31. lokakuuta 2017

Ethän vielä sula pois ;)


Joka syksy odotan lumen tulemista. Odotan että märkä limainen puutarha näyttää uudelleen kauniilta ja huurteiselta. Odotan että lumi valkaisee lähimetsän, jotta siellä näkee iltahämärissä kulkea koiran kanssa.
Joka syksy harmittelen kun lumi sulaa pois. Sehän on kuitenkin ihan normaalia. Normaalia ei sen sijaan ole se että koko talvi olisi vastaanvanlaista keliä.
Viime talvi oli huono, ja viime kesä oli huono. Luin eilen että suuri osa lintujen pesinnästäkin meni pieleen...Saa nähdä mitä linnunpöntöistä löytyy kun niitä alan puhdistamaan...

Toiveeni on kylläkin turha. Plussan puolelle näyttää säätila vaihtuvan viikonloppuun mennessä. Toivon kuitenkin ettei tätä sahaavaa keliä riitä kovin pitkälle ;)

Kasvihuoneesta pitäisi käydä ottamassa paleltuneet kellököynnökset pois ja tuoda sisälle jotain talvista koristusta. Aurinko alkaa tulla esiin joten ehkäpä tänään lähden sinne puuhamaan.
Hyvää tiistaita!

28 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Meiltä melkein kaikki sulanut pois, mutta kyllä sitä vielä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti mukavammin kuin viime vuonna ;)

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Täällä on pieni lumikerros maassa vielä...

  VastaaPoista
 3. Minua harmittaa todella paljon se, etteivät talvet enää ole talvia, vaan edestakaisin sahaavat kelit, räntä ja loska ovat alkaneet olla enemmän sääntö, kuin poikkeus ainakin täällä Uudellamaalla.

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat Meidän pihalla on viellä paljo lunta. -1 oli pakkasta ei ollut maa sulaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täällä on -10 kymmenen aikaan illalla :)

   Poista
 5. Kauniit kuvat! Täälläkin on loppuviikosta luvattu plussakeliä, joten loskaa on silloin taas luvassa. Nyt on vielä valkea maa. Hyvää alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit kuvat pihaltasi

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita kuvia. Aika paljon teilläkin on lunta. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Meillä ei ole ensilumesta jäljellä enää kuin muisto vain :( RONJA

  https://valokuvauksenlumo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Olen niin samaa mieltä kanssasi, sahaava kylmä-lämmin, pakkanen-vesikeli, ei sellaista ihminen pitkään kestä! Onneksi edes aurinko pikkuisen pilkistää!

  VastaaPoista
 10. No joo, myännetähän, ennemmi viis senttiä lunta ku roiskuva loska.

  VastaaPoista
 11. Lumi puhdistaa ja pehmentää maiseman. Se on tosi kivaa ja mieltä piristävää, kun lumi valkaisee kaamoksen maan maisemat.

  Toisaalta tahtoisin tuupata maahan vielä vähän kukkasipuleita ja valkosipulin kynsiä. Lupasivat lumet sulattavia kelejä viikonlopuksi, mutta siihen asti nautin puhtaista lumista.

  VastaaPoista
 12. Kauniit kuvat oot näppäilly. Lumi kaunistaa maisemat kertaheitolla, meillekin sato runsaasti. Onkohan viimeyönä järvi jiätyny, pakkasta ol uamulla seihtemän astetta! Loppuviikolla lämpivää.

  VastaaPoista
 13. Kauniita tunnelmia ja tuo viimeinen kelloköynnöskuva on aivan erityisen ihana!
  Meillä täällä ollaan vielä pakkasen puolella, ja ihmeellinen valoilmiökin nimeltä aurinko paistelee kauniisti. Ei se marraskuu taida niin synkkä ollakaan. Suljen tosin ajatuksistani viikonlopulle luvatut vesisateet...

  VastaaPoista
 14. Toiveesi on todellakin turha! Vaikka juuri nyt on hieman pakkasta ovat menneiden päivien vesisateet ja tuleva lämpöaalto turmiollisia lumelle. Meillä oli joissakin pöntöissä kuolleita poikasia. Eikä kaikissa pöntöissä edes asukkaita ollut. Surullista.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)