4. tammikuuta 2023

Ei tätä mokaa enää ;)

Viime tammikuussa aloitin opiskelut. Tiesin että helpolla ei pääse.
Niinpä jätin esikasvatukset minimiin. 
En edes kelloköynnöstä kasvattanut. 

Se vähän harmitti. 
Tulevalle kesälle niitä kasvatan kyllä. 
Pitääkin kohta alkaa tekemään siementilausta. 
 


Katse tulevaisuuteen!


20 kommenttia:

 1. Upeita kuvia kelloköynnöksistä, pakko saada ensi kesänä. Kohta varmaan pitäisi jo laittaa itämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Komea kasvi on.
   Helmikuussa olen useimmiten laittanut. Nyt pitäs tilata jo siemenet ;)

   Poista
 2. Aivan huippukauniit kuvat. Kyllä köynnökset ovat varsinaisia kaunottaria. Itsellä ei esikasvatukset onnistu ollenkaan. Kärhöjä olen ostanut, mutta voikohan tuota kelloköynnöstä mistään edes ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä kukat näyttävät sinisemmille näissä kuvissa kuin mitä se sävy oikeasti luonnossa on.
   Olen nähnyt kelloköynnöstä myynnissä ainakin Hankkijalla ja tuolla Viherlandiassa.

   Poista
 3. Kelloköynnös on upea kasvi ja laitan sitä kasvamaan tänäkin vuonna. Viime vuoden kasvatuksen aloitin liian aikaisin, sillä epäilin, etteivät vanhat siemenet itäisi. Kun lähes kaikki 10.1.22 kylvetyt siemenet yllättäen lähtivät kasvuun, oli minulla toukokuussa ihan hurja viidakko sisällä ja kattoon tarttuneiden kärkien irrottelu oli oma lukunsa. Tänä vuonna laitan siemenet itämään vasta helmikuussa :) - pitääkin penkoa siemenvarastot, jotta selviää, onko hankittava uusia siemeniä.

  VastaaPoista
 4. Upeita kellokukkia se tekee mutta en nyt kuitenkaan taida tänä vuonna kasvattaa .Minulla on kaikkea tulossa syyskylvöistä perennaa että niitä nyt taidan vaan hoidella mitkä itää .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, tila on usein rajallinen esikasvatuksiin ;)

   Poista
 5. Komia kasvi, mikä ei mulla viimme kesänä keriinny kukkia. Alootin myähään ja sitte ku tämä puulämmitteene tupa oli nii viiliä, taimetus oli tosi hirasta. Mä alootan toisin ku Päivi - aikaasemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, tosin lehdistö on todella näyttävä myös.

   Poista
 6. Kelloköynnöstä on vaan pakko joka vuosi kasvattaa, vaikka sen kärhiä pitkin kevättä tuen ympäri kiertäessä manaa ahneuttaan. Kelloköynnöksen kasvuvoima tekee siitä kiitettävän viherryttäjän kesäksi, erityisesti loppukesäksi. Kukat ilmestyvät turhan myöhään, mutta aina niitä jaksaa ihastella. Näissä varhain kylvettävissä kesäkukissa on se vaara, että liian myöhään innostuessaan ei samana vuonna ehdi korjata erehdystään. Onneksi kelloköynnöstä on nykyisin yhä useammassa puutarhamyymälässä myös ostettavana.

  VastaaPoista
 7. Kelloköynnökseni kyllä kukki, mutta ei joko tehnyt siemeniä tai en ainakaan saanut niitä talteen. Täytyy siis tilata niitä, koska kelloköynnös on kiva kasvatettava, kun taimet on heti rotevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se aina ehdi tehdä niitä siemenpähkylöitä. Ne on tosi suuria, joten ne huomaa kyllä :)

   Poista
 8. Kauniit kuvat kelloköynnöksestä.

  VastaaPoista
 9. Upeita kuvia! Meillä on niin hintaista tilaa taimikasvatukseen, niin ostan taimia puutarhoista. Meillä ei ole ollut kelloköynöstä puutarhassa. Tuollainen olisi kyllä erityisen upean näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, kukkii vaan aika myöhäisessä vaiheessa. Komea on kuitenkin.

   Poista
 10. Kelloköynnös on kyllä upea kesäkukka! Minulla se on ollut muutamana vuonna ruukuissa, jolloin on aloittanut kukinnan aika myöhään, mutta viime vuonna laitoin maahan ja kasvoi ihan hurjasti ja kukintakin alkoi paljon tavanomaista aiemmin. Toki vuodellakin voi olla merkitystä, mutta kun olen aika huono ruukkujen kastelija, niin meillä menestyi paremmin maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kastella täytyy. Ja pitää olla iso ruukku. :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)