22. lokakuuta 2014

Iltalenkillä

Asumme nyt sen verran "korvessa" että kevyenliikenteenväylä alkaa parin kilometrin päästä. Ihan ensimmäisenä iltana suuntasin lenkkini ihan tietä pitkin. Voin sanoa että siinä tien vieressä ei koiralenkki ollut kovinkaan rentouttava. Päätin silloin että alan heti etsimään mukavia reittejä lähimetsistä.
Nyt kun olemme reilun kuukauden verran asustelleet uusilla kulmilla olen kolunnut ahkerasti metsiä, välillä helppokulkuisissa ja välillä oikonut epämääräisissä vattupusikoissa, mutta löysin kuin löysinkin pari mukavaa metsäpolkua. Osa varmaan muiden koiranulkoiluttajien reittejä, osa taitaa olla ihan hirvenpolkuja, ainakin makuupaikkoja sattuu näkymään silloin tällöin.
Tänään mentiin helppokulkuista polkua, toinen reittini onkin sitten vähän haastavampi. Ehkä joku päivä otan kameran sinnekin mukaan. Aika jyrkkää nousua ylös ja melko rytelikköä metsää. Siellä raivasin itse kulkuväylää, siis katkoin kaatuneiden ja jo osoittain lahonneiden kuusien oksia, jotta runkojen yli pääsee astumaan. Pienenpiä kaatuneita puita siirtelin sivuun, sinne taitaa tulla sitten oma polku näiden "metsätöiden" jälkeen :) Eipä silti, se metsä onkin kaunis suurine kuusineen, mutta paljon siellä on kaatunutta puuta. Luulen että se on kaupunkin omistamaa metsää, sillä yleensähän yksityiset metsäomistajat korjaavat tuulenkaadot polttopuuksi. Siltä suunnalta löytyy aukko, jossa hirvet viettävät aikaa. En tosin ole heitä tavannut, mutta jätöksiä ja makuupaikkoja sekä kapeita kulkuväyliä löytyy.


Reimu irti :)
Tänään siis vuorossa se helppo reitti :)Tämä polku kulkee jo niin lähellä valtatietä etten uskalla pitää Iitaa siellä irti.
Saattaa liian innoissaan lähteä jäniksen ja jopa hirvien jälkiä seuraamaan.
Takan vieressä onkin kiva lämmitellä ulkoilun jälkeen

28 kommenttia:

 1. Hyvän näköistä metsäpolkua näyttää olevan,. kivaa sielä koiran kanssa lenkkeillä. Kauniita kuvia olet ottanut .tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
 2. Iita mahtaa olla onnellinen tuolla metsäpoluilla, haisteltavaa varmasti riittää.
  Hienosti kuvattuja talventörröttäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivas oli niin kauniin värinen niiden taustalla :)

   Poista
 3. Upeat kuvat törröttäjistä!

  VastaaPoista
 4. Kelpaa tuolla metsässä kuljeskella! Näyttää ihan 'minun metsältäni'. Itse olen vähän raivannut metsään polkuja, jossa koiran kanssa voidaan kulkea. Toki metsä ei ole omaani, mutta enhän siellä puita kaada. Siirtelen vain risuja sivummaksi polulta.

  VastaaPoista
 5. Horsmat ovat koristeellisia kuihtuneenankin.
  Koira varmaan tykkää kun pääsee metsään juoksemaan ja nuuskimaan jälkiä.

  VastaaPoista
 6. Metsässä onkin huomattavasti mukavampi kävellä ja liikkua kuin valtatien (tai minkään tien laidassa). Maapohja on pehmeämpää ja paljon nähtävää ympärillä. Hienoja kokemuksia siis sinulla tiedossa jatkossakin.

  VastaaPoista
 7. Metsä on kylläniin kaunis! Tuo kuva ilo irti on niin mahtava, koiralla super kivaa saada juosta vapaana.
  Olet katsonut kartoilta metsäisiä reittejä? Pienemmät kinttupolut merkattu katkoviivalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhden katkoviivalla merkityn löysin ja näissä kuvissa se on tuo selkeä polku. Muutoin sitten ominpäin etsin reittejä ;)

   Poista
 8. Hieno reitti näyttää olevan. Järkytti hiukan tuo valkoinen aines maassa, täällä sitä ei oo näkynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä sillä Jyväskylä ei ole kovin kaukana Tamperetta ;) Vai pieni ratkaiseva ero ;)

   Poista
 9. Metsässä ulkoilu on mukavaa. Lumen tultua on mukavaa se, että voi nähdä niin helposti eläinten jälkiä.

  VastaaPoista
 10. Voi miten kutsuvat iltamaisemat, tuolla kävelee enemmän kuin mielellään! Metsätöitä teit siellä liikkuessasi...=) Itse päädyn useinkin retkilläni pöheikköön ja ryteikköön, tulee kuntoiltua sitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tosin ottaa päästä kun risut lyö kasvoihin :D

   Poista
 11. Upeat kuvat! Metsäisiä polkuja on ihana kulkea!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)