5. lokakuuta 2012

Metsäpuutarhan laajennusta

Tämän kesän projektina mökkipuutarhassa on ollut metsäpuutarhan laajennus. Pikkuhiljaa sitä on kesän mittaan tehty. Paikka on puolivarjossa, metsän siimeksessä ja suhteellisen tasaista on tällä kulmalla tonttia.

Tässä on lähtökohta. Kuva on otettu keväällä, joilloin kuunliljat eivät olleet vielä nousseet. Uusi alue tuli siis tässä näkyvän istutuksen taakse. Penkin takana olevat nauhukset jäivät paikoilleen, sekä oikealla pienenä näkyvä sormivaleangervo, muut siltä väliltä on siirretty ja perennat jaettu.Nyt syksyllä näyttää tältä.
Vähän piti kivillä pengertää täälläkin, mutta huomattavasti helpommalla pääsi ;)


Penkki nostettiin uuteen paikkaan. Ensi keväänä heitän tänne vähän nurmensiementä vihertämään, mutta toivon mukaan alue muuttuu ajan myötä varjoiseksi sammalmatoksi. Komeasinikuunliljaa oli reilusti jakaa, sitä tulikin pitkä rivi, taustalle istutin tuijat sekä nauhuksia.


Tänne tuli sormustinkukka, jaloangervo 'Amethys' ja tuoksumatara. Kääpiöjaloangervot kukkii etualalla ja taponlehden vihreyttä näkyy kuvan alakulmassa.
Tänne istutan vielä tähkäkimikit kunhan löydän taimetKuva toisesta suunnasta. Aika työlästä oli kaivaminen täällä, kuului ehkä jopa muutamia ärräpäitä, mutta voitin juuret ja kivet....Mullankärräys oli liukastelua viettävällä savimaalla, vain tälläinen puutarhaamisen hurahtunut viitsii moista tehdä...
ja isäntä, luultavasti myötätunnosta ;)


Tämän alppiruusun pelastin rivitalon pihalta mökkipuutarhaan, jottei sille kävisi samoin kuin pesäkuuselle, jota karvakorva lannoitti.
                                                                     
                                 

Kotkansiipisaniaisia sain harventaa myös reilusti, niistä tulin paljon suurempi ryhmä


.
2 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera. Nyt vain odotellaan ensi kesän kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli vähän työläs. Useina viikonloppuina tuolla kaiveltiin.
   Totta, ensi kesänä sitten nähdään tuliko tästä mitään;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)