11. tammikuuta 2013

Hypisteltävää

Siementilaus saapui, nyt on monta pussia pussia hypisteltäviä. Isäntä sanoikin miten ihmeessä tuollaiset pienet paketit saavat minut niin iloiseksi :)
Täytyy rehellisesti sanoa että mopo taisi karata käsistä. Ehkäpä olisi kannattanut tehdä jonkinmoista inventaarioa ensin, sillä aika monta pussukkaa löytyi lipastonlaatikosta.


Entisiä ja uusia pussukoita. Tänä vuonna yllätyspusseina olivat oppineittenkukka ja perhoskukka. Hauskaa sinänsä, sillä mietin josko tilaisin niitä... Mistähän ne tiesivätkään ;)

Selailin tuossa kuvia taimipuuhista vuodelta 2009. Silloin innostuin kylvämään useampaa sorttia. Tilaa kasvatukseen ei hurjasti ole, joten olohuoneen ikkunan edusta on vallattu näitä pieniä kasvunihmeitä varten. Onnistuminen tälläisessä ikkunalla kasvattamisesta on riippunut kuinka aurinkoinen kevät on ollut. Mitään lisävalojuttuja en ole hankkinut. Tuli perennojen taimista sitten miten honteloita tahansa, ulkona ne sitten vahvistuvat. Yllättävän hyvin kesäkukatkin kuitenkin tanakoituvat. Alla olevat taimikuvat siis vuodelta 2009.


Näihin maito- ja mehupurkki 'ruukkuihin' pääsääntöisesti koulin taimet, vievät siten vähemmän tilaa ;)Ketoneilikka, sinipallo-ohdake, kurjenkello, jaloritarinkannus ja nukkapähkämö olivat oikein helppoja esikasvatettavia. Kuvassa näkyvät köynnökset ovat yksivuotista aitoelämänlankaa, jotka kylvin vähän liian aikaisin. Sen piti olla violetti, mutta kukki joukossa silloin muutama vaalenpunainenkin ;)


Keväällä sitten harrastin taimien kiikutusta ulos karaistumaan ja yöksi sisälle nukkumaan.


Jossain vaiheessa toukokuuta kyllästyttyäni olohuoneen kasvihuonetunnelmaan, jätin taimet ulos ja peittelin harsolla yöksi.


Tämä kasvattamani jaloritarinkannus kuuluu lajikeryhmään Magic Fountains ja on huomattavasti matalampi kuin mihin yleensä olen tottunut. Korkein taimi taisi olla 120cm, ja hyvin pysyi pystyssä.


Sinipallo-ohdake


Ketoneilikkaa kylvin valkoista


ja punaistaNukkapähkämöstä tuli ehdoton suosikkini. Hypisteltävä ihanuus polun reunalla ;)

Mainittakoon vielä että kurjenkellot eivät ole mökkipuutarhassa kukkineet kertaakaan, sillä joku (luultavasti pitkäkorvainen, pörröinen) kaveri käy syömässä kasvuston kahden sentin sängelle. Viime syksynä pelastin muutaman taimen tänne kotiin rivitalon pihaan, josko voisin sitten ihailla sitä kukkivana. Sen sijaan että kasvatan sitä jonkun lounaaksi.. :)

12 kommenttia:

 1. Voi juku! Sulla on todelliset viljelmät! Upea ritarinkukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se oli silloin keväällä 2009, saa nähdä sitten tämän vuoden saldon ;)

   Tykkään myös itse tuosta ritarinkannuksesta :)

   Poista
 2. Voi mahdoton, mitä ihanuuksia. Tässähän ihan innostuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän laiska puuhastelija, eikä jaksa kasvatella mitään kovin vaativia, siispä suosin näitä helppoja :)

   Poista
 3. Voi jukra, miten ihanaisia kuvia! Kesä oikein tuoksuu niistä:)
  Blogissani on sinulle jotakin!
  http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   ja toinen kiitos, käynpä kurkkaamassa ;)

   Poista
 4. Aika mittavat kylvöt sinulla on ollut 2009. Eipä ihme, että kukkapenkkisi on noin rehevä ja monilajinen. Tästä postauksesta tuli ihan ikävä omia viime syksynä istuttamiani perennoja, mitenhän ne siellä hangen alla pärjäilee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mikähän into silloin oikein iski ;)

   Hyvin ne pärjäävät, nukkuvat hankipeiton alla ;)

   Poista
 5. Oi, kun ihania kuvia! Hyvin ovat kukkaset kasvaneet. Siemenistä kasvattamalla tulevat paljon edullisemmiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;)
   Totta ja hauskaa on saada itse kasvatettuja perennoja pihalle ;)

   Poista
 6. Jotenkin noihin luetteloihin aina tulee hurahdettua, vaikka päättää ettei (juuri) mitään kylvetä tänä vuonna;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)