19. heinäkuuta 2020

Laatoitus pihasaunan viereen

Saunan kulmalla asiat edistyy jokseenkin hyvään tahtiin. Murskepinta taas hävisi hieman eli nyt saunan vieressä on kiveys. Laataksi valitsimme Tosca-laatat. Ne on siitä kivoja että lavalla on neljää eri kokoa. Hieman kun miettii niin yhtään kiveä ei tarvitse leikata. Tässä meidän tekemässä laatoituksessa ei siis ole mitään tarkkaa mallia, ainoastaan katsottu ettei mihinkään kohtaan tule pitkää yhtenäistä saumaa. Noita isoimpia laattoja jäi yli muutama, mutta kyllä ne voi hyvin jossain hyödyntää.


Tuossa taka-alalla on vuosia sitten istutettuja pensaita. Niiden eteen laitoin lisää kuorikatetta ja aika hyvänkokoinen alue jäi vielä perennoille.
Yhtään uutta kasvia en tähän nyt hankkinut vaan siinä on joitakin jakotaimia, siemenestä keväällä kasvatettuja taimia sekä muutama pitovaikeuskasvi (siis kasvi jolle ei ole löytynyt järkevää paikkaa)
Tein tarkoituksella hieman sekalaisen istutuksen päivänliljoista, isotähtiputkestä, purppuratulikukasta, särkyneestäsydämestä, kurjenpolvista ja akileijoista.
Köynnöstuessa ei ole kärhö, vaan sillä suojellaan jaloängelmää. Se kasvoi takapihalla hyvin, kunnes sai innokkaasti kasvavat naapurit, eikä sillä ollut viime vuosina voimaa taistella niitä vastaan. Ehkäpä täällä viihtyisi paremmin.
Tuo pieni ruusun taimi on joku kanadalainen (en muista mikä) Senkin osa oli ensin olla vähän kehnossa paikassa. Sitä paitsi se on palelluttanut versonsa miltei joka talvi. Onneksi se on omajuurinen, niin uusi kasvu on tietysti sitä samaa ruusua. Aion jo heittää kasvin mäkeen, mutta huomasin että siinähän on nuppu....No, tänne sen nyt laitoin.


Maalaushommaa on riittänyt tällekin kesälle. Isäntä rakensi pienen varasto/katoksen. Se on muuten yhdistelmä sellaisesta heppoisesta elementtivarastosta ja pitkästä tavarasta. Elikkä varastopuoli on vahvistettu parruilla  ja katos osa on tehty kokonaan pitkästä puutavarasta. Katoksen seinärimat, seinäelementit, ovet ja ikkuna ovat tietysti siitä elementtipaketista.
Aavistelimme jo tilatessa varastoa, että sitä pitää vahvistaa. Se oli kuitenkin vielä heppoisempi (sellainen varasto, joita brittiläisissä puutarhaohjelmissa nuijitaan lekalla kumoon) joten käytännössä runko on tehty kokonaan itse.
Eipä silti, hyvä siitä taisi tulla :)


Yritän ryhdistäytyä bloggaajana....
En kuitenkaan lupaa mitään :D


11 kommenttia:

  1. Hyvä idea käyttää valmisvarastoa yhtenä osana uutta rakennusta, saa jotain valmiina ja kuitenkin voi tehdä sellaisen kuin haluaa. Hieno kivetys. Se on kivaa kun saa jonkun alueen laitettua oman puutarhan taimista, yllättävän paljon niitä tulee kun hetken miettii.

    VastaaPoista
  2. Teidän puutarha senkun paranee. Kaikki on niin huolella tehtyä ja toisiinsa sopivaa.

    VastaaPoista
  3. Sinä osaat suunnittelun ja toteutuksen! Hyvä ja onnistunut lopputulos!

    VastaaPoista
  4. Kyllä näyttää kauniilta ja siistiltä! Kivoja nuo Tosca-kivet!

    VastaaPoista
  5. Kyllä taas näkee ammattilaisen kädenjäljen! Hienoa jälkeä :)

    VastaaPoista
  6. Mukavan eläväinen pinta, kun monenkokoista laattaa.

    VastaaPoista
  7. Kauniisti ladotut kivet💚

    VastaaPoista
  8. Minusta tämä Tocsa -laatta on todella kaunis ja elävän näköinen. Meillä on, laatoitus vielä edessä pihan suhteen ja tämä on kyllä kiva vaihtoehto.

    VastaaPoista
  9. Teidän piha näyttääkin todella kauniilta 💚

    VastaaPoista
  10. Kiitoksia kaikille kommenteista!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)