17. huhtikuuta 2016

Tampereen puutarhamessuilla

Loma alkoi oikein mukavissa merkeissä, nimittäin Tampereen supermessuilla. Seurana minulla oli yksi jo puutarhaan hurahtanut hoitsu, ja toinen johon tauti lienee ilmeisen helppoa tartuttaa :)

Kaikkea ihanaa siellä oli tarjolla, ja alussa tuntuihin että haluan ostaa melkein joka kukkamyyjältä jotakin. Aikani kierrettyäni ostinkin lopulta kaksi jouluruusua, sillä joulun aikaan saadut eivät tällä kertaa selvinneet kevääseen. Pelargonioiden pistokkaita ostin kaksi, Selman ja valkoisen Mårbacka-pelargonian Felixin. Kerrottua sinistä kurjenpolvea ostin kolme juurakkoa. Loppujen lopuksi ihan järkevällä määrällä pääsin sieltä ulos.

Kävin kuuntelemassa Lauri Korpijaakon esityksen, joka kertoi pensasruusuista. Sepäs oli vasta ihana ja sympaattien esitys. Ihan parasta messuantia sekin.

Tässä messuilta hieman kuvasarjaa. Osa kuvista ei ole kovinkaan tarkkoja, sillä en kehdannut siellä ihmisten tiellä kovin kyykistellä kameraa säätäen :)

Messut olivat ehkä pienet, mutta oikein mukavat.

Pesäkuusia, keijunkukkaa ja HB-muurikiviä

Luonnonkiviä istutusalueessa. Joo, niin sen pitääkin olla :)


Tuivio ja vaaleanlila kaukasianpitkäpalko

Höyhenpensas olisi kiva lisä happaman maan istutusalueeseen

Suoraa linjaa ja jämäkkyyttä

Tässä vastaavasti pyöreää linjaa

Itse tykkään näistä Bendersin muurikivistä eniten

Kotona on ruusutarhan tekeminen vaiheessa ja sen kohta on hieman rinteessä. Tämä vahvisti ideani laittaa rinteen puolelle kivimuuri, siten saan tehtyä jonkunmoisen tasaisen ja pyöreän kiveyksen ruusutarhan keskelle. Minusta tämä Bendersin kivi sopii hyvin vanhan talon pihaan.


Täällä oli kivasti tehty kaksi erikokoista pyöreää kiveystä vierekkäin.

Pyöränvanteita

Maalattuja peltipurkkeja
Isomman sarjan hyönteishotelli


Tätä kurjekelloa lähti siis mukaan


Hempeämpää kattausta


KierrätysmeininkiäTää olisi kiva, ja siinä on oikein hyvä istua ;)


Minulla on tässä sellainen parin viikon loma ennenkuin viherrakennustyöt alkavat, joten on aikaa puuhata kotona. Viikonloppuna voisi lähteä käväisemään mökillä.Mukavaa viikkoa kaikille!


29 kommenttia:

 1. Kiitos, oli mukava nähdä kuvia Tampereen messuilta, joilla en ole koskaan vieraillutkaan. Omassa kevätrepussa on tältä vuodelta messuvisiitit Turkuun ja Helsinkiin, niistä kuvasatoa onkin jo Mielen Lumossa ja vähän lisääkin tulossa. Samoin puutarhakuulumisia Tukholmasta sitten enemmänkin loppuviikosta. Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin kurkkaamassa kuva-antia blogissasi. Kiva että tällä tavalla pääsee osalliseksi. Tukholman messut lienee ihan mahtavat :)

   Poista
 2. Kiitos kivasta kuvasarjasta Tampereen messuilta.

