26. maaliskuuta 2016

Piristys

Kuten tässä joku aika sitten kerroinkin, olen hurahtamaisillani pelargonioihin. Ei huono hurahdus ollenkaan ;) Jätin kolme viime vuonna siemenestä kasvattamaani pelakuuta talvehtimaan, ja nehän selvisivät. Oi, sitä iloa. Vaikka joskus puutarha-asiat menevät mönkään, ei niitä muistele. Onnistumisen ilo jää kivasti mieleen, sehän on palkitsevaa se.
Pelargonia ' Inspire Scarlet F1' päätti avata nuppunsa. Kyseinen yksilö on se rankuimman näköinen, jonka ruukkuun juurrutin siitä ottamani pistokkaan kaveriksi.

Vain kaksi kukkaa, mutta sekin riittää. Näin aluksi ;)
Rankku näyttää puskevan lehteä varresta, ehkä se ei ole kesällä enää niin rankku:)
Ostamani 'Prins Nikolaj'- pistokas on kasvanut hyvin. Istutin se heti ensin muoviseen vanhaan perennaruukkuun, ja kun taimi vahvistuu laitan sen saviruukkuun. Pian saattaa olla se aika.
Chilit koulin toisen kerran. Tuli ehkä laitettua ne nyt turhan isoihin ruukkuihin. Olivat aika ruipeloita, joten ainakin sain ne istutettua syvempään. Istutusvaiheessa laitoin lannoittetta taimimullan sekaan, josko kasvusto alkaisi piristyä. Taimet olivat melko hailakoita, nyt ovat hieman parempia.
Tähkälaventelit itivät loppujen lopuksi hyvin. Kovin vain ovat onnettomia ruipeloita
Kelloköynnösarmeija suorassa rivissä köökin pöydällä.
Kauniita ovat, tykkään näistä jo nyt paljon.
'Mårbackan' kuvaamiseen en näköjään kyllästy.
Iita tietää miten harmaa kostea päivä vietetään :)


Mukavaa pääsiäisen jatkoa kaikille!


36 kommenttia:

 1. Tosi kaunis sävy tuossa Inspire Scarlet -pelargonissa. Täällä on kanssa pelargonikuumetta ilmassa, se vissiin kuuluu kevääseen. Hyvää pääsiäisen jatkoa myös sinulle. =)

  VastaaPoista
 2. Kasvun ihmeitä! Kyllä tuollainen punainen pelargoni piristää ja kun saa sen vaikeuksien kautta kukkaan niin avot.

  Ihanat koirakuvat....:)

  VastaaPoista
 3. Ei oo kauvaa kelloköynnökset suaras rivis. Kohta ne menöö sinne ja tänne :) Hyvin on muukki taimikasvatukset onnistunu, eikä rankkuakaa varmasti enää kesällä tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, saattaa olla että kohta ollaan ihmeissään noiden kelloköynnösten kanssa :)

   Poista
 4. Upea puna Inspire Scarletissa.
  Aika jännää tämä pelaguuhommakin. Ei ole pitkääkään aikaa, kun en olisi jaksanut katsella moisia "rankkuja" ikkunalaudoilla. Nyt niitä kellarista haettuja pelaguita pyörittelee ja ihastelee monta kertaa päivässä. Ei yhtään harmita, etteivät ole laisinkaan "sisustuksellisesti" kauniita. Yhä enemmän vain ihastuttaa vähän toispuoleinen pelaguu istutettuna laikukkaaseen saviruukkuun.
  Iita on niin mahtavan leppoisan oloinen koiruli. Antaa vaan mamman touhuta kukkiensa kanssa, hän-koira senkun loikoilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta! Ja muutenkin se oma kasvatettu tai talvetettu yksilö on aina rakkaampi kuin kaupan valmiit topakat kasvit ;)

   Iita on leppoisa omassa porukassa, mutta hyvin äänekäs ja pelokas vieraita kohtaan. Kova on silloin haukkumaan...

   Poista
 5. Ihana Iita, aina niin elegantti. Kylläpä sinulla on jo komeita taimia. Annoitko laventeleille kylmäkäsittelyn? Kylvin kerran laventelia avomaalle, eikä mitään tapahtunut ennen kuin seuraavana vuonna, siitä päättelin, että se tarvitsi kylmän jakson itääkseen. Toivon kovasti, että säät lämpenevät niin, että pelakuut tarkenevat kuistilla, ne vievät kauheasti tilaa kun jokainen leikattu oksa on päätynyt pistokkaaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tein pienempään rasiaan hajakylvön ja laitoin sen 3 viikoksi jääkaappiin. Kun otin ne pois lämpimään, meni reilu viikko, jos kauemminkin ennen kuin alkoi itää. Alussa tuli vain ehkä viisi taimea (joista olin jo iloinen) Kylvös iti hyvin epätasaisesti, mutta loppupelissä taimia tuli aika paljon. Oli vähän turhan tiivis kylvös, joten piti koulia pikkuruukkuihin aiemmin kuin suositellaan. Laitoin pari samaan ruukkuun, kun ovat niin heiveröisiä, että varmaan osa luopuu... ;)

   Ihana, tuo on varmaan totta noiden pistokkaiden kanssa :)

   Poista
 6. Kyllä pelargoniat ovat varmoja kukkijoita ja värejä on runsaasti mistä valita. Mun kelloköynnökset vasta nostivat nokkansa mullasta, toivottavasti ehtivät vielä kukoistaakin tulevana kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnöksellä on niin kaunis lehdistökin että varmasti saa niistä iloa :)

   Poista
 7. Kelloköynnökset näyttävät niin terhakoilta! Iitaa ei tosiaan näytä harmaa päivä harmittavan :)

  VastaaPoista
 8. Mukavaa pääsiäisen jatkoa! Otahan yhtä rennosti kuin Iita!

  VastaaPoista
 9. Iita osaa nautiskella. Terhakoita taimia. Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 10. Hienon näköisiä taimia. Iloista pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 11. Samoin sinulle! Kelloköynnöksien kasvuvauhti on hurja, kohta saat niistä verhot =) Niissä on hienot kukat, mutta ei tuo lehdistökään yhtään niiden rinnalla kalpene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea kasvi on. Joo, vähän vaikuttaa että olen niiden kanssa ihmeissäni pian ;)

   Poista
 12. Siellä taitaa olla joka ikkunalla taimia kasvamassa. Hyvää hoitoa saavat.
  Mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnilleen, mutta en ole varma siitä hoidon laadusta ;)

   Poista
 13. Pelargonit! <3 Kyllä niihin itse talvetettuihin kiintyy aivan erilailla, olkoonkin kuinka rumia tahansa, kuin valmiiksi tuuheina ostettuihin...

  VastaaPoista
 14. Hienoa, että onnistuit pelargonien kanssa!

  Minulle on käynyt niin, että olen vasta viime vuosina hurahtanut pelargoneihin. Ja mikä olisikaan kiitollisempi kukkija, etenkin paahteiselle paikalle ja kun tarhurikaan ei ole aina niin täsmällinen kastelija...

  Auringon säteitä ja mukavaa pääsiäispäivää sinne!

  VastaaPoista
 15. Pelargoneihin on kyllä helppo hurahtaa;)
  Mulla talven yli säilyi taas vaan se sama yksi, mutta olen iloinen siitä. Kaupasta niitä saa onneksi taas lisää!

  VastaaPoista
 16. Miten rakastankaan kevättä ja kasvun uutta ihmettä.
  Ihastuttavia kuvia!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)