24. marraskuuta 2012

Sateesta välittämättä


No jaa, taas tulee kesäkuva-postaus. Jotenkin sitä vaan jämähtää selailemaan viime kesän kasvikuvia :)
Ainakin Pirkko, Saraheinä ja  Katja laittoivat postauksen sadekesän onnistuneista kesäkukista. Pitihän minunkin toki alkaa selailla miltä kesäkukat näyttivätkään. Aika vähän niitä minunkin tuli kuvattua ja näköjään tuli räpsittyä lähikuvia :)

Ehkä kivoin tämän kesän kesäkukka oli itse siemenestä kasvatettu lobelia 'Regatta lilac', todella ihanan hempeä, hurmaava mielestäni.

Ensimmäiset kukat :)

Osa kukista oli hyvinkin vaaleita...osa tummenpia ;)

Kiva tämä oli.

Matala leijonankita oli myös mukava tuttavuus tälle kesälle. Siemenet tuli tilauksessa kaupan päälle, muuten tätä ei olisi tullut kokeiltua. Helppo esikasvatettava tämäkin, taimet tosin venähtivät sisällä, mutta todella hyvin ne siitä vahvistuivat.Tuoksuherne on saatava joka kesä huumaavan tuoksunsa vuoksi.
Tänä vuonna taimen sain tädiltäni.

Punakosmos pysyi hyvin pystyssä vaikka vettä tuli ajoittain hurjasti ;)

Keijunmekko oli tosi mukava, kukki todella pitkään ja hartaasti. Mietin miten ihmeessä minulla on siitä vain tämä yksi suttuinen kuva ? Olisihan tätä nyt pitänyt kuvata enemmän...


Gladioluksia joutuu kyllä tukemaan, satoi tai paistoi. Ei muuten ollut tämä sitä lajiketta jota tilasin. Olisivat varmaan korvanneet, mutta olen kamalan huono ottamaan yhteyttä tälläisten asioiden vuoksi. No, kaunishan tämäkin oli, ja en ole nykyään kovin tarkka eri kasvien sävyjen suhteen ;)


ja perinteiset kesän ensimmäiset ;)


Ensi kesänä pitää petrata kesäkukkien valokuvausta, sillä nyt ei näköjään ole kaikista kuvaa (tai sitten on vaan sellaisia suttukuvia, joita ei kehtaa postata, hus, roskakoriin ;)

Tässä aiemmin tuskailin kuvantallennustilan loppumista, kuten näköjään moni muukin. Ihanaa kun ihmiset laittavat ohjeita, kuten Cheri. Huomasinpa sitten, että tuolla pisaca webissä onkin paljon kuvia, joita en ole julkaissut blogissa. Ladannut kyllä, mutta sitten muuttanut mieltäni ja poistanut kuvan, enkä silloin älynnyt poistaa sitä myös picasa webistä. Turhaa tilaa nekin siellä veivät. En tajunnut aloittaessani blogin, että kuvat olisi syytä pienentää. Nyt tilaa saadakseni tein erään työlään homman, pienensin ja latasin uudelleen joitakin blogini erillisten sivujen kuvia. Vähän siinäkin töpeksin, sillä sain pari kuvaa katoamaan bittiavaruuteen:)
Hätäpäissäni silloin aiemmin ostin lisää tallennustilaa. Usein toimin, ennenkuin mietin ;) No, se on nyt peruttu ja jatkossa muistan aina pienentää kuvat, aina näköjään oppii jotain uutta.
8 kommenttia:

 1. Kesää ja kukkia on aina mukava muistella. Kiva, että sana kuvatallennustilasta leviää. Ja jos tila tulee täyteen niin aina voi yrittää ladata noita alla 800 pikselin kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta
   Minulla tosiaan tuli tuo kuva tallennustila täyteen. Picasa webissä oli kuvia kooltaan jopa jotain 3000x3000! Kun tässä tarkastelin ja poistin ylimääräiset sekä pienensin osan kuvista, tilaa on nyt käytössä 37%. Ja jatkossa pienennän tosiaan kuvat.
   Kitos vielä kerran ohjeiden postauksesta!

   Poista
 2. Ihastuttavia kukkijoita sulla. Lobeliasi on kauniimpi kuin mikään kaupan versio! Mulla oli myös leijonankitaa kasvamassa, mutta huonosti kävi. Ja ensi kesänä sitten muistutellaan toisiamme, että kuvataan vielä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Luultavasti tilaan tämän lobelian siemeniä myös ensi vuonna.
   Ja hyvä, muistutellaan vaan!

   Poista
 3. Ihania kesäkukkia sinulla,kyllä nuo orvokit ovat kauniita, ja
  myös toisetkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Orvokit tosin eivät loppukesästä kovinkaan kukoista, pitää vähän uudistaa leikkaamalla ;)

   Poista
 4. Tuo lobelia on erityisen kaunis! Oliko sen taimet yhtä hentoja kuten sen lobelian, joka on se tavallisin tumman sininen (ne ei aina ole mulla oikein onnistunut)? Jee, kun joulusta on päästy niin siementilaukset ovat taas ajankohtaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet oli aika hentoisia, koulin ne melko suurina tuppoina taimiruukkuihin. Pariin pieneen amppeliin koulin taimet suoraan, enkä siis istuttanut niitä enää erikseen.Alkukesästä vähän kasvu ulkona junnasi, koleaa kun oli, mutta kyllä ne lopulta piristyivät ihan hienosti ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)