26. joulukuuta 2015

Tapaninpäivän kaffet

Lapsuuteni jouluun kuului kaikenlaiset koristeet, lukuisat joululahjat ja joulukuusi. Hollantilaisen puolisoni lapsuudessa taas vieraili Sinterklass ja Zwarte Pieten joulukuun alussa.
Emme ole kotia joulua varten koskaan erityisemmin koristelleet, ainoastaan kukkia tulee hankittua. Tilanne voisi toki olla toinen, jos jälkikasvua olisi joskus tullut.. ;)

Olen ollut viisi viimeistä joulua töissä, siis kaikki joulut sen jälkeen kuin valmistuin lähihoitajaksi. Ihan omasta tahdostani, sillä ajattelen että lapsiperheille vapaa-aika on silloin tärkeämpää. Tänä vuonna jostain syystä halukkaita työntekijöitä olikin niin paljon että sain yllättäin jouluksi viisi päivää vapaata.

Vaikka emme ole jouluihmisiä, hyvää ruokaa toki laitamme, muttei niitä perinteisiä laatikoita. Itse tykkään niistä kyllä, mutta puolisoni makuun ne eivät käy. Viime vuonna ostin pienet valmislaatikot, mutta loppu jäi syömättä, joten tänä vuonna en niitä hankkinut. Tosin tänä vuonna ekaa kertaa paistoin kinkun. Siitä tulikin oikein maukas. Tuurilla varmaan, sillä en ostanut mittaria, mietin vaan paisto-ohjetta kiloa kohden plus pari tuntia, sillä minusta sen pitää olla tosi kypsää.

Nyt kun tässä on syönyt, levännyt, istunut takkatulen ääressä ja katsellut tv-sarjoja kuin myyrä kolossaan, olikin jo aika hieman lähteä katsastamaan ulkoelämää. Menimme Vaaruvuoren luontopolulle, ja päivä oli aurinkoinen ja oikein ihana, vaikkakin tuulinen. Meiltä on vajaan puolen tunnin ajomatka pysäköintipaikalle josta reitti alkaa. (Täällä Keski-Suomessa on muuten paljon tosi kivoja luontopolkuja.)Särkijärvi lainehtii jäättömänä
Hyvät kaffet :)
Nuotiopaikalla saikin tehdä töitä, jotta tulen sai syttymään. Onneksi isäntä otti mukaan terävän retkikirveen, sillä liiterissä ei ollut sopivaa sytykettä tai terävää kirvestä. Pari isoa pitkää pölliä, saha ja tylsä kirves löytyivät sieltä, muttei se meitä haitannut. Saimme nuotion syttymään muutamalla yrityksellä. Niin, että kait sitä on liian hyvälle ja valmille oppinut :)
Pönkkäsimme kivillä maassalojuvan puukarahkan kaffipannua varten, arvatenkin sitä on aiemmin käytetty samaan tarkoitukseen. Eväät oli mukana, ja kahvi oli tietysti oikein hyvää :)


Päijänne


Juonaanjärveen oli jo jäätä tulossa

Endorfiiniä kerrakseen ;)

Tähän loppuun voisi sopivasti lisätä vastaukseni Kesäkukalta saamaani Älyttämät joululahjat-haasteeseen. "Älyttömät joululahjat" on haaste, jossa ideana on keksiä kolme joululahjatoivetta, jotka olisi ihana saada, mutta joita ei järjen nimessä tule  saamaan. Haastetta tulisi jatkaa kolmelle blogille.
Haastetta en jatka, sillä se on kiertänyt jo tovin. Olette varmaan jo saaneet mukavia lahjoja, käytännöllisiä lahjoja ja lahjoja, jotka piilotetaan kaapin perukoille ;)

1. Toivon että istuttamani pensasaidanne olisi ensi kesänä täysikasvuinen ja peittävä. Tai oikeastaan voisin toivoa että tonttini koko olisi jotain kolmen hehtaarin luokkaa, ettei pensasaidanteesta tarvitsisi välittää :D

2. Raha. Toivon että saisin kerralla sen verran rahaa, että minun ei tarvitsisi tehdä palkkatöitä seuraavasta keväästä puoli vuotta eteenpäin vaan voisin keskittyä pihahommiin. Niin ja siinä samalla se raha saunarakennuksen tekemistä varten :)

3. Niin, tai oikeastaan...kun herään aamulla uusi saunarakennus olisi jo paikallaan ja tulet kiukaassa :D


Leppoisia hetkiä kaikille, uusi vuosi vaihtuu pian!

32 kommenttia:

 1. Olipa Teillä mukava Tapaninpäivä, kauniita kuvia otit, kiitos nojatuolimatkasta! Varmaan kahvi taukopaikalla maistui ja tuoksui hyvältä! Oikein mukavaa Tapanin iltaa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä minustakin tuntui, että pitäisi keksiä jotain uutta joulupöytään, kuin niitä laatikoita aina vaan. Ehkä sitten ensi vuonna :)
  Olisipa kiva joskus päästä nuotiokahveille.
  Mukavia loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka valkeaa maata toivonkin, nyt lumettomassa metsässä on helppo kulkea :)

   Poista
 3. Oli teillä leppoonen tapaninpäivä. Meillä ruakaviarahia ja täpinä sen mukaane....Kaffit ja kaikki muuki syätävä maistuu moninkerroon paremmalta luannos ku kotona. Mistä liä johtuu, vaikka olis aivan samoja....tiätysti pitää toivua valamista ja tulien kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on se kumma miten perusvoileipä ja kahvit maistuvat ulkosalla niin erityisen hyvältä;)

   Poista
 4. Ihana luontoelämys joulun kunniaksi. Pidän peukkuja aidanteellenne! Joulua voi viettää niin monella tapaa, kunhan itselle tuntuu hyvälle.

