4. helmikuuta 2014

Ihanat pelargoniat- vinkkejä kaivataan!Viime keväänä ja kesänä blogeissa vilahteli postauksia hurmaavista pelargoneista. Itse ostin vain pari kappaletta, nyt tänä keväänä haluttaisi kasvattaa itse taimet pienistä pistokkaista tai minitaimista. Kertokaahan ystävät mistä tilasitte esikasvatettavat taimet? Millasia ihanuuksia tuli vastaan? En edes tiedä esikasvatuksen ajankohtaa vielä ;)
Selailin jo jonkun verran nettiä, mutta olisi mukavaa jos kerrotte omat vinkkinne;)


24 kommenttia:

 1. Heips,
  Minulla on tukholman messuilta pistokkaita- erikoisuudet nippa nappa selvisivät talvetuksen. Osa mädäntyi. Ostin sieltä myös puutarha harrastajilta mm. mårbackaa ja se talvehtii nyt jo toista talvea ihan hyvin. Myös omat siemenestä kasvattamani pelakuut onnistuivat hyvin.
  SEnm sijaan viime keväänä Helsingissä puutarhamessuilla, pukin taimistolta hankkimani pistokkat kaikki saivat jonkin taudin. Mietin ensin että soitan taimistolle, mutta en sitten saanut aikaiseksi.

  Kokeileppa siemenestäkin, niitä voi jakaa kavereillekin ja olivattodella helppoja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista:)
   Täytyypä otta selville myös tuosta siemenkasvatuksesta.

   Poista
 2. Minulla tuli parhaimmat kasvit siemenestä! Ja Pukin puutarhalta tulleita vaivasi minullakin jokin, yksi on nyt mädäntynyt juuristosta päin, mutta sen ympärillä näytti olleen myös sellainen kuitukangas potti joka ei hajoa vaan tukehduttaa kasvin:( Myös pistokkaat ovat onnistuneet, hakusessa olisikin minulla nyt appleblossom rosebudin pistokas menehtyneen tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän kehnot tilat tuohon siemenlisäykseen, tai sitten pitäisi hankkia lisävaloa. Täytyy miettiä :)
   Toki jotakin kesökukkia kylvän keväällä ja joitakin monivuotisia, viimeksi mainitut tanakoituvat aikanaan;)

   Poista
 3. Ostin viime ja itseasiassa myös edellisenä vuonna pieniä pistokkaita Plantagenista. Siellä oli tarjous tyyliin kolme kahden hinnalla. Tarjoukseen kuului myös muita pienokaisia kuin pelargoneja. Muistelen, että tarjous oli helmi-maaliskuussa ja odottelen sellaista taas tulevaksi. Tänä vuonna kokeilen ekan kerran kasvattaa itse siemenistä, huiman kuuden siemenen voimalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiinnostaisi, pitää tarkkailla sen ilmoituksia ;)

   Poista
  2. Plantagenista tuli eilen uutiskirje, jossa mainostivat pistokkaita 4 kpl/5 €. Pitää heti mennä tutkimaan valikoimaa, löytyisikö lisää ihania pelargoneja. :)

   Poista
 4. Pelargonit on yksiä kauneimpia kukkia, ite tykkään niistä kerrannaisista kummallisuuksista. Kasvattamisesta on sen verran aikaa että pitäisi kyllä ottaa jo uusiksi :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä on monenmoisia ihanuuksia:)

   Poista
 5. Kasvatin siemenistä Black velvetin ja se on myös talvehtinut hyvin. Osa mun hienouksista on homehtunut, liekö sitten vanhempieni kellarin olosuhteissa joku kosteusvika vai mikä. Ostin taimeni Tukholman messuilta ja Turun messuilta Pukilta. Pukilta olin myös suunnitellut nyt tilaavani, mutta heräsipä epäluulo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on vain suunniteltava yhden kesän iloja, sillä talvetuspaikkaa ei taida löytyä...

   Poista
 6. Hei. Ostin viime kesän alesta 30sentillä pari pelargonien siemenpussia. Lykkäsin multaan viikko sitten ja nyt jo terhakkaat sirkkalehdet ovet puolisenttiset. Yllättävän hyvin lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Voipi olla että päädyn kuitenkin pistokas tai minitaimilisäykseen valon puutteen vuoksi. Tai sitten en.... ;)

   Poista
 7. Haaste Puutarha Ystäville
  - Kerro kuvin parhaat siemenvinkkisi.
  Mistä olet siemenet hankkinut, miten kasvattaminen onnistui? Esikasvatitko?
  Laita haaste blogissasi eteenpäin.

  T. Karolina /Karolinan Puutarha Blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta haasteesta! Jotakin on onnistunut, täytyypä tuumailla :)

   Poista
 8. Kahtena keväänä olen kasvattanut pelargoniat siemenistä. Taisin ostaa siemenet Plantagenistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentoinnista. Olisikin ihana kasvattaa itse siemenstä, mutta tänä vuonna taidan haalia jostain minitaimet. Ehkäpä siemestä kokeilee joku toinen kevät ;)

   Poista
 9. Minulla on olllut huonoja kokemuksia pelargonian siemenlisäyksestä. Ne pitää kylvää jo helmikuussa ja tarvitsevat lisävaloa kasvaakseen. Siksi olen tilannut valmiit taimet puutarha.comista. Siellä ei vain ole ollut mitään erikoisuuksia:)

  VastaaPoista
 10. MOikka, puutarhamessuilta ostin pari Pukilta, mulla onnistuivat Pukin pelakuut ihan hyvin. Erikoisuuksia oon tilannut myös Ruotsin postimyynneistä, mm. Sutarve ja Blomkrukan, ja on niitä muitakin. Kotomaassa on valitettavasti vähemmän tarjontaa.

  VastaaPoista
 11. Minä kasvatin viime vuonna pelakuita Nelson gardenin siemenistä Inspire White ja Inspire Pink. Kylvin helmikuussa ja kasvatin ilman lisävaloa. Molemmat kasvoivat reheviksi, mutta vaan valkoinen kukki. Nyt seuraan jännityksellä talvehtimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, täytyy kyllä joskus kokeilla! Nyt olen tilannut jo niin montaa sortimentia, ettei tilaa siemenkasvatuksessa oli edes niille kaikille.... :o

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)