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä messukuvia myös Tampereelta! Kiitos näistä!
  Hauskoja ideoita ja kauniita kasveja.
  Koen itse tosi haastavaksi kuvauksen noissa messuhalleissa, valoa ei joko ole tai sitten se on kamalaa kirkasta. Ja aina taustalla näkyy joku typerä mainos tai ihminen.
  Mä muuten käyn joka messuilla koeistumassa noita viimeisen kuvan tuoleja. Ovat aivan mahtavia istua. En ole raaskinut silti niitä koskaan ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuvaaminen on tosi hankalaa, eikä oikein viitsi tukkia kulkuväyliä kauan aikaan zoomaillen ja säätäen :)
   Tuoli on ihana, hinta aika kova, mutta kestäähän se aikaa. Tuumailen..

   Poista
 4. Mielenkiintoisia kuvia messuilta. Haaveilen myös noista alimman kuvan tuoleista. Testaan ne aina ja totean hyväksi istua. Silti on vieläkin hankkimatta.

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia messuilta. Kiva katsella muiden kuvia, kun itse ei pääse osallistumaan. Hauskoja ideoita näissä kuvissa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kuvasadosta. Selvästi ollaan samoilla messuilla oltu, joskin löysin kuvistasi monta kohtaa joita en muka ollut edes nähnyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mietin samaa kun katselin sinun kuvia..niin että oliko siellä tuollainenkin ;)

   Poista
 7. Samoja paikkoja olet kuvaillut kuin minä. Mutta jostain syystä joku nurkka jäi meiltä käymättä kokonaan, mut hyvä kun täältä näkee niistäkin. Nuo hortensiat oli minusta niin upean näköisiä ja tuo kierrätys rengas/purkki alue kiva.

  VastaaPoista
 8. Ihanalta näyttävät nämä messut. Aina ei tarvi itse olla paikanpäällä;)

  VastaaPoista
 9. Samoilla messuilla käväistiin! Hyvin tunnistaa kuvista paikat =) Minä en tällä kertaa ostanut kuin kaksi tainta, ihme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin meinasi pomo karata, mutta kun päätin etten osta mitään ennen kuin on kierretty tarpeeksi niin sitten se suurin ostamisinto menikin ohi.

   Poista
 10. Nuo pesäkuuset näyttävät niin raikkailta silmiini. Bellikset sopivat kivasti jouluruusun kanssa. Mutta kukkivatko ne luonnostaan samaan aikaan? Kaukasianpitkäpalko on kivan värinen. Kurjenkello on myös kaunis. Ei ihme, että sitä tarttui mukaasi.
  Bendersin kivi on kivan näköinen ja sillä voi tehdä noita pyöreitä muotoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se bellis kukkia kuitenkin myöhemmin. Varmaan uusi idea kasvatella sitä myyntiin näin alkukevääksi.

   Poista
 11. Oikein kivoja kuvia! Korpijaakon luento on varmasti ollut mielenkiintoinen. Kaikki on aina mielenkiintoista, kun on pensasruusuista kyse. =)

  VastaaPoista
 12. Sitähän saa melkeinpä paremmin ammennettua messuista lukemalla siellä käyneiden blogeja. Sinullakin hyviä kuvia ilman niitä mainoksia ja ihmisiä, joita minä onnistuin saamaan kuviini enemmän kuin kukkia.
  Sain viime kesän blogitapaamisen yhteydessä tilaisuuden kuulla Korpijaakkoa ja se oli kyllä unohtumaton elämys. Jotenkin oli jopa hellyttävää, miten innostunut ja paneutunut hän oli ruusuihin. Kiehtova persoona täynnä kokemuksen myötä kertynyttä tietoa.

  VastaaPoista
 13. Samoilla messuilla mekin taisimme siis olla! Hyvä että kivaa löysit, mulla kävi huonompi tuuri! Lauri Korpijaakko on varmasti aivan uskomattoman ihana luennoija, luennolle en jäänyt, joka siis harmitus! Viime kesänä Betweenin kanssa samalla reissulla kävimme Korpijaakon ruusuihin tutustumassa ja hurmaantumassa niin kukkiin kuin valtavaan tietämykseen!

  VastaaPoista
 14. Kivat messukuvat ja eurolavoja näköjään löytyy siältäki.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)