18. elokuuta 2020

Postausputki

Tämä on kolmas postaus ihan perättäisinä päivinä. Mutta kun on viikkotolkulla ollut hiljaa niin haitanneeko tuo mittään. Oikeastaan olisi paljonkin kerrottavaa, mutta kuvapainotteiseksihan tämä aina jää.

Keväällä luulin että talvivalkosipuleille on käynyt köpelösti talven aikaan, mutta ei. Satoa sain. Tosin en taaskaan niin hienoja ja suuria mitä nettimaailmassa näkee, mutta tyytyväinen voin olla. 

Kärhöjen haituvaiset ovat hurmaavia. Tässä kuvassa on kellokärhö.

Daalian juurakoita tuli pari keväällä laitettua.

 Erikoisempia keijunkukkia talvi verotti rankalla kädellä, mutta niitä on haalittu lisää.Iita täytti heinäkuussa kymmenen vuotta. Keväällä hän ontui pahasti etujalkaa. Eläinlääkärissä kuvauksissa kävi ilmi että oikean etujalan varpaassa on nivelrikko ja selässä spondyloosi. Ensialkuun hän sai tulehduskipulääkekuurin ja jatkuvana hoitona ravintolisän nivelrikkoon.
Kesä on mennyt pääsääntöiseti hyvin, mutta viileämmällä kelillä ontuminen ajoittain alkaa taas. Nykyään annan kipulääkkeen tarvittaessa, mutta pistoksina annettavaa kipu/niveliä auttavaa lääkettä suosittelivat. Luultavasti siihen pitää siirtyä, jos koiran kipuilu jatkuu. Muutoinhan Iita on ollut fyysisesti hyvinkin terve sekarotuinen piski.
Koska nivelrikko on yhdessä varpaassa eläinlääkärin mukaan varpaan amputaatio voisi auttaa. Maallikkoa kummastuttaa, mutta asiasta pitänee ottaa selvää mikäli tässä todennäköisesti vaihtoehtona on jatkuva kipulääkitys.

Tuoksuherneet kylvin aika myöhään. Nyt vasta alkavat kukkimaan

 Kelloköynnöksissä määrä varmaan korvasi laadun tänä vuonna. 
Kukkivat huonommin kuin viime vuonna, milloin niiden kukinta oli tosi runsasta.

 Kasvihuoneessa on muutakin punaista kuin emalikannu

Ilta-auriko loistaa tähkälaventeleille. Olen näistä pikkaisen ylpeä, sillä olen ne joskus siemenestä kasvattanut. Keväällä näytti että välistä on kuollut muutama, mutta kun silloin leikkasin kasvustoa pois huomasin että siellä niissäkin on tyvellä toivoa eli pientä vihertävää silmua. Kaikki kuolleilta näyttäneiltä olivatkin siis elossa.

Loppuun sitten kevennys. Vesileima kuvissa kannattaa olla näkyvä. Minua ei haittaa jos kuvaani käytetään, mutta luvan voisi aina kysyä. Vaikka vain kuvahausta suoraan kopioi, niin voisi katsoa kuvan alkuperän, eikö?

Sattuipa kesällä niin että saimme toteutettavaksi erään suuren rintamamiestalon pihan. Osa tontista oli perinteistä sen tyylin pihaa ja osa metsäisää aluetta. Suunnittelija ei ollut meidän työpaikalta vaan joku random. Tämä random oli sitten liittänyt suunnitelmaan ideakuvan metsäpuutarhasta. Kuva on meidän mökiltä!

Kyseisessä pihassa toteutettiin se perinteinen osa, metsäputarha jää sitten asiakkaalle itselleen (kustannuskysymys). Pomo vitsaili että eihän tuollaista metsäpuutarhaa voi edes toteuttaa.
Se on liian uniikki :D :D


20 kommenttia:

 1. Postaa vaan ihan joka päivä. Kuviasi ja puutarhaasi katselee aina ilolla.

  Voi Iitaa. Nivelrikko on kivulias ihmisilläkin, miksei siis eläimillä. Juusolle kokeiltiin nivelrikon hoitoon pistoksia. En huomannut erityistä parannusta, mutta Juusollahan oli siinä vaiheessa jo muitakin vaivoja. Yhden varpaan poistamisen ymmärtää, jos vaiva on juuri siinä. Mitenkähän poisto vaikuttaa sitten koiran liikkumiseen?

