8. heinäkuuta 2018

Tuplasti ongelmaa- Vastaus Esittele ongelmapaikkasi haasteeseen


Esittele ongelmapaikkasi -haasteessa on tarkoitus esitellä pihaltasi kohta, jota hädin tuskin itsekään siedät silmissäsi. Sain tämän rohkeutta vaativan haasteen Hiidenkiven puutarhassa- blogin Minnalta.

Mökkipuutarhassa rantaan menevä polku on juurikin sellainen jota en juuri siedä silmissäni. Joku vuosi sitten uusimme portaat rinteen yhteen kohtaan, mutta homma jäi vaiheeseen.
Nyt polku jatkuu epämääräisenä laattahässäkkänä rantaan.
Tähän on kyllä todellakin tarkoitus tehtä puusta taso ja portaat ihan rantaan asti.Laatat toimivat hyvin rinteen hippipuutarhassa, mutteivät tuolla rannan tuntumassa puuportaiden välissä...

Kotitontille muutimme syksyllä 2014 ja tyhjä nurmitontti on todellakin myllätty uuteen uskoon. Kotona suurin harmitus on vanha rötösauna. Ongelma ei nyt liity ihan viherrakentamiseen, mutta kokonaisuuteen kylläkin.


Meillä on vakaa aikomus korjata se, mutta siihen ei riitä viikko eikä kaksi. Katto on vuotanut ja home haisee. Toisin sanoen se pitää ensin purkaa rungolle ja mahdollisesti siitäkin vaihtaa puuosia. Kaikki se selvinnee kun joskus homman aloitamme.


Kotipihalle pystytetty telttapaviljonki ei myöskään ole ihan nappihankinta :D

Jäin hieman mietitimään täydellisen puutarhan määritelmää... Millainen se on, täydellinen puutarha vai onko sellaista ollenkaan? Ehkä minusta täydellisyys on sitä että kun on jonkun kohdan myllännyt ja on lopputulokseen tyytyväinen, voi sitä jo kutsua täydelliseksi.


Haasteen säännöt:
1. Kerro postauksessasi haasteen aloittaja (Minna / Hiidenkiven puutarhassa)
2. Tässä haasteessa on oltava joku pihasuunnitteluun liittyvä asia. Ongelmakohdan koolla ei ole väliä, mutta mitä kamalampi sitä parempi ;)
3. Haasta 1-3 täydellisen pihan omistavaa bloggaajaa.

En nimeä tähän erityisesti ketään, mutta ole rohkea ja ota haaste vastaan ;)
10 kommenttia:

 1. Puutarha on työleiri kesäisin, noin yleensä ottaen. Sitten kun siihen extrataan rakennusten kunnossapito ja remontit, niin liikutaan inhimillisten kykyjen ylärajoilla. Näin se vain on. Vähän päivässä, rahtunen viikossa ja jonkin verran kesäkaudessa on jo ihan hyvä saavutus. Minusta.

  En tartu haasteeseen, koska minulla on tarjolla paljon omiasi surkeampia näkymiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta!
   ja kahden pihan omistajana se jonkunlainen yleissiisteys on se juttu, ei ollenkaan haittaa jos rikkaruohoja on ajoittain. Siistin sen verran että jonkunmoinen kuosi pysyy...
   Mökillä en stressaa turhasta, sillä muutenhan siitä saa stressata koko ajan, kun sieltä ollaan yleensä aika paljon pois ;)

   Poista
 2. Empä olisi rannan laattoja äkkiseltää moittinu, mutta tiätenki puusta jämptisti rakennettuna on toimivampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minua vaan häiritsee kun tuossa portaiden päässä on laattataso ihmeellisesti kaarella :D Muutoinkin katkeaa joko polku erilaiseksi, siksi en tykkää ;)

   Poista
 3. Hyvin vastattu ja mukava, että rohkenit tarttua haasteeseen :) Portaiden välinen laatta-alue häiritsisi minunkin silmääni, vaikka nuo pyöreät laatat ovatkin ihan hauskoja. Ja vaikka saunarakennus ei varsinaisesti piharakentamista olekaan, niin kyllä se siihen liitty sen verran, ettei rakennuksen ympäristöä voi lopullisesti kasvittaa mieleisekseen, jos on purkutyöt tulossa. Minä määrittelen täydellisen pihan niin, ettei siellä osu mikään silmään siihen malliin, että onpas hölmö ratkaisu. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hölmö omasta mielestä, muut saa tykätä tai olla tykkäämättä :)

   Poista
 4. Voi, mistähän tämän meidän pihalla aloittaisi - taidanpa Tarttua haasteeseen... :P

  VastaaPoista
 5. En minä kyllä löydä kuvista mitään kauheaa.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)