9. elokuuta 2015

Kesäilta

Nyt oli vihdoin mökkiviikonloppu. Olikin oikein ihana ilma, niin kesäinen. Illalla istuskelin pitkän tovin laiturilla katsellen taivaan taidetta ja kuunnellen hiljaisuutta. Ei sitä enempää tarvitse, joskus on hyvä näin...


Puutarha oli päässyt pahasti ryöpsähtämään poissaollessamme. Siistin polkuja ja kitkin siltä täältä sekä katkoin poikki sormustinkukkien jo kukintansa lopettaneita kukkavanoja. Kaikkia en tietenkään poistanut, sillä pitäähän niiden päästä vähän siementämäänkin. Osa kukkavanoista oli metrisiä, aika huikeita. Tänä kesä oli todellinen sormustinkukkien kesä.


Tarha-alpista en ennen ole juuri piitannut, mutta oikeastaan se on kaunis. Tälläiset kovasti leviävät perennat ovat ihan hyödyllisiä puutarhassa joka joutuu olemaan oman onnensa nojassa pitkiä aikoja. Toki täytyy vähän miettiä minne ne alunperin laittaa.
Kuunliljan taustalla se on aika kivan värinen :)
Aurinkontähti kasvaa todella valtavaksi, ja oikeastaan se pitäisi olla auringossa. Mökillä aurinkopaikat oli varattu, joten tämä joutui tyytymään hetken ilta-aurinkoon. Komeasti se kuitenkin kukkii, ja tässä kuvassa yksi kukkavarsi nojaa kaariporttiin.


Nyt on nauhusten vuoro. Melkoinen pörinä käy metsäpuutarhassa, sillä kimalaiset ovat hullaantuneet näihin. Nauhukset tekivät kovasti siementaimia ja risteytyvät keskenään, joten lehtien liuskaisuudessa on suuriakin eroja.Tämähän näyttää ihan kesälle ;)


28 kommenttia:

 1. Kauniita, kesäisiä kuvia. Koirakin nauttii olostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkimaisemat ovatkin koiralle paratiisi :)

   Poista
 2. Näyttää kesältä ja oikein mukavalta sellaiselta!
  Tykkään kovasti tuosta aurinkotähtikuvasta!!

  VastaaPoista
 3. Vettä ja pilviä jaksaa katsella vaikka kuinka. Tuplailo kun pilvet heijastuvat veteen.
  Niin kauniita kuvia jälleen. Osaat erinomaisesti vangita tunnelmia kuviin. Koirakin katselee laiturilla niin mietteissään ja viisaan oloisena.
  Tarha-alpi on sellainen tykkäänkö\enkö-tykkää -kasvi. Aurinkoinen, helppo, kestävä, huoleton. Mutta väärään paikkaan istutettuna siitä on vaikea päästä eroon. Välillä yritän, sitten luovutan. Kohta sitä on yksi penkki tupaten täynnä, ja muut kukat tukehtuneet alpihyökkäyksen uhreina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Joo, on se aikas kova valtaamaan. Minulla se kasvaa vähän huonommassa maassa, sen etualalla on nämä perinteiset kuunlijat ja toisella sivulla päivänliljaa, takana onkin sitten ihan luonnontilainen kohta. Taitavat olla sitkeitä sissejä kaikki nuo edellä mainitut, joten siinä enempi vähempi sovussa kasvavat :)

   Poista
 4. Ihanan kesäisiä kuvia. Taitaa se kesä ja aurinko tulla vihdoinkin.Hienot nauhukset ja kaunis koira.

  VastaaPoista
 5. Mukavat tunnelmat kuvissa.
  Eka ja viimeinen niin hienot, näyttää ihan kesältä!! :))

  VastaaPoista
 6. Kyllä ny on viälä kesä, vaikka joku muuta väittääki, ainaki päivisi. Just tänää kuvaalin tarha-alapia. On monena vuatena jääny välihi... Viimmeestä kuvaa kattoes, voi aivan kuulla veren liplatuksen ja lehtien kahinan :)

  VastaaPoista
 7. Olikin kyllä niin kesäinen viikonloppu :)! Ihanat kuvat taas, varsinkin tuo kuva auringonhatusta!

  VastaaPoista
 8. todella kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat ja todella kaunis koiruus! Minkä rotuinen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Koiruuden emä oli lyhytkarvainen collie, blue merle väriltään ja isä oli kuulemma niin monen rodun sekoitus, jottei kasvattaja uskaltanut varmaksi sanoa, noutajaa ja paljon muuta, kuulemma.
   Perusteellisesti sekarotuinen kaunotar on siis hän;)

   Poista
 10. No viimeinen kuva näyttää ihan kesälle! Totta, rantamaisema jo monesti riittää.

  VastaaPoista
 11. No, nyt on kesäistä! Järvi, koivut ja aurinko, siinäpä ne tärkeimmät :) Tarha-alpi tosiaan leviää ja olen pyrkinyt siitä eroon, koska ei oikein iske väreihini. Toisaalta jokainen kasvi on upea oikeassa paikassa ja oikeassa seurassa! Tarha-alpia saakin arvostaa siitä, että se pärjää missä vaan, jossa "hienohelmat" vain kituvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuossa kohdassa onkin vähän kehnommin multaa:)

   Poista
 12. Kauniit kesäiset kuvat.

  VastaaPoista
 13. Upeita kuvia, kauniita maisemia ja herkkä kuva tuo auringontähti nojaamassa kaariporttiin. Hyvää elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
 14. Tavoitit hyvin tunnelmia kuvissasi!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)