4. heinäkuuta 2022

Uusi pergola

Sain viimenkin riipputuolille kunnollisen paikan, nimittäin oikean pienen pergolan. 
Tällä kohdalla meillä oli sellainen metallinen kaupasta ostettu pergola, 
jonka kangaskatos hajosi pariinkin otteeseen. 
Lopulta en enää ostanut siihen katosta, vaan annoin köynnösten kasvaa. 
Viime talvena lumi painoi metallisen hökötyksen lopullisesti kasaan. 
Sepä olikin hyvä syy saada siihen oikea pergola.

Vanhan katoksen kulmassa kasvavan alppikärhön leikkasin surutta alas ja siirsin toisaalle.
Toisessa kohdassa kasvava köynnöshortensia tuettiin rakentamisen ajaksi kolmella tukiseipäällä, 
ettei se katkea. Köynnöshortensiaa ei parane mennä leikkaamaan alas, eikä muutenkaan, kun se on suhteellisen hidas kasvamaan. 
Köynnöshortensian saimme kivuttomasti kiinnitettyä tähän uuteen pergolaan.
 

Etupihallakin sopii lepäillä. Siihenhän sitä aikaa on :D
Varsinaista kesälomaa ei tänäkään vuonna ole, mutta olen pyytänyt muutamia vapaapäiviä vihertöistä. 
Nautin joka hetkestä.


Valkoinen pioni taipui jakaukselle jo nuppuvaiheessa, enkä sitä muistanut mitenkään köyttää.
Minusta se ei edes näytä pahalle näin ;)


Ajattelin keväällä jättää kasvihuonetouhut vähäisiksi, koska luulin etten siihen oikein ehdi paneutua opiskelujen lomassa. No, piti sitten kuitenkin kylvää edes jotain.
Kasvihuoneessa on itse siemenestä kasvatettuja vesimeloneja ja chilejä, 
pari ostamaani tomaattia ja amppelimansikka.Polun laidassa kärhökaaren vieressä on kivannäköinen istutus purppurakeijunkukasta, korallikeijunkukasta ja keskellä lienee haltiankukkaa. Kuutamohortensia kurottelee vasemmalla. Nyppykurjenpolvi kukkii kaaren toisella puolella taustalla.

Pihasaunan kulmalla on modernia ilmettä. Isännän suosikkipaikka tämä. 
Kesäkukkaistutuksessa köynnösbataatti, kosmoskukka ja maahumala.

Alunperin ajattelin viedä teidät puutarhakierrokselle, mutta keskipäivän aurinko tekee kuviin niin voimakkaat varjot, eikä kokonaiskuvat näytä oikein selkeiltä. Ehkä ensi kerralla puutarhakierrosta ;)


Ihania kesäpäiviä kaikille!


20 kommenttia:

 1. On mukava katsella kuvia puutarhastasi. Kaunista ja rehevää, kivoja yhdistelmiä ja yksityiskohtia. Uusi pergola on hieno ja se istuu erinomaisesti pihanne muihin rakenteisiin. Vanhan pergolan romahtaminen osoittautui siis onnenkantamoiseksi.
  Viime aikoina säät eivät ole olleet parhaimmillaan kuvauksen kannalta. Usein odotan iltaa ja sitten olenkin liian väsynyt lähteäkseni kuvauskierrokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen iltaisin töiden jälkeen niin väsynyt ettei ole juuri jaksanut valokuvata. Tänään oli vapaapäivä, joten innostuin. Ei kyllä kuvat juuri onnistuneet :D
   Vanha pergola olikin ajatuksissa purkaa ja tehdä oikea, joten nyt sitten viimeinkin oli ajankohtaista. Niin ne asiat järjestyy.

   Poista
 2. Puutarhakierrosta malttaa odotella näissä ihanissa paikoissa lepäilemällä ;-) Toinen toistaan houkuttelevampia levähdyspaikkoja! Ihana tuo uusi pergola riippukeinuineen. Pionillakin on niin kauniisti tilaa ryöpsähtää. Maalauksellista.

  VastaaPoista
 3. Kiva pikku pergola, kannatti päästää irti vanhasta, kun olette taitavia rakentajia! Ympäristö on niin kauniin vehreä! Sieltä löytyy monta ihanaa paikkaa viettää lepohetkeä ja nauttia puutarhaelämästä!

  VastaaPoista
 4. Nyt on ihana riipputuolissa istuskella. Niin kaunis puutarha!! <3

  VastaaPoista
 5. Vanhan katoksen hajoaminen olikin tavallaan onnenpotku, koska uudesta tuli niin kaunis ja jopa kestää keinun painon. Tuo pergola sopii teille oivallisesti.
  Tämäkin puutarhakierros oli oikein kiva, uusia kierroksia odotellaan 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Ei sellaiseen valmispaviljonkiin pysty mitään oikein laittamaan roikkumaan. Hyvä ku hajosi, niin saattin viimeinkin aikaiseksi oikeanlainen :D

   Poista
 6. Kyllä teitte ihanan paikan riipputuolille!

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä muiden kanssa, pergola on varsin onnistunut ja riippukeinulle tuli siinä samalla oivallinen paikka. Toivottavasti maltat myös löhöillä siinä! Pioni sopii vallan mainiosti lepäilemään tuossa kivimuurilla. Kukapa sitä kookkaita kukkia jaksaisi jatkuvasti ylhäällä pitää, jos vaihtoehtona on paistatella päivää rennossa löhöasennossa. Meillä satoi tänään puolisen tuntia kaatamalla ja pionit retkottavat maksaruohojen, kurjenpolvien ja daalian päällä ja nojailevat myös kärhötukiin. Jospa varret jaksaisivat nousta ylöspäin kun leikkaan lähipäivinä kuihtuvia pääkukintoja pois.
  Jään odottelemaan perusteellista puutarhakierrosta, vaikka tässäkin oli oikein mukava kuljeskella mukana :) Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin, itsekin valitsisin sen rennon löhöasennon :D

   Poista
 8. Ihana paikka keskellä kaunista puutarhaa, kyllä tuossa kelpaa keinuskella.

  VastaaPoista
 9. Viihtyisä istuskelupaikka! Kaunista!

  VastaaPoista
 10. Ihana pergoola ja erinomaane paikka riipputualille. Kasvustoki jo valamihina. Ei isännänkää lepopaikas mitää vikaa oo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Oli oikein kiva kun tuo hortensia on jo noinkin suuri ja saimme sen ilman suuria vaurioita irti siitä metallihökötyksestä ja kiinni tähän uuteen.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)