25. maaliskuuta 2021

Saako vitsailla?

Luin tuossa juuri liikkumisrajoituksista.
Tuleekos nyt sellaiset
tai miten menee täällä Keski-Suomessa keväällä...

Sittenhän ei saisi mennä puutarhamyymälään! Sehän olisi tarhurille tuskaa.
Mutta Alkoon saa mennä, koska viina on välttämätön elintarvike ja kukat taas ei. 
Eli jos taimia ei saa, punkkua saattaakin tarvita ehkä enemmän kuin yleensä ;)


Mites tässä voisi kiertää asian...

Vaihtoehto yksi:

Entäpä jos olisin saanut siihen mennessä toisen rokotuksen ja vaikka sellaisen rokotepassin, 
jonka kanssa on lupa mennä puutarhamyymälään?

Että keväällä Herra Poliisimestari pysäyttäisi ja kysyisi "Mihinkäs rouva matkaa?"
"No, puutarhamyymälään Herra Poliisimestari. Kurkuntaimia ostamaan. Yritin itsekin kasvattaa, mutta pieleenhän se meni"
-"Jaahas, jaahas. Onko rouvalla rokotepassia?"
- "Kyllä löytyy Herra Poliisimestari."

Ja sitten onnellisena purjehtisin haalimaan kaikenlaisia kivoja kasveja.Vaihtoehto kaksi:

Kesällähän olen puutarhuri.
Laitan työvaatteet päälle. Olen siis töissä, vaikka en ole.
Kerään kärryyn kaikenlaista kivaa puutarhamyymälästä ja laitan kaiken työnantajan laskuun.
Maksan hänelle tietysti myöhemmin.


Lisää vaihtoehtoja en ole vielä keksinyt, 
mutta mahdollisessa tuskassa on tarhurin pakko olla ovela.


Kiitos ja Anteeks ;)

19 kommenttia:

 1. Puutarha voisi myydä myös jostain tuikitarpeellista kuten limua, tikkareita, take away-kahvia jne. Onkin elintarvikemyymälä ja siinä samallahan saa ostaa muuta myytävää kuten kukkia :)

  VastaaPoista
 2. Toden totta! Kyllä täytyy alkaa kehitellä kaikenlaisia keinoja. Sitäpaitsi kurkuntaimet ovat elintarvikkeita ja täten välttämättömiä selviytymiselle, eikö? Minä ainakin ehdottomasti tarvitsen yhden latva-artisokan selvitäkseni hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Mutta ehkä joku tarttuu siihen että kurkuntaimea ei heti syödä? Lehtikaalin taimi on jo syötävää. Semmoinen ainakin pitää päästä ostamaan :D

   Poista
 3. Tää oli hauska!
  Ja toi on niin totta, mitä Saila mainitsi. Taimethan ovat tavallaan elintarvikkeita.
  Itse mietin, että puutarha-alan yrittäjänä voisin tavallaan mennä työasioissa puutarhakauppaan.
  No, onneksi monella puutarhakaupalla on nettikauppa. Postiinhan voi mennä, että saa ne kasvit kotiinkin asti. Itse oikein pelkään mennä selailemaan noita nettikauppojen tarjontaa, kun siinä voi lähteä homma ihan lapasesta. Ennen on miettinyt, mitä läheltä on saatavilla, mutta nyt on koko Suomen ja jopa ulkomaiden tarjonta saatavilla. Se voi tulla vielä kalliiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. On nettikaupat, mutta olisihan niitä kasveja kiva katsastaa itse. Saa just sen minkä haluaa. Ja onhan kiva hieman hiplata, paitsi pikkutaimia ei ole suotavaa kovin hypistellä myymälässäkään :D

   Poista
 4. Osuit naulan kantaan! Jos nuo liikkumisrajoitukset laajenisivat kevään tullessa näille meikäläisen kulmille, laadin välttämättömän varasuunnitelman taimihankintaan: Eräs paikallinen taimitarha sijaitsee paikassa, jonne pääsee kahta reittiä ja valitsen niistä hiljaisemman eli peltotien. Kasvihuoneisiin pääsee myös takaseinän takaovesta, joka on tuuletusta varten usein auki. Taimet äkkiä kassiin ja pikainen maksu puutarhurille ja nopeasti samaa reittiä poistuminen : D

