5. huhtikuuta 2021

Taimikatsaus

 
Kelloköynnökset näyttävät pirteiltä. 
Kuin lankavyyhtinä ohjaan pitkiä versoja ylös alas tukikeppiin.

Toin osan kelloköynnöksistä keittiön pöydälle viime vuotiseen tapaan. 
Yläkerran taimipöydällä alkoi jo olla ahdasta.


Chilit ovat hieman piristyneet lannoituksen jälkeen. Ehkä pian saatan lannoittaa niitä lisää.


Tomaattini ovat vielä pieniä, mutta onhan kesään vielä aikaa ;)

Jättiverbenan pistokkaiden kanssa ei oikein mene putkeen.
Osan juurrutin vedessä ja osan suoraan mullassa.
Nuo pienemmät ovat juurtuneet mullassa. Eivät ole juuri kasvaneet.
Vedessä juurtuneista ekasta satsista kuoli valtaosa kun istutin ne multaan syvempään.
Reunassa näkyvä on uudemmasta pistokassatsista ja sitä en laittanut syvempään.
Typeränlainen hujoppi on.
Tähän mennessä jättiverbenan pistokaslisäys ei ole täällä saanut riemunkiljaisuja aikaan.

Pelargonin pistokkaat ovat niin helppoja ja hyvävointisia.

Verenpisaran ja kyynelpisaran pistokkaat ovat myös hyvässä kasvussa.


Jonkun verran on kylvetty muitakin siemeniä ja niiden itämistä odotellaan.
Saattaa tulla jonkunmoista tilanahtautta jos kylvökset onnistuu.
Eipä sitä itselleen mitään voi...taaskaan ;)

20 kommenttia:

 1. Hih, näin siinä aikan käy taimien ja kylvöksien kanssa, valtaavat joka paikan;) Meillä olis yhdessä huoneessa kyllä tilaa, kun nuorimmainenkin on opiskelemassa...pitäisköhän virittää hänen huoneen ikkunan alle joku väliaikinen taimipöytä. Tosin hän tulee kesätöihin tännepäin kuukauden kuluttua, eikä vissiin kovasti piittaa jos äiti hoitaa kasveja hänen huoneessaan päivittäin;)

  VastaaPoista
 2. Onpa komeat kelloköynnökset. Ostin yhden valmiin kelloköynnöksen taimen, ehkä uskallan ensi vuonna kylvämään itse. Versoja saa olla alvariinsa kääntämässä parempaan kasvusuuntaan, tarttuvat jopa verhoihin kiinni.

  VastaaPoista
 3. Ihana taimikasvattamo ♥
  Minulla ei muuta ole kuin perennoja ulkona kylmäkäsittelyssä. Välillä kun lähden viikoksikin kaupunkiin, niin ei oikein uskalla jättää pikku taimia ilman kastelua niin pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 4. Voit olla kelloköynnöksistäsi ylpeä. Tosi komeita ovat jo nyt. Omani kylvin kolmisen viikkoa sitten, eikä mitään vielä näy. Alkaa vähän jo huolestuttaa. Tomaatit ja chili taas lähtivät hyvin kasvuun ja ovat nyt koulittuina myös yläkerrassa hieman viileämmässä ikkunan ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut joskus ongelmia kylvöjen kanssa ja on pitänyt laittaa toinen satsi kun ekat ei itäneet tai itivät tosi huonosti. Kyllä niiden olisi pitänyt itää jo?

   Poista
 5. Kelloköynnökset on oikee takiaasia, jokapaikkahan tarttumas. Mullaki meni ensimmääne jättiverbeenan pistokaskokeelu ihan pommihin. Pistelin pistokkahat suaraa multihin. Toisen satsin juurrutin veres, eikä siitäkää montaa lähteny. Viimmeesin o kaikkista paras, suaraa multihin ja non teheny jo uutta kasvua. Hyvin kerkiäävät viälä.

  VastaaPoista
 6. Taidan joutua omien kelloköynnösten kanssa kunnoon sotkuun vielä tässä kevään aikana. Ovat niin nopeita tarttumaan kiinni mihin sattuu. Ostin kelloköynnöksen alut, itse en niitä jaksaisi kasvatella alusta asti. Hienot kelloköynnökset sinulla.

  VastaaPoista
 7. Hyvässä kasvussa olevat kelloköynnökset ja pistokkaat. Omat kelloköynnökset pitäisi koulia jo kovaa kyytiä isompiin purkkeihin.

  VastaaPoista
 8. Kelloköynnösten ohjailu kuuluu päivittäisiin rutiineihin. Onneksi versoja voi kieputella kasvin itsensä sokkeloista. Hyvältä näyttävät kaikki taimet, en osaa edes moittia jättiverbenan pistokkaita, koska en tiedä miltä niiden pitäisi näyttää - ihan vihreitä ovat! Kyllä nuo tomaatit vielä ehtivät.

  VastaaPoista
 9. Taimiviidakossa täälläkin ollaan. Kuka ne on kaikki kylväny, kysyn vaan 😄
  Komiat kelloköynnökset 👍🏻🐥

  VastaaPoista
 10. Vihreä viidakko hyvin aluillaan :D Minäkin olen saanut jo tutustua kelloköynnöksen joka suuntaan kurottelevaan kasvutapaan. Pitää käydä joka päivä ohjaamassa karkulaiset takaisin omiin tukiinsa. Jospa nuo jättiverbenat tuosta pian lähtevät reippaampaan kasvuun. Malttia vain, vaikka hankalaa varmasti on kun vieressä pelakuut ja verenpisarat porskuttavat täyttä vauhtia. Eivät ainakaan ole vielä kuolleen näköisiä :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niin ja nyt joutuivat vielä jättiverbenat kylmään kasvariin harson alle. Aika karu tämä alku..

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)