14. kesäkuuta 2012

Tästähän on tullut komea....

Kun muutimme asumaan tähän rivitaloon asumaan, takapiha oli jokseenkin laittamaton (lievä ilmaisu). Kaikki oli todellista sekameskaa mm jättiputkia kasvoi pihalla. Tästä sotkun keskeltä sitten huomasin tarhakalliokielon heiveroiset alut. Ajattelin että ne sopivat hyvin mökkipuutarhaani, joten sinne ne silloin kiikutin. Ja hyvin sinne sopivat :)
Tilasin mökille multakuorman ja se saapuikin viime viikolla. Jippii, nyt pääsee taas suunnittelemaan uusia istutuksia. Viikonloppuna tuli siis jo vähän kaiveltuakin. Takana olevat tarhakalliokielot olivat osa turveharkoista reunustettua istutusaluetta.(Turveharkot eivät näy kuvassa, vaan ovat pengertämässä rinnettä pientä patioa kohti). Etualalla näkyvät vuohenjuuret taas osa toista perenna-aluetta. Näiden kahden alueen välissä ei ollut oikeastaan mitään. Pihaa kun on tehty pala palalta, niin kivasti ne istutusalueet sitten yhdistyy.... joskus taas kauemmin säätämällä saa mieleisen;)
Taimiakaan tähän ei tarvnnut ostaa, jaoin komeasinikuunliljaa ja kevätkaihonkukkaa, löysin akilleijan siementaimia ja tienvarresta siirsin poimulehteä. Kotkansiipisaniainen oli levinnyt aika hyvin, joten sieltä sain pari taimea otettua. Isännän mielestä ne ei sovi kyseiseen kohtaan...jaa-a.. Katsotaan, miltä ne kesän edetessä tässä näyttävät.


2 kommenttia:

 1. Jännä tuo tarhakalliokielo, pitäisi hankkia sellainen! Kivalta näyttää istutusalue ja sen kivireunus:) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on veikeä, jotenkin epätavallinen.
   Ja kiitos. Käytettävissä olevat kivet tosin alkavat olla melko hankalanmallisia ;) Eiköhän ne siihen istu, kun nurmikko kasvaa. Se kärsi vähän mylläyksestä :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)