  Yksittäisten ihmisten kuvavarkaudet ovat jotenkin ymmärrettävissä, sillä toisten kuvien käyttämiseen liittyvät lait eivät ole edelleenkään kovin hyvin yleisessä tiedossa. Luulisi kuitenkin, että ammattilaiset ovat näistä asioista perillä. Olisi ollut helppoa selvittää kuvan lähde ja vähintäänkin pyytää lupa sen käyttöön. Valokuvausalan ammattilaisille kyse on sekä taloudellisista menetyksistä että myös moraalisista näkökulmista.

  Kelloköynnösten kukinta on tänä vuonna vaisua. Muutama nuppu minullakin odottaa avautumista, mutta viime kesäiseen ilotulitukseen ei kyllä pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo., minusta aika äärimmäinen vaihtoehto tuo amputaatio. Mitä seuraavaksi, ranteesta? kyynärtaipeesta?

   Aika pieni maailma, kun sattui että meidän firma toteuttaa ko. suunnitelmaa (lukuisien muutosten kera)ja joku ideakuva on minun ottamani ;)

   Poista
 2. Samaa mieltä Betweenin kanssa, että postaa vaikka joka päivä. Kuvasi ovat niin kauniita ja inspiroivia. On nimittäin tosi kiva kuulla teidän puutarhan kuulumisia keästauon jälkeen.

  Ja on todella harmi, kun ihmiset käyttävät toisten kuvia ilman lupaa tai merkintää alkuperäisestä lähteestä. Joskus itsekin käytän valmistajien kuvia ideakuvina asiakkaille, mutta laitan aina alkuperän näkyville ja linkin alkuperäiselle sivulle. Se on minusta myös reilua asiakasta kohtaan. Näissä puutarhajutuissa ei ole kyse vain kuvan varastamisesta vaan osaltaan myös idean tai suunnittelman varastamisesta, jos ei mainitse kuvan alkuperäistä lähdettä. Varsinkin pihasuunnittelijan materiaaleissa asiakas voi luulla, että kuvassa on kyse suunnittelijan omasta suunnitelmasta ja ideasta. Jos asiakas saa asian myöhemmin selville, minusta se antaa suunnittelijasta aika epäluotettavan kuvan.

  Ihania elokuun päiviä ja odotan jo seuraavaa postausta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minua ammattipuutarhurina hieman ärsytti että kuva oli siinä ilman mitään linkkiä tai viitettä. saati lupaa.
   Minusta sinun tapasi on ihan oikea ;)

   Poista
 3. Oikein ihanat kuvat. Tee vaikka joka päivä postaus.
  Heti pisti silmään nuo erikokoiset pelargoniat. Oi pääsispä samaan tulokseen ikinä:) Muutkin kasvit on hienoja, aah lavendelit! Keijunkukkia näkyvät käyttävän ruukuissakin täällä, näkee kun liikkuu kaupungilla.
  Huvittaa tuo kommentti, etteihän tuollaista metsäpuutarhaa edes voi toteuttaa :) Varsinkin sen jo toteuttaneelle! Oliko se kuva sun puutarhasta silloin lehdessä?
  Pitäsisihän se kuvan lähde edes mainita, eikä kaupallisiin tarkoituksiin voisi käyttää luvatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmassa oleva kuva oli netistä, eli minun ottamani.
   Niin, se oli esimieheni kehu minulle ;)
   Asiakkaalle tehtiin osa pihasta, kiveyksiä, polkuja, kasvilavat yms. rintamamiestaloon sopivaa. Maansiirtoineen se on aika kallista, joten metsäistä osaa ei toteuttu.

   Poista
 4. Postausta on tehtävä silloin kun tulee idea ja asiaa. Tulkoon peräkkäin vaikka kuinka monta! Samoin on sallittua pitää sitten taukoa. Olen ihaillut laventelipenkkiäsi ja seurasin sen alkuvaiheet. Siitä saat olla todella ylpeä. Sen idättäminen ja kasvattaminen on vaikeaa. Olen itse yrittänyt kylvöä monella konstilla, mutta ei vielä ole onnistunut. Ja sinulla on myös tuo mahtava pelakuuvalikoima hyvässä kasvussa - ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähkälaventelia kokeilin mielenkiinnosta ja tällä kertaa se onnistui. Ovat vielä toistaiseksi talvehtineetkin. Toivottavasti myös jatkossa...

