21. heinäkuuta 2012

Onnistui, ei onnistunut

Keväällä suurella innolla kylvin useaa eri sorttia siemeniä ja tilasin liljojen ja gladioluksien mukuloita. Nyt ajattelin laittaa postausta mitkä onnistui ja mikä taas ei...

Mönkään meni korallikeijunkukka, sillä omituinen joukkosurma tapahtui kun laitoin pienet taimet maahan. Mustasilmäsusannaan iski heti joku öttiäinen. Sumuttelin mäntysuopaliuosta, vaan eipä auttanut tällä kertaa. Keltapäivänhatun taimet tilsasi koira täällä kotosalla, saa nähdä onko niitä mökillä yhtään hengissä. Kiinankärhöistä on taitaa olla yksi taimi elossa...
Perennojen taimia tulikin melko vähän.Perennojen kylvöksistä voin sanoa että punahatut ja isopäivänkakkara voivat hyvin.


Ja sitten onnistuneisiin asioihin....


Lobelia 'Regatta lilac' on heleän violetti, kuvassa vaan väri haaleampi kuin oikeasti.

Tätä matalaa leijonankitaa en tilannut, vaan se oli yllätyspussi siementilauksen mukana. Ja se onkin todella kiva. Keväällä sisätiloissa taimet venähtivät, mutta kivasti on korjaantunut tilanne.
Ensimmäinen kosmoskukka avautui
....ja nuppuja on lisää.
Kuvassa on mielestäni upea tausta ja ihan taas vahingossa.
Kesäharsoa kosmoskukan kaverina.
Harsoa tosiaan, hankala valokuvata ;)


Gladiolukset.... joo, kyllä ne ehtii kukkia :)Viherpeukaloilta tilaamani pasuunakukka.
Komeat on lehdet, kukista ei tietoakaan.Ruukkulilja 'Pimento' on todella upea.


4 kommenttia:

 1. Eipä ole munkaan kahdella pasuunalla vielä kukkia, mutta lehdet on suuret ja varret paksut. Sullahan on hyvin nuo onnistuneet! Mun korallikeijunkukat (VP:ltä) kasvaa kyllä, mutta eivät kuki.

  VastaaPoista
 2. Onnistumisia on sulla enemmän ku ohilyöntejä. Mulla ei itäneet tomaatit, kurkut, munakoisot eikä chilit. Mystistä on tämä puutarhailu. ;)

  VastaaPoista
 3. Olen jossain vaiheessa itse kyllästynyt lobeliaan ihan täysin, mutta tuo esittelemäsi lobelia on kyllä aivan upea! Taidanpa kokeilla ensi keväänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tykkään itsekin tosi paljon tuosta väristä :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)