24. heinäkuuta 2013

Nojaillaan

Tässä toisiinsa tukeutuvat alppipiikkiputki ja punakärsämö. Alppipiikkiputken olen joskus kasvattanut siemenestä, ja se oli todella helppo kasvatettava. Yhden taimen olen laittanut liian hyvämultaiseen kohtaan, joten se on aivan vihreä kasvustoltaan. Sen sijaan nämä osuivat onnistuneesti hieman karunpaan paikkaan, ja siksipä niiden väritys on sininen. Niinkuin pitääkin. Punakärsämön sain joskus ystävältäni. Senkin olin unohtanut asuvan mökkipuutarhassa jo. Tilasin keväällä sen siemeniä. On se kumma miten ei näitä muista;)
Mutta ehkäpä siemenpussista saan tummenpaa sävyä...kenties.Tervetuloa mökkipuutarhaan SH ja Aarrerasia!
Welcome to my blog Maria Cecilia!


Muokkaus 25.7
Ups...Anteeksi kaverit harhaanjohtamisesta:) Kuvassa oleva piikkiputki onkin sinipiikkiputki, kuten tuolta kommenttiosiosta käy ilmi. Nämä ovat kuitenkin niitä itse kasvattamia, en vain muistanut lajia...hatara pää kun on....
Täytyypä tutkailla niitä toisessa rehevämmässä paikassa kasvavia, josko ne olisivat alppipiikkiputkia. Alppipiikkiputken kukinto on runsaanpi kuin tämän sinipiikkiputken. Kasvi on myös väritykseltään hopeisempi, kuten Inkivääri tuolla alla kommentoi:)


13 kommenttia:

 1. Yhteensopiva pariskunta! Laitoin maahan keväällä tuota punakärsämöä ja odottelen kukintaa. Jos löydän alppipiikkiputkea jostakin, laitan kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan vahingossa tuli tämä yhdistelmä:)

   Poista
 2. On tosiaan tasapainoinen pariskunta. Kasvatin tänä keväänä siemenestä alppipiikkiputkia, mutta niissä ei ole vielä kukan aiettakaan. Pääsivät tosin vasta viime viikolla varsinaiseen kasvupaikkaansa, joten katsotaan, minkä värisiä niistä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en olisi osannutkaan ideoida tätä paria. Mukavaa kun sattumalta tulee kivoja kasviyhdistelmiä;)
   Alppipiikkiputken lehtiruusukkeet taitavat aina olla enemmän vihreitä. Minulla vain tuo kukkavarsi ja siinä olevat lehdet sinertyvät. Pienet taimet olivat ekana vuonna ihan täysin vihreitä, ja ehdin jo ajatella ettei niistä sinisiä tulekaan:)

   Poista
 3. Bellissima questa composizione con gli Eryngium , complimenti! Un saluto!

  VastaaPoista
 4. Piikkiputki on kyllä niin hauska kasvi, kun varsikin on sininen. Luulisin muuten tämän olevan sinipiikkiputki, alppipiikkiputki on jotenkin hopeisempi. Minä nimittäin halusin sitä ja kasvatin vahingossa sinipiikkiputkea alkuun - olen kyllä varsin tyytyväinen vahinkooni :) Mukava parikin sillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no niin, sehän se! Sinipiikkiputki!
   Kiitos kommentista:)

   Mhh.. nyt jäin miettimään liekö mökkipuutarhassa toisaalla olevat piikkiputket sitten tuota alppi-kaveria

   Poista
 5. Kaunis yhdistelmä! Itse ajattelin myös tehdä sinipiikkiputki-kylvöksen syksyllä suoraan kasvupaikalle.Katsotaan miten onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja ovat, mutta vähän nämä minun yksilöt kallistelevat sinne tänne:)

   Poista
 6. En tiedä mikä putki mulla on mutta tuo havainto liian uhkean maan vaikutuksista väriin on hyvä tieto, taidan siirtää omieni paikkaa. Kiitos tiedosta josko saisin tuollaiset hienon väriset niinkuin sinulla:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)