18. heinäkuuta 2018

Jyväskylä kukkii


Pelargoni 'Jyväskylä' kukkii komean punaisena. Tämän pistokkaan tilasin muistaakseni Pukin puutarhalta. Kovin auvoinen sen alku meillä ei kuitenkaan ollut. Pistokkaan tilasin nimittäin jo viime kesänä ja hengissä se pysyi juuri juuri. Pistokkaassa ei sen puoleen ollut mitään vikaa, pikemminkin tarhurissa joka unohti sen pieneen ruukkuun ja huolimattomalle hoidolle.
Nyt se on keväällä kuitenkin asianmukaisesti istutettu hyvään multaan joten kukkinnallahan se tarhurin palkitsee.
'Jyväskylä' pelargoni tunnetaan myös nimellä 'Kitterödshagen'. Joissakin ruotsinkielisillä pelargoniasivuilla sitä näköjään kutsutaan 'Gammal Finsk'
Ihanat pelargonit kirjassa huomasin tämän pelargonin ekan kerran. Kun tänne Jyväskylään on asumaan eksynyt muutaman mutkan kautta on ihan mukavaa omistaa 'Jyväskylä' pelargoni :)


Yllä olevan ruusunuppupelargonin ostin puutarhamyymälästä. Nimenä oli vanhanajan Rosebud, mutta samanmoisen tapaiselle Kivipellon Saila etsinyt nimeä. En ole varma onko tämä samanlainen ja että mikä tämän nimi lienee...


Yhdelle plantsun pistokkaalle on lipsahtanut väärä lappu. Tämä ei ole vaaleanpunainen 'Dr. Ingrid' vaan valkoinen 'Kr Mary'. Ostin myös sellaisen ja sehän on ihan samannäköinen. Kuva tuossa alhaalla.


'Gesa'
'Inspire Scarlet'
'Red Pandora'
'Mosaic Red'
'Appleblossom Orbit'
'Lustre Deep Pink'
'Helena'
'Prins Nikolaj'
'Appleblossom Rosepud' ?

On nämä pelargonit aika ihania...


10 kommenttia:

 1. On ne niin ihania! Niihin ei kyllästy koskaan.
  Minä laitoin monet pelakuut kasvariin, viime kesän sateisuudesta viisastuneena. Mutta tämä kesä onkin aivan eri sorttia ja täytyy varmasti siirtää ne kasvarista ulos. Tuollaiset pelakuutikkaat olisivat niin ihanat!

  VastaaPoista
 2. Ihana katsella kukkivia pelakuita, minulla ovat pelakuut vasta nupulla. Jotenkin olen tainnut hukata taitoni kukittaa näitä ihanuuksia.
  Virkistävä kuvasarja, palakuihin ei kyllästy....

  VastaaPoista
 3. On ne ihania. Sinulla on aikamoisia kaunottaria, joita pitäisi "katsella" silmät ummessa, ettei tauti tartu. Tämä kesä hellii pelaguita. Kukkivat, kuin viimeistä päivää (toivottavasti ei sentään niin).

  VastaaPoista
 4. Sinulla on monia kauniita pelargoneja.

  VastaaPoista
 5. Niin ihania. <3 Nämä vievät kyllä viherpeukalon mennessään, jos niikseen tulee...

  VastaaPoista
 6. Hieno kokoelma sinulla jo on! Ihania värejä!

  VastaaPoista
 7. Mahtava kokoelma toinen toistaan kauniimpia pelargoneja! Vaikea sanoa, mikä olisi kaunein?! Lasiveranta tuntuu myös tänä vuonna olevan pelakuille oiva paikka kukkia!

  VastaaPoista
 8. Joo, ovat aika kivoja. Toivottavasti talvehtivat hyvin :)
  Kiitokset kaikille kommenteista!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)