20. elokuuta 2012

Viikonloppuna mökillä

Voi, miten oli mahtava aurinkoinen päivä lauantaina. Nautin säästä toden teolla tänä vapaana viikonloppuna. Joskus rehellisesti ihan kismittää olla hyvällä säällä töissä ja sitten vesisateessa mökillä vapaalla, mutta nyt oli kelit kohdallaan.

Rannalla


Maisema pohjoiseen suuntaan


Heijastukset


Luonnon taideteokset


Viime kerralla hankimme uuden laiturin. Tänä viikonloppuna saimme siihen vihdoin portaat kiinni. Laiturin tuomisessa mökille ja sen kasaamisessa saimme apua enoltani. Emme olisi edes pystyneet kuljettamaan laiturinosia mökille, sillä autossamme ei ole vetokoukkua, niinpä enoni maasturi ja peräkärry olivat korvaamaton apu. Tästä on nyt hyvä pulahtaa uimaan, vesikään ei ollut vielä kylmennyt :)
Lauantaina purimme vanhan käsittelemättömästä puusta tehdyn laiturin. Nyt se on siististi sahattu pieniksi palasiksi, joita voi vaikka nuotiossa poltella.
Mökin takana varjon puolella maahan oli haudattu maitotonkka kylmiön tapaiseksi. Tämä oli siis edellisten omistajien 70-luvun ratkaisu sähköttömään mökkielämään. Varmaan ihan toimiva:) Nyt siis vuosia myöhemmin kaivoin maitotonkan ylös ja se sai uuden elämän puutarhakoristeena.Toisen romu on toisen aarre, näinhän se on. Minusta tonkka on kerrassaan hurmaava;)

12 kommenttia:

 1. Ihanan rupsahtanut maitotonkka:) Ja voih miten kaunit ovat mökkimaisemasi, kyllä siellä sielukin lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin ;)
   Ja niin, onhan se sellainen "akkujenlataamispaikka"

   Poista
 2. Eka kuva = Suomen kesä :)
  Minäkin olen etsiskellyt vanhaa maitotonkkaa, mutten ole raaskinut maksaa siitä niin paljoa, kuin kirppareilla pyydetään. Ehkä se sopivan hintainen tulee vielä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika tyypillinen kesäkuva:)
   Totta, aikas hintavia taitavat olla tosiaan..

   Poista
 3. Tonkka on nyt monin verroin hienompi kuin uutena. Ruosteisuus antaa oman pikantin leimansa. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Äidiltä sain toisen tonkan, joka on miltei uuden veroinen. Ajattelin josko saisin sen vaihdettua kulahtaneeseen ;) Täytyy käydä kysäisemässä naapurista ;)

   Poista
 4. Ihanat järvikuvat! Tonkka on upea, hienosti patinoitunut. Minäkin tein mökillä viikonloppuna argeologisen löydön, kun kaivoin syreeneille istutuskuoppaa. Löysin maasta vanhan pienen emalivadin. Vadissa on reikä, mutta minulle se on oikea aarre :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vanhat emaliset astiat ovat minustakin hienoja :)

   Poista
 5. Aarre minunkin mielestäni:)

  VastaaPoista
 6. Blogissani Rikkaruohoelämää (http://rikkaruohoelamaa.blogspot.fi/) on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)