20. maaliskuuta 2016

Kaksi kirjaa -tuplasti kevään odotusta

No niin, pitihän minunkin tilata blogeissa paljon esillä ollut Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle. Kirja onkin oikein mukava, paljon hyödyllistä tietoa ja ennen kaikkea erittäin kauniisti kuvitettu. Minulle kaikissa puutarhakirjoissa on ensisijaisen tärkeää juuri kauneus, mutta tämä kirja tuli muutenkin tarpeeseen sillä hyötykasvit eivät kuulu vankinpaan osaamiseeni ;)

Linda Peltolan Rakas puolivilli puutarha -Kesähetkiä ja kukkakuumetta taas ruokkii romantiikan nälkää. Se on myös aivan ihanasti kuvitettu. Se on upea teos puolivillin ja rennon puutarhan kasveista ja tunnelmista. Nyt siis kevään odotus tuplaantui.
Nyt passaa suunnitella ja haaveilla ;)
Keittiöpuutarha-kirjasta löytyy myös paljon ruokaohjeita.
Kasvatusvinkit ja ohjeet samoissa kansissa onkin mukava idea.
Rakas puolivilli puutarha- kirja hurmaa ritarinkannuksilla
Ja pioneilla. Ja monilla muilla.
"Kesäkukkamaa" sai joulun tienoilla aidan ja portin. Aita on koiraa varten, sillä kerran juostuaan jonkun siemenkylvöksen yli on tuho taattu. Emme ole vielä päättäneet miten toinen sivu aidasta tulee, saman suuntaan seinästä raja-aitaan vai aidataanko kenties suurempi ala. Täytyy sitä tuumailla vielä.
Se saankos sitten minkälaista satoa täältä jääpi nähtäväksi ;)
Seinustalla on lumi sulanut. Se onkin ainoa paikka tontilla, lukuunottamatta autopaikkaa, missä lumi on vähissä. Tänne tulee kesällä joitakin laattoja, ei ihan kokonaan kivituhkalle ole tarkoitus jättää. Käytävät ovat melko leveät, joten askellaatat saavat alueen ehkä mukavamman näköiseksi. Kapea käytävä olisikin ihan hyvä vain kivituhkalla.

Ostamani pistokastaimet ovat varsin pirteitä. 
Vasemmalla on ostamani Mårbacka, muut ovat viime keväänä kasvatettuja 'Inspire Pink' ja Inspire Scarlet' lajikkeita. Uusi kasvu on melko topakkaa, mutta melkoisia rankkuja ne ovat, siis varsinkin tuo keskimmäinen. Latvoin kyllä ne joku aika sitten, mutta olisikohan sittenkin pitänyt leikata rajummin? 
Juurrutin yhden latvan tuon keskimmäisen rankun kaveriksi. Olkoon sitten kaksi rankkua yhdessä :)
Eipä silti, olen saanut ne pysymään hengissä talven yli, joten olenhan ihan tyytyväinen, vaikka ne vähän ronkeloita ovat :)
Sitä paitsi parissa on nuppukin :)

Mårbacka hurmaa edelleen.


Mukavaa viikkoa kaikille!Tervetuloa lukijaksi Helinä!26 kommenttia:

 1. Varmasti hyviä puutarhakirjoja nuo molemmat. Pitää laittaa ostoslistalle. Hienosti ovat taimesi kasvaneet. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 2. Pitäisi oikeastaan piristää itseäni uusilla puutarha kirjoilla. Kiitos vinkistä! Ostin pelargonian pistokkaita ja olivat tuhottoman kalliita (6€/kpl). Ovat jotain keräily taimia. Toivottavasti kasvavat!

