20. syyskuuta 2012

Äh, mallin muokkausta

Yritin tässä juuri säätää blogini leveyksiä. Se onnistuisi kyllä, mutta sitten ylätunnisteen kuva olisi jäänyt liian kapeaksi. Yritinkin ladata uutta kuvaa siihen, mutta ohjelma ilmoitti, että olen ylittänyt bloggerin kuvien lataamisrajan. Mitä ihmettä? Jotain sepustusta siinä oli englanniksi. En kyllä jaksa syventyä moiseen, joten antaa olla koko mallin muokaushomma.
Ja nyt pitää ihan kokeilla alkaako tämä herjaamaan postauksien kuvista...


Kesällä hankin mökkipuutarhaani köynnöskaaren, kuva on otettu kuukausi sitten. Toiselle puolelle kaarta istutin sinivioletin jalokärhön, jonka nimilappua en tietenkään muistanut panna talteen. Jackmannii se ei ollut. Yritin etsiä kuvahaulla vastaavanlaista, Multi Blue-lajike voisi olla tai sitten ei.

Olen tykännyt todella paljon kuvassa näkyvästä violettilehtisestä syyskimikistä. Se ei ole kestävyydeltään niin voimakas kuin useimmat perennat, mutta tuossa kohdassa ne ovat kasvaneet hyvin jo muuteman vuoden.Paikka on puolivarjoinen ja istutusalue viettää alaspäin, joten märkyys ei pääse ainakaan vaivaamaan tälläkään kohdalla;) Se kukkii puutarhassani todella myöhään ja kukat tuoksuvat voimakkaasti. Aika kiva se on:)

14 kommenttia:

 1. Köynnöskaari sopii tuohon kauniisti! Tuollainen piha, jossa on korkeuseroja miellyyttää jotenkin silmääni kovasti. Syyskimikki näyttää kiinnostavalta kaiken vihreyden keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Jotkut kohdat mökkipuutarhassa onnistuvat hyvin, mutta kaikkiin kohtiin en ole täysin tyytyväinen. Rinteessä on omat haasteensa.
   Ajattelin jatkossa vähän hankkia lehdiltään erivärisiä kasveja piristykseksi puutarhaan, kunhan tuumailen:)

   Poista
 2. Herjaa varmaan, että kuvassa on liikaa pixeleitä tms. Pitäisi ehkä olla jpg- tai gif-muotoon tallennettu, jotta vie vähemmän "tilaa". Tämä oli villi arvaus...

  Tuollaisesta köynnöskaaresta minäkin olen haaveillut. Jos meillä on nykyinen puutarha vielä ensi kesänä, luultavasti hankin sellaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä vähän ärsyttää tämä koneella säätäminen, nyt se sai kyllä luovutusvoiton ;)

   Poista
 3. Ihanan näköinen köynnöskaari! Näkymä oikein houkuttelisi kulkemaan polkua ja kurkistamaan nurkan taaksen. Kaunista ja rehevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Ja kunhan saan siihen kärhot vain kasvamaan;)

   Poista
 4. Minäkään en ole ihan ymmärtänyt ylätunnisteen kuvan systeemejä. Joillakin kuvilla ylätunniste tuli liian leveäksi, joillakin kapeaksi. Ja toisilla taas liian korkeaksi. En tiedä vaikuttaako siihen, kun muuttelen kamerassa eri tarkkuuksia. Sadun mainitsemia pixeleitä on niin eri määrät niissä. Otin sitten koko ylätunnisteen kuvan pois ja olen muutellut vuodenaikojen mukaan koko blogin taustakuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan looginen tuo mallin muokkaus homma ei mielestäni ole... tai ehkä vain en osaa:)
   Jotenkin olisi kiva jos siinä olisi selkeä esikatselu, tietäisi vähän miltä mikäkin näyttää:)

   Tuo tällä hetkellä ylätunnisteessa kuva on alkujaankin rajattu panoramaksi.

   Poista
 5. Ihanan näköistä, tuota polkua kyllä houkuttelisi lähteä kävelemään:)

  VastaaPoista
 6. Tykkään kovasti köynnöskaarista, itsellänikin on pari. Mukavasti polku kulkee kaaren alta ja perennat kehystävät polkua. Kauniin ja rauhallisen näköistä.
  Välillä hermoilen malliohjelman kanssa, sillä minusta se toimii välillä kummallisesti - no, ehkä itsekin olen vähän kummallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köynnöskaaret ovat minunkin mielestä mukavia. Isäntä tosin pitää niitä liian romanttisena. On toki mukavaa, että hän välillä innostuu puutarhahommista, mutta ihan joka asiaan en anna hänen puuttua, kuitenkaan :)

   Niinpä, no, täältä löytyy sitten toinen kummallinen;)

   Poista
 7. Tulin katsomaan köynnöskaartasi, kun blogissani mainitsit siitä. Onpa muuten hyvän näköinen ja kun ensi kesänä kärhösi nousee siihen, niin on sitä nautinto katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotaan että ensi kesänä kärhöt kasvaa sitä vasten.

   Ensin ajattelin laittaa toiselle puolelle alppikärhön ja toiselle puolelle jonkun jalokärhön, mutta päätinkin toisin. Alppikärhö verannan vieressä on kasvanut hurjasti. Mikäli sellainen kasvaisi yhtä valtavasti köynnöskaareen, olisi se melko tukkoinen...

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)