13. syyskuuta 2017

Itse tehdyn kasvihuoneen katon tiivistäminen


Tälläisen kasvarin tekemisessähän on jos jonkinmoista hommaa ja säätöä. Eikä ihan vielä valmiiita olla.
Täällä oli vielä rakosia ruodelautojen ja päätykattotuolien kohdalla, samoin räystään alla ja valokate tietysti tarvitsi oman tiivisteensä. Puoliso on tukkinut kyseisiä kohtia. Eipä paljon keväiset pakkasvahdit auta, jos lämpö karkaa suurista rakosista ;)

Ajattelin laittaa postausta, jos joku sattuu miettimään samanlaisia asioita...Joillakin saattaa olla fiksumpia ratkaisuja, mutta me laitoimme näin ;)


Johonkin kohtiin laitettiin vain sopiva lauta, kuten tänne seinän ja kattotuolien väliin jääviin kohtiin. Laudan olisi tietysti voinut sahata ihan rakoon sopivaksi, jolloin se olisi ollut samassa tasossa seinälaudoituksen kanssa, mutta me laitoimme näin (oli helppo ruuvata kiinni), eikä se tuolta räystään alta juuri näy.


Sama kohta sisältäpäin. Kuvassa näkyy myös valokatetiiviste. Se on sellainen tiivistenauha, joka on helppo asentaa. Tosin tässä kohdassa jouduttiin valokatteen ruuveja hieman hetkeksi löysäämään, jotta tiivisteen sai näppärästi työnnettyä paikoilleen.


Tiivisteet toki myös katonharjan molemmin puolin.


Ruodelautojen väliin päätyihin jäi myös raot. Niihin oli parempi sahata pistosahalla styroksista palaset kuin yrittää saada lautaa sinne nätisti. Styroksi kyllä murtuu aika helposti, joten usean palan sitä joutui sahaamaan, mutta lopputulos on mielestämme ihan siisti.


Päätyikkuna on tehty kennolevystä. Listat pitää vielä maalata. Se jää varmaan kevääseen, kuten automaattisen ikkunanavaajien ostaminenkin. Sillehän ei tarvetta nyt olekaan ;)


Syksyn saapuen ajattelin hieman sisustaa kasvaripömpeliä jotenkin kivasti. Ainakin tunnelmavalot pitäisi hankkia...

edit. Niin tässä tiivistämisessä pitää kuitenkin ottaa huomioon jonkunmoinen ilmanvaihto. Jätämme päädyistä pari kohtaa auki. Pitääkö sitten jossain alhaalla olla pieni tuuletusaukko (jonka voin sulkea kevään hallayön uhatessa) jää nähtäväksi. Ihan tämä tietenkään mikään umpitiivis edes ole tai saakaan olla ;)

Kyllä tämä vielä valmistuu ;)

20 kommenttia:

 1. Näyttääpä se todella hyvältä! Ja toki tunnelmavaloja täytyy olla.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis kasvari, tunnelmavaloilla jättilyhty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ensin en tajunnut...sitten vasta hoksasin että joo, valoineen koko kasvaripömpeli on jättiäislyhty :)

   Poista
 3. Ihana, niin kaunis ja valoisa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli yllättävän hyvä meidän tekemäksi ;)

   Poista
 4. Siistiä työtä, loppusilausta myöten :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten näyttääkin upealta�� Todella hienoa työtä!

  VastaaPoista
 6. Maatuska sen tuossa ylempänä sanoi, siistiä työtä loppusilausta myöten. Hieno!

  VastaaPoista
 7. Kiitos tiivistysvinkeistä, niitä tarvitaan kun oma isompi kasvihuone alkaa nousta. Todella siistiä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ensin ajattelin että julkaisenko ollenkaan, kun tälläiset WannaBeNikkarit rakentelee, tosi kirvesmiehillä on varmaan paremmat konstit :D

   Poista
 8. Meillä tiivistäminen vielä uupuu, josko sitä edes laitetaan... täytyypä näyttää tämä myös miehelle, mitä sitten tuumaakaan... Juu, sisustelemaan vaan, syksy on ihanaa aikaa, kun valoilla saa tunnelmaa kivasti lisää.

  VastaaPoista
 9. Ny ei lämmöt karkaa harakoolle :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)