   Poista
 5. Ihanaa, kun joku ehtii postaamaan päivittäin, itsellä välit venyvät aina kovin pitkiksi. Sinulla on kivoja ja taidokkaita kuvia, ei ihme, että joku meinaa omia niitä ammattikäyttöönsä. Ikävää sinäänsä tuollainen luvaton kopioiminen. Kelloköynnökset näyttävät komeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olin aika hölmistynyt kun näin ottamani kuvan suunnitelmassa :D

   Poista
 6. Jaksan lukea ja katsoa kuviasi vaikka miten usein! Ole vaan aidosti ylpeä tähkälaventeleista, hieno saavutus!
  Aikamoisen outoa, että lupaa kuvaan ei kysytty etukäteen, luulisi ammattilaisen tietävän ja ymmärtävän asian. Tavallaan aikamoinen yllätys ja sattuma, että sattui sinun kuva ja oma tiimi työtehtävissä. Ylpeä saat olla, vaikka asiaa hoidettiin väärin suunnittelijan puolelta.

  VastaaPoista
 7. Silloin on postattava kun inspiraatio iskee :) Supersöpö daalia!
  Hauska sattuma tuo pihasuunnittelujuttu, mutta ymmärrän kyllä pointin kuvien käytöstä. Ehkä suunnittelija ajatteli, että kuvan lähde on riittävän hyvin näkyvissä (vesileima) eikä tarvitse siksi kysyä lupaa. Tai sitten ei ajatellut mitään, kyllähän sellaisiakin on. Pitäisi itsekin etsiä joku kuvankäsittelyohjelma, jolla saisi vesileiman lisättyä kuviin. Tietokoneen omalla ohjelmalla sitä ei saa tehtyä, eikä uuden kamerankaan mukana tulleella kuvankäsittelyohjelmalla. Uuden ohjelman opettelu on vain niin vaivalloista, että on jäänyt tekemättä... :D
  Toivottavasti Iita pärjäilee varpaansa kanssa eikä sitä tarvitsisi poistaa. Olen kyllä kuullut koirista, joilta on poistettu varpaita ja ihan hyvin pärjäävät. Vähän tietysti riippuu siitä, mikä varvas on kyseessä. Toisaalta, auttaako amputaatio, jos nivelrikko tuleekin sitten toiseen varpaaseen tai johonkin muuhun niveleen? Voi kun näkisi tulevaisuuteen, niin pystyisi paremmin päättämään, mikä on paras ratkaisu, jotta koira saisi viettää mahdollisimman kivutonta ja täysipainoista elämää viimeiset vuotensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin mietin että jos sellainen rulijanssi tehdään että varvas poistetaan niin mitä seuraavaksi, jos nivelrikko etenee...Nyt on onneksi taas mennyt paremmin. Kävelee normisti ja on pirteä oma itsensä.
   Joo, kuva oli niissä papereissa aika pieni, mutta hyvinkin tunnistettavissa. Se oli tämä kuva tai toinen vastaavasta kohdasta ottamani :)

   Poista
 8. Sun postauksia lukoo tooosi miälellään jos itte ehtii. Hianoja kuvia hianoosta kohteesta. Tua kuvankäyttö oli kyllä erikoone veto "ammattilaaselta". Lisääsisin ittekki omihin kuvihin vesileiman ku vaan osaas, eikä solisi kovin hirasta, ku muutenki oon nii hiras jutuntekijä.
  Harmi, ku eläämiihinki isköö vanhuuren vaivat. Toivottavasti kuitenki pärijää suht kivuttomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jostain luin että koirillekin voi tulla muistisairaus eli samanlaisia muutoksia aivoissa kuin ihmisillä. Koira saattaa silloin unohtaa että mitä mikäkin käsky on tai sitten sen että ulos pitäisi mennä tarpeille...

   Poista
 9. Mieletöntä mitä ihania kuvia. Nuo pelargoniat ovat aivan mykistyttävän kauniita. Tee ihmeessä vaikka monta postausta päivässä. Näistä saa todella paljon positiivista kauneusenergiaa. KIITOS

  VastaaPoista
 10. Kerran olen törmännyt netin myyntipalstalla oman kuvani luvattomaan käyttöön. Pyysin poistamaan kuvan ja niin tapahtui joten asia jäi siihen. Upea rivistö laventeleita. Ja ymmärrän hyvin kehun, pihasi on kaunis kuten kuvasikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kerran kuvani oli ideakuvana joissain maikkarin pientä piharemontti ohjelmassa. Ei ollut kummoinen kuva. Se oli puuportaista, mutta silti. Laitoin palauttetta ja yksi ohjelman tekijöistä vastasikin että kopioi sen kuvahausta eikä ole blogissani edes vieraillut. Vähän kärkevästi ja antoi sellaisen kuvan myös ettei ole blogistani edes kiinnostunut. Vielä tökerömpää kuvan lainaamista, sillä jos olisi vieraillut, olisi blogissani ollut s-posti luvan kysymiseen.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)