15. heinäkuuta 2019

Yhden törkynurkan korjaaminen


Joskus kestää aikansa ennenkuin jaksaa kiinnostua jostakin tietystä törkykulmasta. Nyt varsinkin kun alkukesän kiireet ovat hellittäneet puutarhan suhteen löytyi meillä intoa ja ideoita kasvihuoneen takaisen törkynurkan korjaamiseen.

Ennen

Julkaisin tämän kuvan kasvihuoneen takaisesta alueesta joku aika sitten. Täältähän halkesi suuri tuomi talvimyrskyssä ja se piti kaataa kokonaan. Sen kanto näkyy kuvassa. Täällä oli silloin katekangas ja kuorike, mutta koiran täällä juostessa tuli kangas ärsyttävästi näkyviin. Silloin alunperin ajatuksena oli että laitan köynnöksiä verkkoaitaan ja lamoherukat kasvavat aikanaan tuomen alle asti. No, nyt ei ole tuomea ja koko alue oli masentava sotku. Jossain vaiheessa ajattelin että josko otan loputkin puutarhakasvit pois ja annan luonnon vallata....Siihen ei kuitenkaan ryhdytty :)

Jälkeen pähkäilyn, mylläyksen, kärräilyn, kankaiden kanssa säätämisen, kivien pyörityksen, istuttamisen ja kuorikkeen laittamisen

Laitoimme istutusalueen reunaan luonnonkivipengereen. Kumma kyllä tuollaiset suurehkot kivet ohjaavat karvakorvan kulkua ja muutenkin kuorikate pysyy nyt paremmin paikoillaan. Oikealla olevat nauhukset eivät nyt ole mikään suosikki tässä. Välillä on hyvä ajatella että jos joku kasvi viihtyy, ei sitä kannata mennä siirtämmään, ellei nyt ole ihan pakko.
Sen vieressä olleet pikkujasmikkeet siirsin silloin koristeomenapuun alta. En edes muistanut niitä kastella, tosin eivät olleet niin tärkeitä, että olisin välittänytkään ;) Ne väistyvät pallohortensian tieltä.


Hankin yhden mustialanhortensian. Etäisyys nauhukseen on metri, mutta hortensia saattaa kasvaa aika leveäksi, joten ehkä joskus joudun siirtämään yhden nauhuksen.


Toiselle puolelle hankin pallohortensiat. Niitä olen aina halunnut, en vain tähän asti ole keksinyt mihin niitä istuttaisin ;)
Kivituhkapolun vuoksi jäi tila aika pieneksi pensaille, joten pysyimme köynnösideassa ja istutin erilaisia tarha-alppikärhöjä verkkoaitaa vasten.

Tarha-alppikärhö 'Willy'Mukavaa viikkoa kaikille!


20 kommenttia:

 1. Rehevän näköistä! Nuo suuret kivet pitävät varmasti hyvin maa-aineksenkin rajattuna, ja koiruuden toisella puolen. Kärhöt aidan vierellä ovat mainio valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koira kulkee, kumma kyllä, mieluusti polkuja pitkin. Ne saattavat olla tosin sen omia polkuja istutusalueiden läpi 🙄

   Poista
 2. Teet niin kaunista jälkeä. Mukavaa, että samalla löytyi paikka myös pallohortensioille.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis alue!:) Ja hyvinvoivan näköisiä kasveja...

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavan näköinen tuli! Joskus vie aikaa, että saa jonkun rästihomman saati isomman projektin käyntiin. Minullakin kivikkopuutarha on ollut tehtävien hommien listalla :) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, alkukesä on aina kiireistä kasvarin ja olevien alueiden siistimisen suhteen, ettei oikein riitä ajatus isompiin korjauksiin :)

   Poista
 5. Todella kaunis lopputulos! Tuo polku polveilee houkuttelevasti ja tuo luonnonkivistä tehty pengerrys sopii täydellisesti tuohon.

  VastaaPoista
 6. No nyt on entinen törkynurkka todella kaunis ja huoliteltu!

  VastaaPoista
 7. Hyvännäköistä tuli. Löytyikö nuo mahtavat kivet tontiltanne? Kelpaisi minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koiran takia tänne piti laittaa tuo kivipenger. Periaatteessa muuten turha. Kankaat ja kuorike on koska alueella on paljon tontilta kaivettua täyttömultaa, jossa tietysti paljon rikkaruohon juuria, vaikka kylläkin maata ahkerasti käänsi ja poisti juuria.
   Kivet on suurin osa omalta tontilta, muutama piti hakea naapuritontilta.
   Maanpeiteperennat olisi kiva juttu, mutta ei voi ajatella...koira kuitenkin mylläisi ne rikki ;)

   Poista
 8. Siistiä jälkeä tuli, kuten aina sinulla :) Nuo kivet ovat hienoja ja pitävät myös kuorikkeen paremmin poissa käytävältä. Se kuitenkin valuisi noin jyrkästä rinteestä. 'Willy' ja pallohortensiat ovat kauniita. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei rinne itse asiassa ole jyrkkä, kuten ennen-kuvassa näkyy. Kuorikate pysyisi kyllä, jos siinä rinteessä ei liikuttaisi ;) Rinteen profiili hieman muuttui kuin asensimme isot kivet siihen.

   Poista
 9. Sama siisti tyyli jatkuu ku muallaki. Ei ny nii törkyyne paikka ennenkää, mutta kiva saara alue oman miälen mukaaseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne olisi kiva laittaa maanpeitekasveja (perennoja) mutta koiran vuoksi ei onnistu ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)