19. heinäkuuta 2016

Sonsbeek-puisto, Alankomaat

Selailin tässä matkakuvia enkä oikein osannut päättää millaisen postauksen teen Hollannin reissusta. Tekisinko vain yhden johon keräisin satunnaisia kuvia useista paikoista vai tekisinkö sittenkin useamman postauksen... Sonsbeek-puisto oli mielestäni sen verran mukava että keräsin tähän postaukseen kuvia vain sieltä.

Sonsbeek-puisto sijaitsee Arnhemissa Alankomaiden itäosassa. Arnhem ei varmaankaan ole ensimmäinen valinta Alankomaihin matkaavalle. Meille se oli kuitenkin varsinainen matkan pää, sillä puolisoni äiti asuu siellä.

Sonsbeek-puisto on 67 hehtaaria ja rajautuu pohjoisessa suuren metsäalueeseen sekä Zijpendaal ja Golden Soil -puistoihin . Yhteensä alue on noin 200 hehtaaria. Mikä onkin valtaisa alue niin täyteen rakennetussa maassa. Osa alueesta on suojelualuetta.
Puisto on pääosin istutettua vanhaa pyökkimetsää. Maasto on mäkistä ja puistossa on useita lampia, suihkulähteitä ja kaksi putousta. Puisto sijaitsee vuonna 1744 rakennetun kartanon mailla, myös suuri osa Arnhemin kaupungista on rakennettu kartanon maille. Kartanon puiston maisemointiin on alunperin otettu mallia englantilaisista maisemapuutarhoista ja maaseudusta. Osa puistosta on selkeästi uudempaa. Puistossa järjestetään näkyään myös taidenäyttelyitä.


Mykistävän suuret puut olivat tämän paikan parasta antia. Niin, sekä suuren aidatun alueen ihanat ja niin kauniit kuusipeurat.


9 kommenttia:

 1. Hienot kuvat hienosta puistosta. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. On tosiaanki, juhulallisen kokoosia puita ja aivan tutun näköösiä kukkia näkyy istutuksis olevan.

  VastaaPoista
 3. Mahtavat puut. Noiden tyvellä tuntee oman pienuutensa.

  VastaaPoista
 4. Upeita kukkia ja puita.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista
 5. Kaunis paikka! Puut näyttävät ihan ikivanhoilta. Kolmanneksi alin kuva on aivan ihana!

  VastaaPoista
 6. Upea puisto!
  Ihmettelen, kuinka suuriksi nuo puut kasvavat
  Keski-Euroopassa. Miksi ne eivät kasva meillä niin suuriksi. Johtuuko se ainoastaan lämpötilasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luulen että kasvukauden pituus merkitsee niin paljon.

   Poista
 7. Kiitoksia kaikille mukavista kommenteista!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)