4. elokuuta 2016

Viimeistelypuuhia ;)

Kovin mahtipontiselta kuulostaa tuo otsikko, kun ajatellaan miten vaiheessa kotipihan laittaminen on. Kuitenkin jotain kohtaa on saanut jo valmiiksi. Minua on jo pitkän aikaan vaivannut takapihan polun reunan ja sen läheisyydessä olevan istutusalueen keskeneräisyys. Viime viikonloppuna saimme sen isännän kanssa viimeisteltyä. Tai, no, pari kasvia puuttuu ja kuorikate puuvartisilta kasveilta, mutta reunukset ovat nyt ok.
Polku on reunustettu betonikivillä. Reuna loppuu vähän hassusti luonnonkivimuurin. Istutin tuohon kulmaan luonnonkivimuurin päälle seppelvarvun, joka sitten aikanaan häivyttää kahden erilaisten kivien eron. Oleva nurmialue laitetaan samaan korkeuteen kivireunuksen kanssa, tällöin nurmikon ajo on helpompaa, eikä tarvitse saksia tai siimata erikseen. Muutoinkin vaikka istutusalueen multa olisi koholla, reunakivien korkeus kannattaa aina laittaa samaan korkeuteen kuin nurmikko.


Tänne tuli sitten rhodoryhmää. Ostin Haagan ja matalamman Kullervon. Oikeastaan menin etsimään Elviira- alppiruusua, mutten sitä löytänyt. Sille on paikka tässä edessä keskellä ja joku korkeammaksi kasvava tuonne taakse. Pikkutöyhtöangervoa jaoin tuohon kulmaan.


Tässä toisessa alueessa mennän ihan peruspensailla. Koivuangervoa tässä keskellä, tuolla kaaressa keijuangervoa, sekä seppelvarvut tuolla luonnonkivien vieressä. Vähän tuolla kulmassa pilkottaa aiemmin istutetut poimulehdet. Tässä istutusalueessa on etualalla kahdenlaista keijunkukkaa, sekä pari tarhakellukaa, mutteivat ne näy kuvassa.


Minä kuvittelen tähän ruusuryhmääni nyt vasemmalta kurjenpolvista seuraavaksi reilun metrin korkuisen viljaminkeltaruusun, sen viereen pari metrisen suviruusun, sitten matalammat sävel-ruusu ja tornionlaaksonruusu. Kuvitelkaa tekin. Sitten se näyttää hyvälle. :D
Kovin on pikkuisia ruusuni vielä, mistään runsaudesta ei pääse puhumaan.

Niin, ja tuonne ruusualueeseen tunkee ohdake vähän väliä. Sitäpä onkin vasta kiva kitkeä ;) Ajattelin leikata ruusut alas syksyllä, sillä kovin ovat harvojakin. Laitan tänne katekankaan ja männynkuorikate päälle. Eiköhän sitten helpotu alueen siistiminen.

Tykkään muuten tuosta mantsuriankärhöstä tosi paljon. Sen edessä on neilikkaruusu ja Sointu-ruusu pilkistelee siinä vieressä. Aika mukava yhdistelmä, vahingossa ;)

Tähän loppuun vielä muutama kuva pihapiiristä. Hyvistä kuvakulmista, ei näytetä suttuja ja virityksiä :D


Mukavaa loppuviikkoa kaikille!Tervetuloa lukijaksi Suvi Veltheim!24 kommenttia:

 1. Voi kun on kaunista ja siistiä!

  VastaaPoista
 2. Kauniisti ja huolella olet pihaasi laittanut! Erittäin hyvin rintamamiestalon tyyliin sopivaa.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunista! Niin huolella suunniteltua ja toteutettua. Ja hieno koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä tämä oikeastaan ole huolella suunniteltua ;)

   Poista
 4. Reunukset tekevät kyllä puutarhasta oikeasti viimeistellyn näköisen. Vaikka todella kaunista teillä on muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kivireunaukset kannattaa tosin tehdä siinä alkuvaiheessa, eikä näin jälkikäteen säätäen. Kaikkeen ei vaan ehdi kerralla panostaa ;)

   Poista
 5. Kuulostaa varmaan tylsältä, mutta yhdyn täysillä edellisiin. Kaunista, tyylikästä, siistiä ja hurjan vehreää. Varsinkin, kun ottaa huomioon varsin lyhyen ajan, jonka puitteissa puutarhaa olette rakentaneet. Vaikuttavaa suorastaan.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis ja siisti puutarha, kuvat ovat ihanaa katsottavaa!

  VastaaPoista
 7. Voi herttileijaa! Ei voi tajuta kuinka uus piha teillä on. Mahtavat näkymät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo, on aika hyvin kasvaneet kasvit paikoin. Mökiltä toin perennantaimia, ja ne olivat melko kookkaita, joten on rehevämpää ;)

   Poista
 8. Kaunista tulee, kun ammattilainen tekee!

  VastaaPoista
 9. Ihanan valmiilta näyttää :) Täällä sitä vain haaveillaan tuommoisesta tahdista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin homma alkanut hieman muuttua rauhallisemmaksi :)

   Poista
 10. Oletpa saanut paljon aikaan! Kaunista!

  VastaaPoista
 11. Kyllä huomaa, että ammattilainen on ollut asialla. Upea pihamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   No, sinnepäin. Töissä tekisin tarkempaa työtä. Eipä ne toteutettavat pihat ole ollenkaan tälläisiä reuhkia, vaan tyylikkäitä ja suoraviivaisempia ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)