  VastaaPoista
 5. Mahtavia lahjatoiveita! Upeita syksyisiä lumettomia maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, syksyiseltä näyttää ;) Yleensä tähän aikaan olisi jo niin talvista...

   Poista
 6. Harvoin sitä Tapanina erämaaretkiä tehdään ja nokikahveja keitellään. Aika ihana muisto tuosta tulee jäämään. Oliko kokeili mukana luontoretkellä?
  Tykkään joululaatikoista, mutta muu perhe ei. Ei siis tule enää itse niitä tehtyä eikä kaupastakaan ostettua. Pieniä laatikoita on vaikea löytää ja 700 g on ihan liikaa yhdelle.
  Iso tontti olisi tosi hieno ratkaisu kaikkiin näkösuojaongelmiin. Kelpaisi minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jotenkin nyt teki mieli lähteä luontoon. Kivoja muistoja jäi, ja järvikuvia. Yleensä tähän aikaan olisi täysi talvi täällä.

   Poista
 7. ...oliko koiruli mukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllähän se. Yritin sitä kuvattakin, mutta tällä kertaa tulokset olivat sellaisia mustavalkeita möykkyjä. Oli sen verran iloista vauhdikkuutta Iitassa. Nautti siis hänkin :)

   Poista
 8. :))
  Teillä oli parempi sää retkeillä Vaaruvuorella kuin minulla ja siskon tytöllä 25.6.2015.

  VastaaPoista
 9. Oi miten hienon retken olitte tehneet ja niin kauniita kuvia ja nuotio kahvia mikäs sen parempaa

  VastaaPoista
 10. Näin sitä huomaa miten erilaisia jouluja ihmiset viettävät, mutta tosiaankin jokainen tyylillään. Tärkeintä on yhdessäolo ja mahdollinen vapaa töistä. Meillä meni aika perinteisen kaavan mukaan jouluruokineen ja pukkeineen. Lapsenlapset virittivät joulun tunnelman huippuunsa.

  VastaaPoista
 11. Hirveen kiva että olet noin epäitsekäs jouluajan töiden suhteen, mutta kyllä fiksussa työpaikassa ne työntekijät arvotaan tai kierrätetään! Onhan sitä kaikenmoisia perhejuhlia, vappu, pääsiäinen, halloween ja mitä kukakin keksii, jolloin lapsipetheitten on ihan pakko saada vapaata. Kyllä lapsettomatkin voi, haluaa, ja saa olla jouluna ja muina pyhinä vapaalla ihan siinä kuin lapsellisetkin. Että pitäisin ihan omana tietonani tuollaisen "laupeuden", enkä levittäisi muillekin työpaikoille tuollaista asennetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt tiedä onko se arpominen niinkään fiksua, mielestäni asiat ovat työpaikoilla ihan sovittavissa.
   Itselleni työn tekeminen joulun aikaan on sopinut, vastaavasti olen halunnut kaikki uuden vuoden aatot vapaaksi.
   Ja mitä "laupeuteen" tulee, kirjoittamani on totta. Ei se tarkoita että muiden lapsettomien täytyy aina tehdä jouluna töitä, vaikka se minulle käy!

   Huomaan että profiilisi on salattu,mutta muistan että olet käynyt täällä aiemminkin kommentoimassa vastaavanlaisesti. Rehellisesti siitä en voi kiitosta antaa...

   Poista
 12. Hyvät toiveet ja ihanat kuvat!

  Meilläkään ei juuri jouluruokaa syödä, koska mies ei pidä erityisemmin laatikoista. Minun oma joulusuosikkiruoka on tölkkiherneet, pidin niistä kovasti jo lapsena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipas hauskaa elää satumaailmassa jossa ne toteutuvat ;)

   Poista
 13. Ihania kuvia ja onkin ollut upeita ulkoilusäitä!
  Minusta on tärkeää, että jokainen viettää joulunsa haluamallaan tavalla. On kauheaa, jos jouluun liittyy kauheasti paineita ja traditioita, joista ei edes pidä.
  Kiva, jos olette saaneet levähtää ja nauttia.
  Leppoisia välipäiviä edelleen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli oikein kivaa!
   Leppoisia välipäiviä myös sinne!

   Poista
 14. Ihanat retkimaisemat! Joulu on jokaiselle omanlaisensa, ihailen ihmisiä, jotka osaavat viettää juhlansa täysin omannäköisesti. Tuli paha mieli tuosta Jennin kommentista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minullekin. Blogiin tulee kirjoitettua omia henkilökohtaisia tunteita ja mielipiteitä ja joskus joku vetää herneet nenäänsä. En tarkoittanut olla mitenkään erityinen kirjoittamalla joulunajan työstä...
   Sitä paitsi pitkät vapaa sopivat minulle myös muuhun aikaan, joulutyöstähän hyvät lisät ;)

   Poista
 15. Ihana retki upeissa maisemissa. Nyt onkin ollut kivoja lomapäiviä. Meidän joulunviettoperheessä yksi joutui joulupäivänä työvuoroon. Kaikki muut saivatkin kaikki joulunpyhät vapaiksi. Kaikki joulut eivät ole ihan samanlaisia.
  Mukavaa, että joulukinkkusi onnistui.

  VastaaPoista
 16. Upeita maisemia. Meilläkin ostettiin yhdet laatikot jouluruokia, ja rosollia. Osa jäi syömättä... Mistähän sekin lie johtuu. Jotenkin vaan niin raskaita.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)