29. joulukuuta 2017

Mun joulukukka


Minun joulukukkani on ehdottomasti hyasintti. Hyasintit eivät enää tuoksu niin voimakkaille kuin aikoinaan silloin kun ne toivat koko huoneeseen ihanan tuoksun. Nyt niitä pitää mennä läheltä nuuskimaan ;)

Joulun alla minulla oli puutarhamyymälässä hieman huvittavakin keskustelu erään hyvinpukeutuneen työiän jo ohittaneen rouvan kanssa. Niin, hyasintit eivät tuoksu enää voimakkaasti, mutta rouva mielestä myöskään nykyiset hajuvedet eivät tuoksu tarpeeksi. Niitä on kuulemma laimennettu vedellä niin paljon että hajuvettä joutuu usein lisäämään. Hymyilin ja nyökyttelin, mutta ajattelin että tuonhan tiedän kun bussissa usein kuljen..Joskus sitä hajuvettä on oikein kaksin käsin loiskittu ;)
Viimeinen kuva on pikemminkin keväinen kuin jouluinen. Kesäiset verhotkin ovat keittiön ikkunassa. Vaan haitanneeko tuo, en ole ollenkaan jouluihminen. Hyasintteja kuitenkin piti hakea. Jouluksi eivät ehtineet kukkaan, mutta töissähän joulun vietin, joten sekään ei tarkalleen ottaen haitannut :)
Ostin myös amarylliksen, ja sekin on nupulla :)Mukavaa viikonloppua!

28 kommenttia:

 1. Ihanat hyasintit. Hyasintteja pitää aina ehdottomasti hankkia kotiin jouluksi vaikka varsinainen joulukukkani onkin kerrottukukkainen valkoinen amaryllis. Tein yllättävän havainnon omien valkokukkaisten hyasinttien suhteen jotka tuoksuvan yleensä hyvin miedosti. Nimittäin, viileässä huoneessa niiden tuoksu voimistui huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä ovat ihania. Ja ehkä nämä tuoksuisivat paremmin tuolla eteisessä. Siellä on aavistuksen viileämpää...

   Poista
 2. Hyasintit ovat minunkin joululemppareita.

  VastaaPoista
 3. Upeita hyasintteja ja tosi upeita kuvia olet niistä ottanut!

  VastaaPoista
 4. Hianoja kuvia! En ostanu täksi jouluksi sintin sinttiä. Jotenki vaa jäi. Ja olisin joutunu laittaa ne klasinvälihi tai viämähän mualle hajuherkkien jouluviarahien takia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Juu, hyasintit kuuluvat ehdottomasti jouluun - jo het joulukuun alusta asti! Toissapäivänä ostelin vielä joulukukka-alesta oikein pirteän pinkkejä hyasintteja:) Koska en ole allerginen, eikä lähipiirikään, saavat myös rauhassa tuoksua! Ihania kuvia olet taas ottanut! Mukavaa loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitäisköhän käydä hakemassa lisää...

   Poista
 6. Ihania hyasintteja, minunkin joulu- ja kevätkukkia :D. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Ihania hyasintteja Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia hyasinteista, niin keväisiä. Monessa maassa hyasintti onkin kevätkukka ja minäkin katselisin niitä mielelläni kevätauringon loistaessa. Olen huomannut myös, että kukat on jalostettu vähemmän tuoksuviksi ja varsinkin valkoiset tuoksuvat hyvin miedosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mieluusti ottaisin näitä keväällä helmililjojen kanssa! Ehkä ajat muuttuvat, mielikuvat hitaasti tosin, olisi tosiaan ihana kevätkukka ;)
   Niin, minusta on harmi kun ei tuoksu niin paljon...ja ihmisillä kuitenkin se mielikuva että tuoksuvat liikaa...

   Poista
 9. Mä tykkään myös hyasinteista ja niiden tuoksustakin.
  Sulla on siellä niin kauniin värisiäkin ikkunallasi.
  Tulin toivottelemaan sulle oikein hyvää Uutta Vuotta 2018!

  VastaaPoista
 10. Jo johan selvis tämäkin jutttu. Minä jo luulin, että mulla on hajuaisti heikentynyt, kun hyasintit ei tuoksuttaneet koko huonetta. Kiitos tiedosta :)

  Oikein hyvää Uutta Vuotta 2018, Pirjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinhän se on ;)
   Hyvää Uutta Vuotta myös sinne!

   Poista
 11. En itsekään ole niin jouluihminen kuin monesta blogista saa lukea. Hyvää alkavaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kovin on vähissä joulupostaukset täällä blogissani ;)
   Hyvää alkavaa vuotta myös sinulle!

   Poista
 12. Hyasinttiesi tuoksun voi miltei aistia täällä näytön takanakin...

  VastaaPoista
 13. Minä kaipaan niitä tuoksuvia hyasintteja, se oli joulun tuoksu.

  VastaaPoista
 14. Hienot hyasinttikuvat! Se on aika kuvauksellinen kukka.
  Minulla on viime vuosina hyasintit laittaneet silmät vuotamaan. Silti tänäkin jouluna ostin viiden valkoisen hyasintin korin ajatuksella, etteivät ne kovin paljon tuoksu. Tuoksuivat kuitenkin ja ne oli pakko siirtää takkahuoneeseen. Keskiviikkona sorruin ostamaan uuden hyasinttirykelmän, kun halvalla sain. Pinkit kukat ovat vielä aika nupussa, mutta näyttäisi, etteivät tuoksu lainkaan samalla tavoin, kuin valkoiset. Ehkä näissäkin on lajieroja. Sinänsä hölmöä, jos hyasintit jalostetaan tuoksumattomiksi, kun yksi niiden viehätyksestä on juuri se tuoksu. Voihan sitä allerginen valita jonkun toisen kukan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kuvauksellinen. Totta, toki jotkut reagoivat herkemmin, siltikin haluaisin että tuoksuisivat kunnolla ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)