10. lokakuuta 2016

Lähimetsän lenkki

Ehkä noin vuosi sitten myrsky kaatoi lähimetsästä muutaman suuren puun. Kaupunki siisti maitaan ja paikalle tuli metsäkone, joka jätti jälkeensä aukon. Nyt Rauli-myrsky kaatoi puita lisää ja metsäkone tuli tekemään ainakin kolme kertaa suuremman aukon. "Kätevästi" aukon reuna oli merkattu ihan kulkemani metsäpolun mukaan.

Kun muutimme lähimetsässä ei ollut juuri polkuja ja itse siellä liikkuessamme muodostui sinne ihan kiva reitti. Nyt se on poissa. Täystuho.

Lähimetsän puita
Tykkäsin kuusista enemmän kun ne oli pystyssä...
Lähimetsän polku
Metsäkoneen möyrinnän jälkeen tästä on ihan turha yrittää löytää sopivaa kulkureittiä. Onneksi koko vuorta ei sentään kaadettu, joten mäen päällä olevat polkumme ovat osittain säilyneet. Tosin lenkin pituus on vain murto-osa edellisestä. Suhteellisen hyvän kohdan löysin päästäkseni tuonne pystyssä olevaan metsään (tuolta oikealta, ei näy tässä kuvassa se kohta) Hakkuiden jälkeen suuntasin koiralenkille tämän vuoren yli. Toisella puolella vuorta on hiekkatie, jonka varrella harvakseltaan taloja. Sieltä pääsee myös tekemään kierroksen maastossa.
Isäntä vastaavasti kierteli vuoren toista laitaa ja löysikin sieltä toisen kivan reitin. Sinne pitää mennä melko tiheän pöpelikön läpi, joten en ollut sillä suunnalla aiemmin käynytkään.
Seuraava kuvasarja on eiliseltä lenkiltä. Eikä maisemat siellä olleet huonot ollenkaan.
Mielipaha metsän kaatamisesta hieman helpotti tällä uudella reitillä. Koiralenkin pituuskin kasvoi sopivaksi kun menee vanhalle säilyneelle reitille mäen päällä ja kiertää lisäksi lenkin tällä toisella reunalla vuorta. Niinhän se on, et voi tietää mitä lähimaastossa tulee tapahtumaan ellet omista suurempaa palaa maata.


Tervetuloa lukijaksi Pauliina!


26 kommenttia:

 1. Lähimetsien hakkuut tuntuvat viiltona sielussa.

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti myrskytuhot ovat lisääntyneet viime vuosina.
  Todella upeita kuvia uudelta reitiltäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kaupunki vain otti tällä kertaa niin sanotusti varman päälle...

   Poista
 3. Hienot kuvat tallensit muistikortillesi!

  VastaaPoista
 4. Meille kävi entisessä paikassa aikoinaan samalla tavalla :( Tiedän tunteen.

  VastaaPoista
 5. Ompas siellä ihan samat fiilkset kuin täällä viime syksynä:( Lähimetsän kaataminen on niin surullista ja harmillista.

  VastaaPoista
 6. Metsän kaataminen on aina surullista. Kipeää se tekee, jos metsä on sitä 'omaa reviiriä'. Onneksi löytyi uusi kaunis reitti :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä sitä kaipaa entisiä aikoja, jolloin metsää kaadettiin harventaen puun sieltä täältä. Mutta nykyajan korjuumenetelmät ovat muuttaneet tilanteen.
  Kauniin metsäreitin kuitenkin löysit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaanko missään enää harventaa, jotenkin vain vaikuttaa että aina tekevät suuria aukkoja metsään. Todellakin kaipaa niitä entisiä aikoja.

   Poista
 8. Surullinen näky. Minullekin tulee ihan paha mieli, kun nään näitä täystuhoja. Meilläkin oli mökin lähettyvillä kiva metsä, joka raiskattiin täysin. Nyt näyttää kamalalta eikä sinne voi mennä. Uusi reittisi on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kamalalle näyttää ja hirmuisan vaikeaa on kulkea. Onneksi tosiaan löytyi tuo toinen reitti.

   Poista
 9. Joo noita aukkoja vaan riittää. ja tuleehan niitä tuhoja kun tuuli pääsee kulkemaan aukkojen laitamilla ja ylitse..vois joskus hoitaa metsää harvennus tyylillä.
  Harventamaan pystyy se motokin eikä vaan tuhoamaan kaikkea.
  Mukava kun löysit uuden reitin kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä joskus voisi vain harventaa.

   Poista
 10. Alkuun tuntuu surulliselta ja kauhistuttaa, mutta oman mökin ympäristöön tehdyt avohakkuut enteilevät aina valtaisaa vadelmakasvustoa!Nytkin olemme kahtena viime kesänä saaneet kymmeniä litroja metsävadelmia pakkaseen.Ja metsämansikka löytää myös tiensä noille aurinkoisille hakkuille. joten luonto hoitaa myös itse itseään ja ilahduttaa uudella tavalla!
  Ja aurinko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän tämä hiukan paranee, mutta silti harmillista.

   Poista
 11. Munkin lenkkipolun varrelta oli kaadettu metsää, kyllä maisema muuttuu, muttei parempaan suuntaan, ainakaan näin äkkiseltään. Onneksi kuitenkin vain pieni palanen.

  VastaaPoista
 12. Löyrittä kuitenki aivan ihanan näkööset mettämaisemat. Koira on onnelline :)

  VastaaPoista
 13. Mikä harmillinen näkymä ensimmäisissä kuvissa :( Onneksi löysitte uuden kävelyreitin.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)