21. marraskuuta 2021

Oma valinta

 Kohta se on 
Musta perjantai ja 
"Älä osta mitään"-päivä.

Valinta on minun.
Ostaa vain se mitä oikeasti tarvitsee ja jättää muu omaan arvoonsa

Ei yhdelle päivälle
vaan koko vuodelle
koko elämälle?

Kaikkien muiden elämälle ainakin.

10 kommenttia:

 1. Tuota mustaa perjantaita/viikkoa on mainostettu jo niin kauan että luulin, että se meni jo viime viikolla. No en kuitenkaan meinaa ostaa mitään, joten en mitään ole menettänytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Minunkin piti etsiä että milloin se "Älä osta mitään"- päivä onkaan eli sama päivämäärä kuin musta perjantai. Viimeistä onkin huudatettu melko reilusti.

   Poista
 2. Black Friday -hypetystä on riittänyt jo päivätolkulla. Ei ole tarvis ostaa mitään, joten ohitan mainokset ja houkutukset. Ruokakaupassa käydään torstaina hakemassa ruokaa viikoksi eteenpäin, kuten yleensäkin. Se riittää mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ärsyynnyn jo tuosta mainonnasta :D

   Poista
 3. Kulutusta on kieltämättä ihan jokaisen syytä miettiä ja pohdiskella omalta osaltaan, voisiko jostain karsia. Meillä kerätään vuoden aikana listaa kaikista asioista, mitä tarvitsee hankkia ja ostetaan sitten kun tulee sopiva tarjous vastaan. Säästöä se on pienikin säästö ja näiden useimmiten loppuvuoteen sattuvien tarjouspäivien kohdalla euroja voi säästyä melkoisesti. Meillä kyllä käytetään myös tavarat aivan loppuun saakka jos jotain on hankittu eikä yleensä tehdä turhanpäiväisiä heräteostoksia. Siinä mielessä en siis kanna huonoa omatuntoa, vaikka sattuisinkin black fridayn tai jonkun päivittäistavaraketjun kampanjapäivän tehokkaasti hyödyntämään. Minäkin muuten luulin Kristiina K:n tavoin, että musta perjantai meni jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin!
   eikä tarvitse potea huonoa omatuntoa ;)

   Poista
 4. Minuakin tympii tämä ostohysteria. Minäkään en tarvitse mitään, joten en osta mitään.

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan erityisemmin käynyt ostoksilla BlackFriday - päivänä joten en varmaan käy tälläkään kertaa !

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)