäkin tehdä 2 vuotta putkeen töitä, korkeintaan 2 vapaata peräkkäin. Nyt jo ½ vuotta tekee tiukkaa, olkapäät yms alkaa krempata vanhemmiten.
  Todella mukava olis joskus vaihtaa alaa ihan toiseen välillä.
  Antoisaa tuumaustaukoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Totta. Näinhän se on. Viimeisin sijaisuuteni oli kotihoidon puolella, joten se niinkään ole fyysisesti raskasta. Aika paljon yksin puurtamista tosin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vastaus oli sinulle, Emilie.
   En tiedä miksi se tänne pomppasi :)

   Poista
 8. Kauniita kesäisiä kuvia kyllähän nuo kasvitkin antaa voimia:)

  VastaaPoista
 9. Sijaisen osa on usein aikas raadollinen, ei ole lomia eikä muutakjaan varmuutta. Tosin nyt hoitajila on töitä ja myös varaa valita, missä niitä haluaa tehdä. Ja joskushan se sijaisuuskin päättyy ja saapi vakiduunin ja pääsee etuihin kiinni. Mulle tulee 15 v työkokemus hoitoalata nyt täyteen ja tänä vuonna saan ekaa kertaa 7 viikon vuosiloma, se on niin juhlaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta.
   Hoitoala on niin laaja käsite ja vaikka työskentelen ikäihmisten parissa on hyvin paljon erityyppisiä työpaikkoja ja asiakkaiden toimintakyky on tällöin myös erilainen. Sinänsä on hyvä sitten hakeutua itselleen mieluisimpiin paikkoihin. Niin monenlaista työtä ja monenlaista tekijää :)
   Itse tässä keltanokkana vielä:)

   Ja varmasti on juhlaa :)

   Poista
 10. Välillä on hyvä pysähtyä ja pitää tuumaustaukoa. Sinulla on hyvä tilanne, kun voit tehdä halutessasi viherrakennustyötäkin. Se on kuitenkin niin erilaista, kuin hoitotyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, hyvä vastapaino. Toisaalta pelkkä puutarhaharrastus on myös antoisaa :)

   Poista
 11. Kyllä se pidemmän päälle käy raskaaksi tehdä töitä säännöllisesti ilman lomia,joten hetken irtiotto on varmasti paikallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pari viikkoakin on jo kiva lepotauko :)

   Poista
 12. Levätä täytyy silloin kun se siltä tuntuu! Tuumaile rauhassa. Ihania kuvia:)

  VastaaPoista
 13. Kiitos!

  Äitini teki pitkän uran vanhusten hoitotyön parissa, joten tiedän minkälaista työtä se on. Antoisaa, mutta samalla raskaan vaativaa.

  Tuumaustauot ovat hyvä juttu:)

  VastaaPoista
 14. Kuuntele vaan ihan omaa oloasi ja toimi sen mukaan.
  Välillä on hyvä ottaa ihan rennosti.
  Sinulla on mahdollisuus tehdä erilaisia töitä. Se on rikkautta se. Voi välillä olla sisätöissä ja välillä ulkotöissä. Vaihtelukin piristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin.
   Vaihtelu piristää ja vaikka taas menisinkin hoitoalalle, löytyy hyvinkin erityyppisiä työpaikkoja:)

   Poista
 15. Kuulostaa kiinnostavalta, että sinulla on kaksi ammattia. Heti tuli sellainen ajatus, että mitäs jos vaihteeksi vaihtaisi toisen ammatin puolelle... En tietenkään tiedä, miten sellainen on mahdollista, mutta se kuulostaa hyvältä. Kuitenkin, jos sinulla on nyt sellainen tunne, että tauko olisi hyvä, niin kyllä se silloin hyvä on. Kaksi viikkoa vain tuntuu peräti lyhyeltä ajalta ajatusten selvittämiseksi - tai ehkä minä vain olen hidas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaksi viikkoa on lyhyt aika, mutta katsotaan nyt ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)