16. elokuuta 2020

On jo elokuu


Kylläpäs aika rientää. Nyt on jo elokuu puolessa välissä. Kesä on ollut hyvinkin kiireinen. Viime vuonna meillä oli töissä heinäkuussa hiljaisempi jakso ja silloin pidin kaikki perjantait vapaata. Tänä vuonna on puuhaa riittänyt tasaisesti pitkin kesää. Jotain satunnaisia ylimääräisiä vapaapäiviä olen silloin tällöin pitänyt. 

Puutarhassa ilahduttavat nyt erilaiset hortensiat ja jalokärhöt. Ensimmäiset siksi että ovat jo saaneet kivasti kokoa, jälkimmäiset siksi että hieman hoidin niitä paremmin :D

'Wim's Red'- hortensia alkaa pikkuhiljaa punertumaan. Kaverina sillä kärhö 'Voluceau' Se on oikeasti punaisempi kuin tässä kuvassa. Tuolla taustan varjossa näyttää niin violetilta. 'Vanilla Fraise'- hortensian kukat ovat suurempia tänä vuonna. Vielä ne ovat täysin valkoiset, mutta pikku hiljaa alkaa vaaleanpunainen varmasti näkymään kukinnon värissä.
Taustalla kasvarin lähellä kuutamohortensia jaksaa vielä kukkia.


Minulla ei ole enää aavistustakaan mikä tämä punainen kärhö on. Etualalla kukkii komeasti tiukukärhö 'Arabella'.

'Arabella' ei osaa itse tarttua köynnöstukeen, eikä tarhuri muistanut sitä avittaa. Hieman kaarella alaspäin kärhö kukkii, mutta eipä se mitään haittaa ;)


On kesää vielä jäljellä ja sitten on vielä syyskesä :D


PS. Miten tuossa uudessa bloggerissa voi muokkausvaiheessa poistaa kuvan?
Latasin kuvat ja sitten halusinkin ottaa yhden kuvan pois, mutta en löytänyt että miten.
Ja näiden asioiden kanssa kärsivällisyys on suhteellisen vähissä. Vaihdoin äkkiä vanhaan bloggeriin ;)

18 kommenttia:

 1. kauniita!

  Minäkin vaihdoin vanhaan bloggeriin, uuden kanssa menee hermot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei jaksanut, kun ei kerran heti tajunnut miten mikäkin toimii. Ehkä uusi sitten myöhemmin käyttöön :D

   Poista
 2. Aika lentää kyllä ihan vinhaa vauhtia. Ihanat kärhöt!
  Viä kursori ihan kuvan oikiahan laitahan kiinni, paina. Kuvan viärehen tuloo vilikkuva viiva, poista (paina nualesta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on hyvä tietää, jos taas uuteen vaihtuu :)

   Poista
 3. Äkkiä sinunkin pihassasi kaikki on kasvanut isoksi ja reheväksi. Syyshortensiat ovat ihan parhaita loppukesän kaunottaria. Joka kesä pyörin Vanille Fraisen ja Vim's Redin ympärillä kerta toisensa jälkeen. Vanille Fraisen kukinnot ovat jättikokoisia ja hissukseen niihin tulee punerrusta.
  Kärhösi ovat kauniita nekin. Selvästi olet hoitanut ja hellinyt niitä.
  Kiva, että aurinkoa ja lämpöä riittää näin elokuussakin. Kesä jatkukoon, vaikka ihmiset kokevat jo siirtyvänsä syksyyn.
  Kokeilin uutta bloggeria kesäkuun alussa ja vaihdoin takaisin vanhaan lukuisten hankaluuksien vuoksi. Elokuun alussa blogger siirsi minut automaattisesti uuteen versioon, joka tuntuu paljon paremmalta kesäkuiseen verrattuna. Alkaa jo sujua sen kanssa. Kuvatkin latautuvat nopeasti ja tunnisteiden lisääminen sujuu sekin. Poistan kuvia ihan vain klikkaamalla kuvaa, jolloin sen kulmiin tulee pienet merkit. Sitten painan delete-näppäintä ja kuva poistuu. Tekstin muotoiluun olisin toivonut enemmän joustavuutta ja vaihtoehtoja, mutta pärjään näilläkin eväillä.
  Mukavaa kuulla sinusta. Ymmärrettävää, että työt on hoidettava, eikä aina muutenkaan riitä paukkuja blogimaailmassa seikkailemiseen. Kivat blogit pysyvät kyllä mielessä tauoista huolimatta. Sinun blogisi kuuluu ehdottomasti niihin mielessä pysyviin.
  Mukavia elokuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset mukavista sanoistasi!
   Juu, joskus tuntui kesällä että on askeleen jäljessä kaikista oman pihan ylläpitotöistä kun noita projekteja taas riitti tontilla. Eikä sitä hurjan paljon edes jaksa iltaisin kun on töissään lapiota heiluttanut. Mutta kaikki aikanaan ;)

   Poista
 4. Olipa kiva lukea tämä ja katsoa jälleen ihanat kuvasi, ah!
  Hortensiat ovat niin kauniita, samoin kärhöt.

