13. huhtikuuta 2021

Ne itää!

 
Kylvin kylmään kasvariin hyötykasveja, kosmoskukkaa ja joitakin luonnonkasvien siemeniä.
Ja nehän miltei kaikki itää!
Retiisi ehti ensimmäisenä
Pinaattikaali, pinaatti, villirucola itävät myös.
Lehtikaali selvästi aloittelee
ja myös kosmoskukka!
Silopersilja ja niittykasvit eivät osoita vielä elonmerkkejä.
Aika hyvin kuitenkin.

Kylvin siemenet maaliskuun lopulla.
Täältä voit kurkata postauksen: Kylvöjä kylmään kasvihuoneeseen.

Inspiraation kylmän kasvihuoneen hyötykasvikylvöistä löysin joku aika sitten Hyötytarhuri-blogistaTuoksuherneen taimet ehtivät venähtää sisällä
ja jättiverbenan pistokastaimet olivat ihan muuten vaan köpöjä.
Ehkäpä nyt tuoksuherneet hiukan tanakoituisivat ennen ulosistutusta.

Puutarhasta löysin ensimmäisen kukkasen!

24 kommenttia:

 1. Ah ensimmäiselle kukkaselle! Ja ihania nuo kaikki sirkkalehdetkin <3

  VastaaPoista
 2. Malja ensimmäiselle kukalle! Kasvihuonetta voi hyödyntää tosi aikaisin.

  VastaaPoista
 3. Jee, mahtavaa! Täällä ihan sama tilanne kun taidettiin ihan samaan aikaan kylvää. :D Kasvihuoneessa ovat erilaiset salaatit itäneet ja hieman myöhemmin kylvin ulos muovisella minikasvihuoneella katettuun lavaan retiisiä ja nyt ovat jo sirkkalehdet näkyvissä. On tämä jännittävää aikaa! Tänään tukevoitin kasvihuoneessa taas tomaatintaimia ja purjoja. Hyötyvät kyllä ihan älyttömästi siitä että jaksaa raahata ne auringon alle edes muutamaksi tunniksi. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tomaatintaimet hyötyvät varmasti. Itse olen aika laiska niitä siirtelemään, mutta harkitsen tässä lämmityksen laittamista kasvariin ja sitä kautta voisin siirtää vaikka tomaatit jo sinne ;)

   Poista
 4. Ihania nämä kevään kasvutarinat <3 Ja kevään ensimmäiset kukkaset <3

  VastaaPoista
 5. Hmm, parempi täyttää kasvari taimipurkeilla kuin olkkarin ikkunalauta, joka aina tuppaa muutenkin olemaan purkitettu. Ainakin kylmänkestävimmästä päästä.

  VastaaPoista
 6. Ihania onnistumisen hetkiä. Siitä se kukkatykitys lähtöö!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut onnistuneista kylvöistä.

  VastaaPoista
 8. Hienoa minä en ole vielä kylvänyt tuoksuherneitä mutta kohta nekin pääsee multaan. Tuo kylmään kasvihuoneeseen kylväminen on minulle uutta mutta kävin kyllä kurkkaamassa sitä postausta. Varteenotettava varmasti kun saan sen kasvihuoneen.

  VastaaPoista
 9. Onnea ensimmäisestä kukkasesta! Juhlan paikka :) Hienosti ovat myös kylvökset itäneet. Jokohan uskaltaisi kylvää kasvimaalle? Maa oli jo kahdesta lavasta sulanut. Hirveä hoppu... :D Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin lavat jo sulat ja periaatteessa voisi kylvää. Pitää minun vaan miettiä mitä kylväisi mihinkin ;)

   Poista
 10. Iloisia kohtaamisia! Ensimmäinen kukkanen saa aina suurimman ihastuksen ja uudet itäneet kylvöt nostavat ilon pintaan! Minäkin vein jo tuoksuherneet kasvariin, kun sen kylmnkestävyydestä on niin monessa blogissa jo ollut puhetta. Mutta kylvöjä en ole sinne tehnyt. Varmasti taimet vankistuisivat nopeasti, jos olisivat jo pikkutaimesta viileässä kasvaneet!

  VastaaPoista
 11. Mainioita itämisiä. Ensimmäinen kukka on aina kaikkein kaunein.
  Minulla tuoksuherneet ovat vielä kellarissa. Jospa viikonloppuna ehtisin ne vihdoin kuskata kasvariin. Mietin, josko kiikuttaisin myös kaikki purkkeihin istutetut perennajuurakot kasvariin. Ulkona on jo moni luonnostaan tunkemassa itseään mullasta esiin, joten olisiko purkkehin esikasvatukseen laitetuilla sen huonommat lähtökohdat? Vaikka heräisivät ja kasvaisivat, ei haittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hyvä idea viedä perennajuurakkopurkit kasvariin. Alkavat aiemmin juurtumaan ja sitä kautta ehtivät kasvaa enempi ensimmäisenä vuonna.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)