9. kesäkuuta 2013

Kiirettä on...

Hurjan nopeasti puutarha vihertyy. Kiirettä se on pitänyt, kuin myös on ollut kiireinen jakso minullakin, siis pitkä työputki ykkösvapaalla. Enpä ole juuri ehtinyt blogia päivättää, enkä vierailla teillä muilla. Joskus toivon että vuorokausi olisi hieman pidempi, jotta töiden jälkeen voisi sopivasti levätä ja tehdä niitä itselle mieluisia asioita. Aina ei todellakaan puhti riitä ja joistakin asioista on luovuttava.

Mökillä käytiin pyörähtämässä arkena ykkösvapaalla, sattui olemaan isännälläkin vapaapäivä. Ja nyt oli minulla myös yksi niistä harvoista vapaista viikonlopuista. Ihan kivasti sai siis tällä viikolla viettää aikaa mökillä. Vuosien kuluessa olen oppinut nauttimaan puutarhasta, vaikkakin rikkaruohot rehottavat, en ota siitä hirmuisasti stressiä. Oli aikoja jolloin puutarhan laittaminen oli varsinaista suorittamista. Kaikki se vähä aika jonka vietin mökillä meni jonkun kohdan tuusaamisessa. Nyt otan rennommin, saatan vain ihmetellä kasveja kameran kera pitkiä toveja ;)

Vihertyy, vihertyy.... Hankin muuten hieman cottage garden romantiikkaa tänne metsäpuutarhan siimekseen. Ostin nimittäin metalliset koukeroiset puutarhakalusteet puutarhan takimmaiseen nurkkaan. Se käyvätkö ne suomalaisen metsän siimekseen onkin sitten ihan makuasia ;)

Tämä yksinkertainen köynnöstuki on 'Gladys Pigard'- kärhöä varten. Ostin myös ihanan 'Ville de Lyon'-kärhön. Saapi nähdä miten niiden kanssa käy;)
On vähän suttuisennäköisiä ja epätarkkoja nämä ylläolevat puutarhakuvat, ei siis ihan onnistuneet otokseni ;)

Risulintu piileskelee metsäpuutarhassa


Herttainen japaninakileija. Jotenkin nyt innostaisi hankkia lisää erilaisia akileijoja. Muutemaa sorttia kasvatin siemenestä ja niistä nyt ei voi vielä sanoa sitä taikka tätä.

Tarhakalliokielo on myös yksi suosikkini. Omanlaisensa on....


Jaahas. Piikitkin vinossa, onkos täällä ollut erimielisyyksiä ?


31 kommenttia:

 1. Mainiosti sopii kalusteet tunnelmalliseen puutarhaasi!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunista! Terkkuja Eskurista :)

  VastaaPoista
 3. Hienoahan tuolla pihalla on. Nautintoahan se pihan laitto on ja pitää ollakin.

  VastaaPoista
 4. Kaunista on kesän tunnelma!

  VastaaPoista
 5. Se on kyllä niin ihanaa vain ihmetellä kasveja ja kuvata - kyllä siihen pitää olla aikaa. Mäkin olen enemmän ja enemmän siirtynyt siihen suuntaan, että itselläni pitää olla pihallani kivaa, ja rikkikset kuuluvat kuvaan ja opettelen sietämään jonkinlaista kaaosta. Pelkkä raataminen ei olisi kivaa. Kalusteet sopivat hyvin, ja penkkisi ovat vaan kaunistuneet entisestään (enkä näe mitään rikkiksiä ja tekemistä ! )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niistä mökkipuutarhan epämääräisistä kohdista ei juuri tule julkaistua kuvia;)

   Jep, vielä on vähän tyhjää uudessa istutusalueessa ja siihen pitäisi jotain keksiä:)

   Poista
 6. Erinomainen kyky osata ottaa rauhallisesti puutarhan kanssa. Vaikka minusta onkin ihanaa puuhailla puutarhassa, stressin puolelle ei saa mennä. Mökkipuutarhassasi on ihania siimeksiä, siellä kelpaa rentoutua ja ihastella aikaansaannoksiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen oppii aikanaan, niin myös hiljentämään tahtia;)

   Poista
 7. Ihanalle näyttää. Nuo polut ovat kauniita. Voi kun minäkin osaisin ottaa rennommin puutarhassa. Olen kuin sairas, jos kaikki ei ole tiptop. Sinulla näyttää kyllä kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon vaikuttaa puuhasteluihin se että pääsen mökille hyvin epäsäännöllisesti ja en niin usein kuin haluaisin. Siksipä onkin hyvä pysähtyä ihmettelemään ainaisen touhuamisen sijaan.

   Poista
 8. Nuo polut ovat niin ihania!

  Minäkin olen joutunut opettamaan itseni siihen,että kokoajan ei ole pakko hötkyillä pihassa jotain tekemässä. Joskus voi ihan rauhassa istahtaa ja nostaa kintut pöydälle. Rikkaruohot taatusti odottavat kitkijää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Totta, eivät ne hommat mihinkään häviä ja puuhasteluinnon iskiessä touhu taas etenee vähän:)

   Poista
 9. Metsäpuutarhassasi on hyvin kaunista ja seesteisen näköistä. Uudet kalusteet sopivat erinomaisesti puutarhaasi.

  VastaaPoista
 10. Vastaavanlaista kalusteryhmää olen haaveillut ruusutarhaani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sopisikin oikein hyvin ruusujen seuraan.

   Poista
 11. Nämä sinun puutarhakuvasi saa huokailemaan ihastuksesta. Ihan mieletöntä. Kumpa omistaisi viherpeukalon.

  VastaaPoista
 12. Tumman lila kannukseton akileija näyttää Nora Barlow -tyyppiseltä. Minulla on ollut yksi alkuperäinen Nora Barlow; se oli puna-valko-vihervärinen. Oli siis - keväällä totesin sen kuolleeksi, mutta sen jälkeläisiä mm. Lukevaksi Noraksi ristimäni risteymä on saman oloinen tumma lila kuin Sinunkin kaunotar. Mutta siis tiedän, että virallisia aitoja Nora Barlow -lajikkeita on useita värejä.

  VastaaPoista
 13. Sori, eksyilin täällä teksteissäsi,
  ja olitkin saanut tuon Black Barlow -nimen jo aiemmin.

  Eksyily oli kyllä antoisaa, kaunistunnelmaista puutarhassasi on!!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)