13. helmikuuta 2015

Ihmettellen objektiivien maailmaa


Pienet pelargoniat ovat joukolla nousseet mullasta. Aika kivoja ne ovat, söpöjä oikeastaan.
Mustissa orvokeissa on elämää myös, mutta kirjavat odottovat vielä;) Saas nähdä itävätkö ne vai pitääkö tehdä uusintakylvö.

Olen tässä selaillut erilaisia valokuvaus sivustoja ja etsinyt vastausta viime kerralla ilmenneeseen kuvausongelmaan, maisemakuvien tummiin reunoihin. Mukavaa kun kävitte kommentoimassa asiaa. Yhden selityksen löysin tuohon vinjetointiin: kameran asetukset ilmeisesti olivat päin mäntyä, sillä eräässä sivustossa sanottiin että jos kuvaa liian suurella aukolla kuvien reunat tummuvat. Tuo objektiivi on Canon  18-200mm EF-S f 3,5-5,6. Kyllähän sillä tarpeeksi lähelle pääsee (amatöörit tässä), ja isäntä tykkää sillä kuvailla. Itse en oikein ole sinut sen kanssa, onhan se aika ikävän iso. Ai niin, ja esimerkiksi metsää kuvattaessa se vääristää joskus puiden rungot reunoilla kaareviksi, plääh. Sen kanssa kuvailu taitaa olla minulla mitä sattuu räpsimistä. Täytyy tunnustaa että olen tuon tekniikan kanssa ihan noviisi, ja useat valokuvaustermitkin ovat minulle hepreaa ;)

Minulla on tuo macrolinssi, johon olen erittäin tyytyväinen. Tarkanmarkan vartijana sen ostosta haaveilin aikoinaan ainakin vuoden, ja on ollut kaiken sen arvoinen.
Nyt olisi sellainen hyvä peruslinssi hakusassa. Kameran mukana tullut linssi on hajonnut aikaa sitten. Valovoimaa kait pitäisi löytyä. Löysinkö teiltä innostusta suosittelemaan jotain tiettyä objektiivia tai antaa vinkkejä mihin kannattaisi kiinnittää huomioa. Mitä sanoisitte tästä Sigma AF 17-50 f/2,8 DC EX HSM OS?  Vai kiinteällä polttovälillä  Canon EF 28mm f/2.8 IS USM -objektiivi?
Minulla on vanha kamera Canon 1000d, josta sanottiin ettei sitä kannata ostaa ellei saa (puoli-)ilmaiseksi. No, ihan sillä olen pärjännyt. Käsittääkseni sekä EF ja EF-S kiinnitykset käy, sekä tuo Sigma, ymmärsinköhän oikein.
Luin yhtä valokuvaussivustoa ja tuli infoähky, tajusinkohan loppupelissä yhtään mitään :D
23 kommenttia:

 1. Ihanaa, kasvua näkyvissä. Aloitin esikasvatuksen, mutta vielä ei ole mitään näkyvissä.
  Minulla on Canonissa peruslinssinä Canonin EFS 18-55 mm f/3.5–5.6. Se on hyvä ja monipuolinen. Mikä parasta se on hurjan kevyt, matkoilla en kuljeta muita objektiiveja mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapa olla niin että isännän kamerassa on juurikin tuo linssi, tullut rungon mukana ostettaessa. Saatankin tehdä vaihtarit ja ottakoon hän kokonaan käyttöön sen ison objektiivin ja minä taidan ottaa tuo 18-55 käyttöön nyt aluksi ;)
   Meillä kävi aikoinaan niin että puoliso innostui valokuvauksesta seurattuaan meikäläisen kuvailuja. Ja hän ostikin sitten pian oman kameran, eipä tarvitse luontopolulla enää vieressä odotella, jotta milloin voi taas kuvata ;)

   Poista
 2. Olen tilannut nettikaupasta tuon Sigma 17-50 mm/2.8 OS, koska omassani on mielestäni ihan liian vähän valovoimaa. Minulle Sigmaa kehuttiin sopivaksi yleiskäyttöön. Ymmärtääkseni se käy myös sinun kameraasi. En kyllä ole erityisen hyvä näissä elektroniikka-asioissa ja näköjään niissäkin riittää mielipiteitä yhtä paljon kuin on kuvaajia.
  Sinun kuvasi ovat aina niin hienoja, joten sen suhteen ei kannata laisinkaan vähätellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että tuon hankin, valovoimaisuuden takia. Tuolla edellä Cherille jo vastasin että taidan isännän kanssa tehdä vaihtarit;)
   Ja kiitos! Mukavaa kun tykkäät kuvistani, en omista mitään kummosta kuvankäsittelyä, joten Picasaa käytän lähinnä kuvanrajaukseen ja joskus parannan varjostusta. En siis ymmärrä yhtään mitään RAW-kuvien päälle, vaikkakin sillä avautuisi uusi maailma :)

   Poista
  2. Niin ja tätä blogia varten noita reunuksia kuviin laitan ilmaisella Photo Scapella, muttei se nyt varsinaista kuvankäsittelyä ole. Silloin tällöin uutta ilmettä postaukseen :)

   Poista
 3. Ihania ja terhakoita taimen alkuja sinulla :)

  VastaaPoista
 4. En ymmärrä kameran tekniikasta paljon mitään, tarvitsisin omankin kamerani kanssa varmaan vähän ohjausta. Blogissasi on aina ihania kuvia, tuossa edellisessäkin postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa tekniikassa onkin monenmoista asiaa, en oikein ymmärrä luettua :)
   Ja kiitos kaunis :)

   Poista
 5. Hyvää ystävänpäivää Pirjo :)

  VastaaPoista
 6. Viehättävät kuvat pienen taomen alkutaipaleelta.
  Tähän objektiiviongelmaan en osaa suositella valitettavasti mitään.

  VastaaPoista
 7. Kuvasi ovat ainakin upeita! Objektiivit ovat minulle täyttä hepreaa. Tuosta Sigma sanastakin tuli ekana mieleen suolisto.
  Hyvää ystävänpäivää,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja voi miten hauska vastaus :D

   Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 8. Minulla on ollut peruslinssinä Tamron 17-50 Canonissa. Valovoima oli tärkein peruste miksi sen valitsin enkä Canonin kittilinssiä 18-55. Tuo mainitsemasi Sigma 17-50 on vastaavanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Valovoimaan täällä kallistutaan :)

   Poista
 9. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)