12. joulukuuta 2018

Hyasintin pesupäivä


Hyasintti lasiastiassa taitaa olla kestosuosikkini.
Pesin hyasintit ensin vesikulhossa, ettei kaikki multa mene tiskialtaaseen tukkimaan.
Lopuksi huuhtelin juuria hanan alla hieman.


Sammaleella saa hyasintit tuettua pystyyn.
Lopuksi aavistus vettä pohjalle.
Sipuli ei saa olla kosketuksissa veteen.
Lisää vettä tarpeen mukaan.
Oletko hyasintin ystävä?

Minusta hyasintit eivät tuoksu niin voimakkaasti kuin ennen.
Ikänäkö tuli äkkiä puolen vuoden sisällä, ei kai hajuaisti sentään ole mennyt ;)


edit. Vaaleammat ovat mietoja, tummemmat tuoksuvat enemmän..
Niinhän se menikin.
Muistiko sittenkin pätkii :D

20 kommenttia:

 1. Hyasintit ovat ihania ja niitä pitää olla joka joulu. Nyt on valkea parhaassa kukassaan, vaaleanpunaiset pikkuisen jo punertavat. Enpä ole kiinnittänyt huomiota hyasintin tuoksun laimenemiseen. Voisiko olla sama kuin monella muullakin kasvilla, että ulkonäön jalostus tuhoaa tuoksun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kukassa yksi vaaleanpunainen. Se tuoksuu miedosti. Viime vuonna taisi olla paljon valkoisia, joten sehän selittää mielikuvan. Sinisethän tuoksuu kaikkein voimakkaammin. Onneksi ostin niitä, toisn ovat vielä nupulla :)

   Poista
 2. Hyasintit tuoksuvat meillä keittiössä nytkin. :) Min kokemus parista viime vuodesta on, että siniset tuoksuvat eniten, ja valkoiset ja vaaleanpunaiset ovat miedompia. Miedompi sopii kyllä mulle, tulee hyvä tuoksu, mutta ei liian voimakas. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin tuossa edellä että minulla taisi olla viime vuonna enemmän niitä valkoisia. Nyt on sinisiä enemmän, joten tuoksua tulee ;)

   Poista
 3. Tykkään hyasinteista ja lasimalja niille on myös yksi suosikeistani. viime vuonna laitoin hyasintit ikkunalasin väliin. Kukkivat pitkään viileässä ja tuoksu ei häirinnyt ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kiva tapa pidentää kukintaa :)

   Poista
 4. Kyllä hyasintti kuuluu jouluun. Usein sellaisen on naapuri tuonut, mutta nyt ostan itse. Yksi on jo kukkinut ja uudet ovat vielä kaupassa. Kerran pesin mullat pois, mutta kukinta kuivui silloin. Voisi nytkin pestä, mutta ei ole mihin multavettä laittaisi, ettei putket tukkiudu.
  Jos tuoksu häiritsee, voi kukan laittaa kannelliseen lasipurkkiin, jostain blogista luin vinkin. Sitä voisin kokeilla.
  On sulla niin kauniit asetetelmat kuvissa!

  VastaaPoista
 5. Hyasintit ovat ihania. Enää en vain voi tuoda niitä sisälle huoneeseen, harmi.

  VastaaPoista
 6. Minä olen joskus hankkinut hyasinttimaljakon, johon sipuli asetetaan yläosaan ja pestyt juuret alaosaan, jossa pohjalla on hiukan vettä. Se on ollut monta vuotta pois käytöstä, mutta itsenäisyyspäivän alla ostin kokeeksi yhden sinisen hyasintin. Kukat tosin avautuivat vasta muutama päivä sitten eikä tuoksu onneksi ole ollenkaan liian voimakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasinttimaljakot ovat kivan muotoisia, voisin hankkiakin, jos eteen tulee :)

   Poista
 7. Hyasintit ovat niin ehdoton osa joulun tuoksuja! Minullakin on puhtoisia hyasintteja lasimaljassa:)

  VastaaPoista
 8. Nämäkin on niin nättejä ja pari sopivaa lasiastiaakin löytyy. Tänään pitää muutenkin käydä kaupassa, joten taidanpa ostaa muutaman hyasintin. Tykkään kovasti hyasinteista ja ne ovat lapsuudesta saakka kuuluneet jouluun. Viime vuosina tuoksu on saanut silmät vuotamaan ja pään särkemään. Muutama vuosi sitten ostin kevätmessuilta keltaisia hyasintteja ja ne oli pakko kiikuttaa terassille, kun samassa tilassa ei vaan voinut olla. Sen jälkeen pienikin hyasintintuoksu on saanut reagoimaan voimakkaasti. Hajuaisti meni toukokuisessa onnettomuudessa, joten voisin kokeilla, rupeaako silmät silti vuotamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli keväällä keltaisia hyasinttteja kasvarissa. Nyt muistankin, ne olivat tosiaan voimakastuoksuisia.
   Leikinlasku sikseen, oikeasti on ikävää kun tuollainen oire jäi. Jospa hajuaisti pikku hiljaa palautuu....
   Asiat muuttuvat ajan saatossa ja ihminen saattaa herkistyä asioille, jotka eivät ole ennen vaivanneet. Minulla oli lapsena ja vielä teininäkin kissa. Nykyään olen allerginen. Voin olla samassa tilassa, mutta jos menen silittämään ja satun koskettamaan silmiäni tai jos on ihorikko niin johan alkaa silmät kirvelemään ja turpoamaan ja ihoa kutittamaan ihan älyttömästi jonkun pienen nirhauman kohdalta. Harmi, sillä kissat ovat niin hauskoja.

   Poista
 9. Tosi nättejä ovat lasiastiassa! Minullakin täytyy olla joka joulu hyasintteja, vaikka joudunkin sitten nostamaan ne aina parvekkeelle, kun ne ovat päässet täyteen kukkaan. Tuoksu saa pään särkemään. Täytyykin etsiä tänä vuonna valkoisia, jos olisivat miedomman hajuisia.

  VastaaPoista
 10. Kauniita asetelmia <3 Minäkin pidän hyasinteista kovasti ja niitä täytyy olla joka joulu.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)