  VastaaPoista
 5. Eiköhän tilanne rauhootu myähemmin keväällä. Mutta kyllä varasuunnitelmia pitää aina olla :)

  VastaaPoista
 6. Ai kamala, enpä ollut edes ehtinyt tuonne asti asiaa pohtiakaan! Että tännekin voisi tulla liikkumisrajoituksia!!! Rokotuksia on turha odottaa ennen kesää, kun ei mihinkään riskiryhmään tai terveydenhoitoalalle kuulu. Minä mokoma menin vielä aloittamaan liikuntahaasteen, johon liittyy se, etten saa käydä kasviostoksilla ennen kuin tavoitteet ovat täynnä. Ei ole vielä ei, joten en pääse saman tien juuri ennen mahdollisten liikkumisrajoitusten voimaantuloa ryntäämään puutarhallekaan. Tai voisikohan niin pakottavassa tilanteessa vähän luistaa? Jos lupaa tehdä sitten myöhemmin extraa vähän niin kuin sakkona. Perennantaimia kun ei ehkä voi elintarvikkeeksikaan laskea...? Vai menisikö läpi, jos sanoisi niiden olevan silmänruokaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakottavissa tilaiteissa on suotavaa luistaa :)
   Aivan, eikun kansalaisaloitetta laatimaan: Tarhureille perennat elintärkeää silmänruokaa, joten elintarvikkeita ne.

   Poista
 7. Kyllä saa vitsailla tähän tapaan, eihän se tilannetta pahenna ;). Aika järkyttävää, jos ei pääsisi lainkaan puutarhakauppaan, hankinnathan ovat aivan välttämättömyyksiä!
  Minä olen kyllä jo tehnyt nettitilauksia, joten jotain taimia on tulossa (huh helpotus), mutta varmuudella tulee jotain puutteita, mitä pitäisi täydentää. Onneksi meidän alueella ei ainakaan vielä näytä niin pahalta, että nuo liikkumisrajoitukset iskisivät, mutta eihän sitä voi koskaan tietää.
  Kuvasi lämmittivät mieltä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkei ne pahene täälläkään, mutta tarhureiden kannattaa varautua ;)

   Poista
 8. Saa ja pitääkin vitsailla. Muuten tämän pandemian keskellä vielä sekoaa, ellei ole jo seonnut. Ihan tärkeän pointin nostit esille. Rajoituksista lukiessani mietin ensimmäisenä, etten voi mennä puutarhamyymäläsuosikkeihin ostoksille, sillä kumpikin sijaitsee Espoon puolella. Mikäli rajoitukset kestävät toukokuulle ja yli, mikä on jopa luultavaa. En siis pääse Muhevaiselle enkä Puutarhanikkareille. Espoossa asuva poikani uusi juuri passinsa. Hänen kanssaan naurettiin, että nyt hän voi pyöräretkillään kulkea myös paikoissa, joissa tiet kulkevat välillä Keravan ja Sipoon puolella. Riittää, että kuntarajan ylittäessään näyttää poliisille passia.
  Ymmärrän, että rajoituksia joudutaan tekemään, kun ihmiset eivät tajua hillitä itseään. Mutta kieltämättä puutarhahörhö ahdistuu, kun pitkään kaivatusta keväästä puuttuukin tärkeät puutarhakäynnit. Pitänee laittaa aivonystyrät hommiin ja keksiä hyviä selityksiä. Ehkä hoivakodissa asuva isäni muuttaakin kesäksi Muhevaisen pihalle. Tottahan häntä täytyy käydä siellä jeesaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinoja me tarhurit keksitään kyllä. Omasi kuulostaa suloiselta. Toki pitää jeesata :D

   Poista
 9. Hauska postaus, vitsailua tarvitaan, jotta jaksetaan, mutta sitten menee vakavaksi, jos puutarhamyymälöiden ovet eivät avaudu!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)