11. helmikuuta 2015

Mökkikausi avattu

Sattuipa sopivasti arkivapaat tällä kertaa. Oli niin leuto ilma että päätimme isännän kanssa lähteä katsomaan mökkimaailmaa. Olikin oikein mukavaa. Lunta oli myös siellä älyttömän paljon, joten saimme kaivella polkuja. Avannon teko näytti kuitenkin melko helpolta, sillä jää ei ollut kovinkaan paksua lumipeitteen alla.

Aamutaivaalla
Onneksi heräsin ajoissa ja sain ihailla aamun sumuista maisemaa
Nuotiopaikka täytyi toki kaivella esiin ;)
Puutarhassa on melko vähän kuvattavaa

Lepohetki hänelläkin ;)


Taivas loimuaa
Kotosalla pikkuiset pelargoniat ovat kasvattaneet sirkkalehdet.


Mökillä iltataivaalle ilmestyi tosi kirkas tähti. Jos ymmärsin oikein Ursan sivuilta lukeemaani, se saattaisi olla Venus. Yritin kuvata sitä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pitäisi perehtyä enemmän tähtitaivaan kuvailuun. Kuvaamisesta puheen olleen, minua ärsyttää suunnattomasti kun tällä uudella objektiivilla maisemakuviin tulee kulmiin sellaiset tummat kohdat. Minun täytyy rajata kuvaa jälkeenpäin, jotta kuvat näyttäisivät kivalle. Osaisikohan joku ahkerasti kuvaava selittää syytä tähän kulmien tummuuteen? Tai suositella hyvää objektiivia?22 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihania kuvia, tunnelmasta toiseen:)

  VastaaPoista
 2. Kivat tunnelmakuvat mökkireissulta.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia ja tosiaankin osui vapaat sulla kohdilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, välillä on tuuria vapaapäivien suhteen :)

   Poista
 4. Voi sinulla kävi hyvä tuuri ilmojen ja vapaan suhteen! Minö jouduin katselemaan ihania keväisisä päiviä työpaikan sisältä käsin. Tuosta kuvan tummasta kulmasta. Onko sinulla objektiivissa kiinni vastavalosuojaa? Yhden tarinan tiedän, missä kuviin tuli tumma reuna oli kun vastavalosuoja oli ollut ihan vähän vain vinossa (eli ei ollut kiinnitetty pohjaan saakka kiinni) =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sen verran noviisi tässä kuvailussa ja varsinkin tekniikassa etten ole tuota vastavalonsuojaa hankkinut...
   Googlettelin ja löysin yhden vastauksen, että kuvattaessa liian suurella aukolla, heikompilaatuisella objektiivilla saattaa kuviin tulla tummaa kulmiin ja reunoille myös.... Ehkä sitten niin, en tiedä ;)

   Poista
 5. Talvimökkeilyssä on omat puolensa! Mikäs sen rattoisampaa, kun tehdä nuotio ja vaikkapa paistaa makkarat:) Meidän mökille ei ole aurattu tietä moneen talveen, kun vakiauraaja muutti pois naapurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukava vähän piipahtaa siellä. meillä on sen verran hyvä tuuri että enoni asuu noin kilometrin päässä mökiltä, joten oli aurannut tien meillekin :)

   Poista
 6. Tähän aikaan vuodesta alkaa jo tehdä mieli kurkkimaan miltä mökillä näyttää. Ja tietenkin tehdä tulet.
  Minulle tuli myös mieleen olisiko vastavalosuoja ollut löysästi kiinni. Silloin saattaa tulla tummia reunoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuotio kuuluu vvähän niinkuin asiaan ;)
   Vastasinkin tuolla ylhäällä juuri Katinkalle, etten edes omista vastavalonsuojaa. Siis melkoinen noviisi olen noin tekniikan suhteen.
   Luin jostakin että kuvattaessa liian isolla aukolla ja heikommalla objektiivilla voi kuvan reunat tummua. Liekö sitten niin ;)

   Poista
 7. Kauniita ja oivaltavia kuvia. Eipä usein tule mieleen kuvata vaikkapa kahta pyykkipoikaa. Tunnelmaa täysillä.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia mökiltä :)

  VastaaPoista
 9. Tunnelmallisia luontokuvia !

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)