23. syyskuuta 2015

Pari lisää

Raksarojun hyötykäyttö jatkui. Tiiliroinaa löytyi vielä useampaan "lootaan". Isännän kanssa yhdessä teimme yhden ja loput pienemmät kasasin toissapäivänä. Mylläsin tiililäjää ja keräsin sieltä suhteellisen ehjät tiilet talteen, toki vähän surkeampia käytin noissa alimmaisissa kerroksissa.
"Kesäkukkamaa" alkaa jo hahmottua. Yhteen noista lootista kylvin aeimmin perennojen siemeniä. Puiset kesäkukkalaatikot sijoitan tänne kivemmin, sitten kun siivoan kosmoskukkakasvuston pois.
Nurmikko kaivellaan pois laatikkojen välistä, ja luultavasti laitan siihen kivituhkaa ja ehkä betonilaattoja askelmiksi, jos sattuu käytettyjä jostain löytymään. Kivituhkaa pitää tilata lisää jossain vaiheessa, koska tarvitsen sitä luiskekivien asentamiseen takapihalle. Tässä vaiheessa en viitsinyt kaivaa tuota nurmikkoa pois, sillä alue olisi jäänyt epäsiistiksi. Tuohon vasemmalle kahden pienemmän lootan väliin jätin reilusti tilaa penkkiä varten. Haluan sellaisen simppelin penkin, ehkä sellaisen voi tehdä itse. Kun terassin tekeminen on ajankohtaista, lautaa varmaan jää tähänkin tarkoitukseen.
Minusta "kesäkukkamaa" sopii mukavasti tuonne talon kulmalle.
Se kaipaa vielä jotain kasvillisuutta etualalle (tuonne raja-aidan luo),
jotta siihen saadaan luotua erilaisen tilan tuntua.
Posti toi eilen paketin. Tänään siis syksyistä istutuspuuhaa :)


Nautitaan syksystä!


40 kommenttia:

 1. Mukavan näköistä. Olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 2. Voi että mä tykkään nuasta tiilireunuksista! Niis vaan on sitä jotaki! Mun pitää uuristaa terassipääs istutusreunuksia. Tiilet on kans yks vaihtoehto. Orotan kuinka nua kestää sulla talaven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minäkin odotan. Tosiaalta nämä tiilet ovat vissiin lojuneet tuolla kasalla usean vuoden, sammaleesta päätellen, joten jos kestäisivät tässä edes muutaman vuoden ;)

   Poista
 3. Voi, että on kaunista, sopivan rouheaa ja tunnelma kohdillaan. Teidän puutarhasta tulee kyllä hieno ja se on jo nyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Puutarha varmaan näyttää hyvälle sitten kun istuttamani pensaat ja pienet puut ovat kasvaneet jonkun kokoisiksi. Siinä vain menee aikaa ;)

   Poista
 4. Mukavan ja siistin näköistä! Tiilen väri on niin kaunis.

  Mukavia istutuspuuhia

  VastaaPoista
 5. HIenot istutuslaatikot, vanhat tiilet ovat todella kauniita. Sipulikukkia en ole vielä hankkinut uusia, mutta edellisvuoden sipulit odottelevat maahan pääsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Minäkin mietin tuota oikeaoppista sipuleiden nostamista, mutta jäi taas. Ihailtavaa kun olet näin toiminut :)

   Poista
 6. Noista vanhoista tiilistä tulee todella kauniit istutuslaatikot. Kivi varastoi lämpöä, joten laatikot saattavat siltäkin osin olla kasviystävällisiä. Ja kuinka kauniisti niissä jo nyt on sammalta.
  Oletko harkinnut puutarhasuunnittelijan uraa? Sinulla on selvästikin silmää ja taitoa sommitteluun ja kasvivalintasikin ovat erinomaisia. Kyllä tulee kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että olen harkinnut sitä tässä viime viikkojen aikana. Ehkä sivutyönä, toiminimellä tai jotain.Tosin omalla pihalla usea kohta ei todellakaan onnistu kerralla vaan säätämiseksi menee. Tosin minussa on sellaista kasvikeräilijän vikaa, joten monenlaista on hankala saada istumaan hyvin yksiin. Ei tälläistä lajikirjoa kannata toiselle pihasuunnitelmaan laittaa :)

   Ajattelin tässä joku kerta kirjoittaa postaukseen päätöksestäni palata ensi kesänä takaisin viherrakennustöihin. Kakkosammatti lähihoitajana jää siis tauolle. Soittelinkin sinne tuttuun firmaan ja olen tervetullut takaisin :)

   Poista
 7. Todella kauniilta näyttää. Vanhat tiilit ovat käyttökelposia ja tällaisiin tarkoituksiin ihan omiaan. Kivalta tuntuu, kun saa jotakin noin kaunista aikaiseksi, vai mitä? Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se mukavaa :)
   Saa nähdä kauanko tiilet pysyvät kasassa ;)

   Poista
 8. Tiilet ovat kauniita. Olet ollut taas kadehdittavan ahkera :)

  VastaaPoista
 9. Hyvännäköistä ja siistiä! Kannatti ahkeroida :)

  VastaaPoista
 10. Hyvännäköiset istutuslaatikot! Näyttää kivalta, kun ne ovat eri korkuisia ja kokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin tykkään kun ovat erikokoisia ;)

   Poista
 11. Mahtavaa tiilien hyötykäyttöä, komee toi höganäsin tiili!
  Ja kah, vihreitäkin tulppaaneja?
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tulppaani on Spring Green lajike. Vihdoinkin muistin niitä hankkia ;)

   Poista
 12. Vähänkö ihanat laatikot tiilistä! Täytyykin pitää silmät auki jos vaikka sattuis löytämään jostakin tuollaisia omallekin pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta muista että eivät ole ikuisia :)

   Poista
 13. Oi, onpas kivat! Vanhoissa tiilissä on kyllä oma viehätyksensä. Olen oravoinut niitä läheiseltä putkiremppatalon roskalavalta, aina muutama pyöräkoriin ja mökille. :)

  VastaaPoista
 14. Upeaa! Onneksi olkoon uudesta kesäkukkamaasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tänne saa ujutettua vielä hyötykasveja ;)

   Poista
 15. Todella kauniit! Pidän kovasti

  VastaaPoista
 16. Kauniit lootat senkun lisääntyvät. :)
  Paljon ennen tätä postausta ajattelin kerran, että jos minulla joskus olisi puutarha pyytäisin suunnitteluapua mökkipuutarhurilta!! :))

  VastaaPoista
 17. Sammal on kaunista ruukuissa ja vanhoissa tiilissä, melkein missä vain;)

  VastaaPoista
 18. Blogissani olisi sinulle haaste.
  Kurkista!

  VastaaPoista
 19. Onpa upeat nuo tiilikehikot, kerta kaikkiaan! Aivan mainio idea.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)