14. huhtikuuta 2020

Vinkki brittiläisestä puutarhaohjelmasta



Meillä näyttää ulkona nyt tältä! Siis kohta pääsee hiihtämään. Sitähän tarhuri onkin odottanut....

Eipä silti, lämmitin saunan ja nyt käperryn vintin alle katsomaan aivan ihanaa puutarhaohjelmaa.
Aikansa kun etsii saattaa netin syövereistä löytää mukavia ohjelmia katsottavaksi ilmaiseksi, kuten Gardener's World. Viime vuoden jaksot voit katsoa täältä www.dailymotion.com.
Muutama tämän vuoden jaksokin on palvelussa katsottavissa sekä useita aiempia.

Ohjelmassa Monty Don touhuaa omassa puutarhassaan, milloin istuttaa, milloin kylvää tai tekee kaikkea sitä kivaa jota jokainen puutarhaan hurahtanut puuhaa. Joka jaksossa vieraillaan myös parissa muussa puutarhassa. Vaikka ohjelma on brittiläinen, löytyy siitä paljon kivaa vinkkiä omaan puutarhaan. Tätä ohjelmaa on tehty jo useita kausia ja vasta nyt sen löysin!

Monty Donin omasta puutarhasta voit lukea lisää täältä Creating Longmeadow.

Onko Gardener's World- ohjelma teille tuttu?






28 kommenttia:

  1. Monty Don on puutarhaguruni ja Gardeners' World suosikkini jo monen vuoden ajalta! Ihanaa, että ohjelmaa pääsee seuraamaan täältä Suomesta. Löysin tämän kevään ensimmäiset jaksot myös Youtubesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus katsonut sellaisia ohjelmia, jossa hän kiertää eri puutarhoissa Tämä Gardener's World on ihan mahtava, koska hän puuhaa omassa upeassa puutarhassa. Ihanan rento tunnelma siellä ja kotoisia itsetehtyjä köynnöstukia puunoksista ja muuta kivaa.
      Taisin minäkin löytää puutarhaguruni♥️

      Poista
  2. Hienot kuvat ja kauniilta tuo lumimaisemakin näyttää:) Täällä meidän suunnalla on kyllä ollut niin vaihtelevaa keliä, aamulla satoi lunta oikein kunnolla, jäi sen varran maahankin että koira siinä lumienkeleitä pääsi tekemään ja iltapäivällä sitten posotti aurinko niin että kaikki suli pois:) En ole tuosta ohjelmasta aiemmin kuullut! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on myös aika vaihtelevaa keliä. Tämä lumi näköjään jäi maahan ;)

      Poista
  3. No huh, onpa teillä valkoista!
    Kiitos vinkistä! Gardener's World on tuttu vuosien takaa, kun asuin Englannissa, ja sittemmin olen joskus sitä katsonut siellä käydessäni, mutta tosi harvoin netistä. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  4. Kyllä nämä säät sitten vaihtelevat vauhdilla! Piti käydä katsomassa jakso ja olihan se ihana! Meillä puutarhasarjat jostain syystä alkavat silloin, kun kaikki puutarhurit ovat jo itsekin täydessä työn touhussa. Kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
  5. Samanlaiset maisemat täälläkin, mutta onneksi aurinkipäivä sulatti melkein kaiken sataneen lumen.

    VastaaPoista
  6. Olen seurannut youtubesta vanhempia jaksoja. Ihanaa, kun tulee uutta seurattavaa. Meillä on ihan samanlaiset maisemat enkä ole yhtään innoissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään. Vitsailen, sillä en ole vuosiin hiihtänyt :D

      Poista
  7. Eilen touhusin pihalla puoli päivää. Haravoin ja ihastelin ensimmäisiä sinivuokon kukkia. Illalla sitten tupsautti lunta niin että maisemat ovat edelleen kuin joulupostikortista. Ei voi kuin hämmästellä, että oliko se sama päivä? Mutta kaunista on tuo lumikin. Illalla auringonlaskun aikaan taivas oli pastellisävyissä, puut ja hanki valkoisena. En ehkä koskaan lakkaa ihmettelemästä luonnon kauneutta täällä metsän reunassa asuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se maisema muuttaa. Varmasti on ihanaa katsella luontoa!

      Poista
  8. Oi nytkö sinä vasta Montyn löysit😮 No parempi myöhään kuin ei milloinkaan😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii-in! Olen joskus katsonut jotain Italian puutarhoissa-ohjelmaa, mutta tämä Gardener's World on mennyt ihan ohi :D

      Poista
  9. Kiitos vinkistä!
    Olen katsellut Montya telkkarista, mutta kiva löytää näitä nettilinkkejäkin. Parasta on katsella ohjelmia juuri omaan tahtiinsa ja silloin kun on aikaa.

    VastaaPoista
  10. On tuttu, mutten oo hetkehen kattonu. Tarttis lisää tuntia vuarokautehen :) Tutun färistä maisemaa.

    VastaaPoista
  11. Kiitos vinkistä! Jonkun osan olen katsonut, mutta nyt en ole pitkään aikaan muistanut.
    Saman näköistä täälläkin joka aamu. Iltapäivällä lumi on yleensä sulanut. Saapa nähdä, tuleeko huhtikuusta talven lumisin kuukausi.

    VastaaPoista
  12. Samalta näyttää Nurmeksessakin. Todellakin keikkuen kevät tulee.

    VastaaPoista
  13. Kyllä on tuttu 😊 paljon katsottu ja ihailtu.

    VastaaPoista
  14. Kiitos vinkistä! Koska en enää viitsi kaivaa suksia esille, siirryn katsomaan muiden puutarhatouhuja :)

    VastaaPoista
  15. kaunis on puutarhasi lumiasussaankin, mut kyl me kaikki jo kaipaisimme lämmintä ja aurinkoista..hu huu, missä viivyttelet Prinsessa Kevät!
    kiitos vinkistä, piipahdin Monty Donin puutarhassa ja viihdyin. kiva nähdä puutarha jokaisena vuodenaikana kuvasarjana. täytyy myöstää, että myös hänen talviset puutarhakuvat olivat ihastuttavia.
    kun kävin läpi hänen televisiosarjojaan, niin tutultahan mies näytti, joten olen varmasti muutamia jaksoja jossain vaiheessa katsonut. tykkään myös paljon noista puisista melko rouheista tuista, sellaisia värkkäilen mielelläni omille pihoillenikin.

    VastaaPoista
  16. Tuttu on, olen katsellut sitä youtuben kautta:)

    VastaaPoista
  17. Kiitos vinkistä. En oo ennen kahtonu, koitan ossaatuu sivuille!

    VastaaPoista
  18. Pari vuotta sitten seurasin koko kauden, mutta nyt ei ole tullut pitkään aikaan katsottua. Lehteä myös tilasin yhden vuosikerran :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)