4. helmikuuta 2013

Hiljaisuudessa

Pitkästä aikaa vietimme viikonlopun mökillä. Näin kevyillä pakkaskeleillä voi sinne mennä jo töiden jälkeen ilman että varaa koko päivää mökin lämmitykseen. Mittari näytti miinus neljää, joten pienessä koleudessa kykenee mökillä vielä olemaan, täytyy toki asianmukaisesti pukeutua toppapukuun ;)  Kovilla pakkasilla ei täysin kylmään mökkiin viitsi lähteä pelkän viikonlopun ajaksi, sillä eihän se ehdi kunnolla lämmetä. Eikä silloin voi heti kovia tuliakaan tehdä hellaan, on vaan pienellä tulella lämmiteltävä ;)

Nautin todella paljon metsämaiseman rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta, taustalla vain hellassa palavan tulen hiljainen kohina. Miten kotoisa ääni se onkaan. Salaa toivon että joskus saan asua pienessä talossa, jossa voin kuunnella tulen ääntä jokaisena talvipäivänä..
Rauhaa, hiljaisuutta


20 kommenttia:

 1. Aijai, nyt alkoi tehdä mieli omalle mökille, kuulosti niin mukavalta teidän viikonloppunne. Monesti talviaikaan ollaan siellä oltukin, mutta nyt ei ole aurattu tietä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli :)
   Meillä on siinä mielessä hyvä tuuri että sukulaiseni, joka asuu siellä lähellä, oli käynyt auraamassa tien ja vaikka ei olisikaan ollut aurattu mökille asti "hankikävelyä" olisi vain muutama sata metriä;)

   Poista
 2. Kuulostaa täydelliseltä! Tuota ihmiset tarvitsisivat enemmän. Tuli on rauhoittava ja lumoava elementti. Olen aina rakastanut sitä, kun mennään mökille (tällä hetkellä ei kylläkään ole mökkiä) ja teen takkaan tulet ja kostean kalsea mökki alkaa pikkuhiljaa lämmetä. Tai se kun lämmitetään saunaa ja laiturin nokassa istuen odotetaan sen lämpiämistä, savukiehkura nousee puiden oksien välistä ylös taivaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, siinä on oma viehätyksensä :)

   Poista
 3. Ihania mökkitunnelmia. Itse en ole päässyt muutamaan vuoteen mökille talven aikana, mutta nuo tunnelmat ovat elävästi mielessä.

  VastaaPoista
 4. Hienoja talventörrötyskuvia. Varmasti on mukavaa nauttia hiljaisuudesta ja luonnosta.

  VastaaPoista
 5. Ihanalta kuulostaa talvinen mökkiviikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tässä etenee ja ehkäpä mökkiviikonloput lisääntyy;)

   Poista
 6. Kuulostaa hyvältä, joskaan en itseäni voisi kuvitella mökkiin pysyvästi asumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla haluaisin asua, mutten kuitenkaan tässä mökissä. Mökki on todella pieni, tontti rinnettä ja jyrkkääkin kallioa, joten ei pysty mihinkään suuntaan tekemään lisähuonetta. Viemäröintiäkään ei saa helpolla kallion vuoksi.

   Jossain mummonmökissä voisin asua, mutta kyllähän sinne sähkö ja vesi pitäisi tulla. Mutta se puuhella pitää olla:)

   Poista
 7. Ihania tupsukat noissa törröttäjissä :)

  Meillä on kota pihassa ja siellä on todella kiva välillä istuskella talvellakin tulen loimotuksessa. Grillailla jotain pientä hyvää tai,vaikka lämitellä kuumat glögit.

  Luonnonrauhassa oleminen tekee kyllä terää niin lapsille kuin aikuisillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kota on kyllä ihana juttu :) Ei tarvitse niin suunnitella saadakseen pienen "erätuokion" itselleen ;)

   Poista
 8. On se mukavaa talvellakin kävaistä mökillä kyllä se rentoutta, olla siellä luonnon keskellä hiljaisuudessa.Kivoja kuvi olet ottanut talvi maisemasta niitä on aina hauska katsella:)

  VastaaPoista
 9. Ihana rauha huokuu kuvistasi tänne asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, jos postauksessani välittyi se tunnelma ;)

   Poista
 10. Hiljaisuudesta nauttiminen on minunkin juttu no.1:) Me teimme mökistä talon ja asumme nyt hiljaisuuden keskellä...se on NIIN rentouttavaa...voin vain arvailla noita maisemia kesällä...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)