5. lokakuuta 2012

Tassunalle

Huomasin Katjan blogissa ihanan tassunallehaasteen eläinten viikon kunniaksi. Niinpä väsäsin koneella hetken ja Katjan sanoja lainatakseni "jokaisella tassumaakarilla on omanlaisensa", joten tässä tulee meidän Iitan tassunalle.

Huomasin myös jotakin uutta:
Lokakuun neljäs päivä on eläinten suojeluspyhimys Fransiscus Assisilaisen kansainvälinen muistopäivä ja kansainvälinen eläinten päivä.  (SEY)
 ”Niin kauan, kuin maailmassa on lapsia, kukkia ja lintuja, niin kauan on toivoa”, Franciscus sanoi. Franciscuksen mukaan Paratiisia ei voinut kuvitella ilman eläimiä, ilman lintuja, ilman laulua ja soittoa. Tradition mukaan Franciscus olisi saarnannut myös eläimille. Erään kertomuksen mukaan Gubbion kaupungin asukkaat pelkäsivät sutta, joka oli aiheuttanut jo paljon pahaa. Franciscukselta pyydettiin apua. Hän tapasi suden ja puhutteli sitä lempeästi. Franciscus sopi suden kanssa, eikä se enää myöhemmin ahdistellut kaupunkilaisia. Kaupunkilaisten ei tarvinnut siis tappaa sutta. (Wikipedia)


Valokuvamallini ei ollut alussa täydellisen yhteistyökykyinen, luuli varmaan että on kynsien leikkaushetki. Se on asia, josta edelleen "keskustellaan" :)


10 kommenttia:

 1. Mukavan näköisiä nuo tassunallet, ei voi kyllä hymyilemättä katsoa :). Edellisessä postauksessa upea kranssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Ja totta, söpöjä ovat blogi-maailmassa vastaantulleet tassunallet :)

   Poista
 2. Hieno nallukka sielläkin! Meillä nallen teko oli helppoa. Aku nukkuu enimmäkseen ja ei välitä, vaikka koko koiran pistäisi solmuun, kun nukkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus toivoisin että meillä ei oltaisi niin särpäköitä ;)
   ....huokaan syvään ja pysyn itse rauhallisena....

   Poista
 3. Piipahdapa blogissani. Siellä on sinulle jotain...

  VastaaPoista
 4. Tassunalle on kyllä niin hellyttävä juttu, että yritän sitä itsekin. Suloinen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Fransiscus Assisilaisen tarinasta! Se tekee hyvää lukea tässä hektisessä maailmassa, jossa lapset ja eläimet helposti jäävät taka-alalle.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)