  VastaaPoista
 3. Ihania kirjoja olet ostanut aina uudet kirjat piristää ja etsii hyviä vinkkejä
  Hyvin pirteät ovat pelagoonisi :)

  VastaaPoista
 4. Siinä on mukavaa lukemista! Minulla on kyseinen Linda Peltolan kirja varattuna kirjastosta ja toivottavasti muutaman päivän päästä haettavissa. Vaikuttaa todella ihanalta!
  Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 5. Molemmat kirijat on varmasti lajinsa huippuja. Jos ei arpaonni suasi, täytyy käyttää euroja. Nua hianolta kasvi/kesäkukkamaalta ei voi olla saamatta satua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, jää nähtäväksi, mutta kait nyt jotain saisi ;)

   Poista
 6. Aika ihanan näköisiä kirjoja! Nyt on julkaistu monta mielenkiintoista opusta. Ja kyllä se kevät sieltä tulee, hiljalleen sulaa paikat! :)

  VastaaPoista
 7. Pitääpä tsekata tuo keittiöpuutarha-kirja. Ehkä sieltä saisi vinkkejä tulevaan satokauteen.

  VastaaPoista
 8. Noista kirjoista saa kyllä kevät- ja kesäkaipuun entisestään kasvamaan ja inspiraatiota monen puutarhan edestä.
  Keittiöpuutarha-kirjaa olen ahminut joka ilta, tuota Lindan kirjaa minulla ei vielä ole. Se näyttää todella ihanalta. Hänen Kevät-kirjansakin oli niin hurmaava.
  Ja nuo sun pelakuut on mahtavan topakoita ja pirteän näköisiä. Minäkin kävin eilen kastelemassa mun talvetettuja aarteita autotallissa. Nekin näyttivät oikein hyviltä. Yksi oli heittänyt vaan henkensä. Leikkasin ne tänä vuonna aiemmin, kuin muina vuosina. Ja se näytti olleen viisas teko.
  Tuo kesäkukka/kasvimaa-alueesi on niin ihana! Ja musta on aina ihana, kun puutarhaan tulee noita huoneita. Portti ja aita tekevät alueesta vielä kauniimman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään että puutarhassa on eri huoneita. Kunhan kasvillisuus vähän kasvaa olisikin tarkoitus ettei kaikki kohdat näy kerralla.

   Lindan Kevät-kirja tekisi myös mieli hankkia :)

   Poista
 9. Kivahan on noita kirjoja lueskella, kun ei oikein pihatöihinkään pääse!

  VastaaPoista
 10. Nuo molemmat kirjat ovat hankintalistalla, sormia jo polttelee!

  Ihania pelakuita Sinulla, niin vankkoja ja niin nuppujakin jo! Tuo nuppukuva on niin herkkis ja kaunis! Mårbacka on täälläkin suosikki!

  Portti ja aita ihanaan kasvimaahasi tuo mieleen meidän lasten satukirjan, jossa vanhalla tädillä oli tuollainen kasvimaa ja siellä kasvoi vain herkkuja, silloin ajattelin että tuollaisen joskus haluaisin! Samainen kirja samaisesta syystä oli lempisatukirjani, no luin toki muitakin vähän välillä!

  VastaaPoista
 11. Keittiöpuutarha kirja on minullakin. Aioin lisätä hyötykasvesveja, joten hyvä opas siihen.

  Tuo toinen kirja pitää pistää muistiin, kuulostaa juuri sellaiselta, josta pitäisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että pitäisit paljon tuosta Lindan kirjasta :)

   Poista
 12. Mielenkiintoisilta vaikuttavat nuo molemmat kirjat. Katsotaan, koska lähtevät tilaukseen!
  Pelargonien kukintaa on luvassa kesällekin.

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoiset kirjat! Puutarhakirjoissa on ihaninta juuri inspiroivat kuvat. Kivannäköinen, kevyt aita ja portti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, ne kuvat merkitsee niin paljon.
   Koiralle se on sellainen psyykkinen este. Helposti menisi läpi tai yli jos haluaisi. Hyvin kuitenkin aita estää Iitan sinne juoksemisen ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)