14. maaliskuuta 2013

Itää, itää

Meillä on uutta elämää. Kylvölaatikosta pilkistää pienenpieniä taimivauvoja, kevään lupauksia, uutta vihreyttä. Niitä onkin kiva katsella eilisen lumimyräkän jälkeen.


Jalokello näytti itämisen merkkejä jo muutama päivä kylvöstä, vaikkakin pussissa luki että sen itäminen on hidasta. Nyt kymmenen päivää myöhemmin kylvölaatikosta löytyy sankka joukko pieniä sirkkalehtiä.
Illakko on itänyt myös:) Sen sijaan kaukasiantörmäkatkeron kylvöksissä ei ole tapahtunut mitään....

Eilen aloittelin kesäkukkien kylvöjä, multiin pääsivät lobeliat ja leijonankita, joita kasvatin myös viime keväänä, sekä uutena tuttavuuksina kesäleimu ja piiankieli. Samoja lajeja kylvin myös pieneen laatikkoon hyvälle ystävälleni. Hän sattui tulemaan hyvään aikaan kahville:) Samalla tuli jaettua vähän siemenpussien sisältöä ja näin tartutettua taimikasvatusintoa häneen ;)


Kauniita ovat tulppaanit, nahistuneenakin, vielä en luovu niistä.....Ja lopuksi blogiini on tullut hurja määrä uusia lukijoita :)

Welcome to Mökkipuutarha Principe Tito Blog and Jose Maria Costa!
Tervetuloa myös Kruunu Vuokko, Tiina, Mightyduck, Kahden naisen loukussa sekä LinnDay !


14 kommenttia:

 1. Sama meininki täällä. Osan olen jo koulinutkin. Kaikki ikkunalaudat ovat tupaten täynnä. Joudun ilmeisesti ostamaan toisen hyllyn taimia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varmasti tilanpuute iskee täälläkin, kuten muinakin kylvökeväinä :)

   Poista
 2. Samoja juttuja tapahtuu meilläkin ja tila alkaa olla kortilla. Kohta pitäisi ryhtyä siirtämään isompia taimia omiin ruukkuihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitä keväistä sisustamista, purkkeja siellä, purkkeja täällä :)

   Poista
 3. Samoja juttuja täällä, tilan puutetta rupea olemaan ,kun ei ilmat lämpiää,tulisi vähän lämpimämpää niin voisi viedä verannalle,nyt siellä on liian kylmää. Tulppaanit ovat viellä hyvän näköiset ei kannata viellä pois heittää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ulkona on täysi talvi....Tule jo kevät!

   Poista
 4. Näinä aikoina kaikki pienikin vihreä piristää kummasti.

  VastaaPoista
 5. Joskus nuo siemenet yllättävät just noin että itävätkin hetimiten vaikka ei ohjeiden mukaan pitäisi. On niin ihana katsoa uusia alkuja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja joskus helpoksi sanotut antavat odottaa itseään....

   Poista
 6. Kyllä nuo pikkuiset taimet vaan on niin söpöjä ja ajatella mikä kasvun voima niissä kuitenkin on :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)