  VastaaPoista
 5. Vapaat perjantait kuulostaa hyvältä, olen itse miettinyt jotain vastaavaa ratkaisua muutamaksi kuukaudeksi. Hienot hortensiat ja kärhöt, molemmat kukkivat tänä vuonna hyvin. Olen poistanut kuvan kuten Between, klikkaan kuvan harmaaksi ja painan deleteä, tai koska koneeni on MacBook, painan takaisin näppäintä ja kuva poistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viime kesän vapaat heinäkuun perjantait oli luksusta. Ehkäpä tässä saisi jossain vaiheessa pitää muutaman päivän lomankin ;)

   Poista
 6. Tämä kesä on ollut puutarha-alalla kiireinen. Se on toisaalta ihanaa, mutta toisaalta olisi ihana viettää aikaa myös oman puutarhan parissa. Mutta hyvä, kun töitä on ollut. Olisikin mahtavaa viettää perjantait vapaana kesäisin. Joskus se on onnistunutkin ja pitkä viikonloppu tuntuu niin hyvältä.
  Voi kuinka kauniita hortensiasi ovat ja samoin kärhöt. Loppukesään riittää paljon kukkijoita ja se on mahtavaa. Loppukesän kukkijat kukkivat yleensä myös pidempään kuin alkukesän kukkijat.
  Minäkin olen taistellut vähän bloggerin kanssa. En saa tekstiä sellaiseen muotoon, kun haluaisin. Rivivälit ovat kummallisen harvat, enkä ole vielä ainakaan keksinyt, miten saisin niitä muokattua.
  Tunnelmallisia elokuun päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarhuri tarvitsi kaksi kesää peräkkäin, työkesän ja oman puutarhan kesän :D

   Poista
 7. Ihanat hortensiat, tämä elokuu on niin kauniin rehevää aikaa! Arabellan kanssa tuskastun joka vuosi ja aina suunnittelen tekeväni sille paremman tuen. Retkottaa ikävästi, vaikka on niin kaunis kärhö. Bloggeri teki meidän elämämme hankalammaksi, vaan eiköhän näistä selvitä...

  VastaaPoista
 8. Oi, sinullakin on ihana 'Voluceau' hortensian vieressä! Minulla 'Voluceaun' kaverina on 'Prim White', joka on vielä niin pieni, ettei siitä ole kärhölle kiipeilytueksi. Aikanaan sitten. 'Arabella' on kaunis maanpeittäjänäkin, jos tukeen kieputtaminen tai sitominen unohtuu.
  Ymmärrän hyvin työkiireiden vaikutuksen blogielämään. Itselläni on ollut vasta reilun viikon verran töitä ja huomaan joka päivä, että bloggerin lukuluetteloa saa kelata entistä alemmas ennen kuin löytyy viimeisin luettu postaus. Aika monta postausta on tullut vain vilkaistua nopeasti ilman kommentointia, jotta pääsisin edes joskus suunnilleen aikatauluun. Nyt olen enää pari päivää jäljessä :D
  Siltä varalta, että joudut palaamaan uuteen bloggeriin eivätkä edellä annetut vinkit kuvan poistamiseksi toimi, niin näppäinyhdistelmällä ctrl+x viimeistään lähtee. Minä en saanut nimittäin jossain vaiheessa deletelläkään kuvaa poistettua. Aina välillä blogger heittää jonkun jekun, minkä kanssa meinaa mennä hermot. Onneksi se sentään muuten toimii paljon paremmin kuin kesäkuussa. Aurinkoista elokuun jatkoa! Toivottavasti säät pysyisivät vielä ennemmin kesäisinä kuin syksyisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voluceau on hyvä pari hortensialle. Kiinnitin muuten siihen yhdistelmään huomioa myös sinun kuvassasi. Kärhöllä on oma tuki, mutta kuvissani se ei titetysti kunnolla näy.
   Itse olen ollut ihan pihalla koko blogistaniasta viime viikot. Nyt pyrin kurkkimaan mitä kuuluu.
   Kiitokset vinkistä. Varmasti siihen uuteen on siirryttävä jossain vaiheessa. Ehkä syksyllä olisi enempi aikaa paneutua ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)