30. joulukuuta 2018

Pelargonit talvella


Eteisen pelargonit elävät talven pimeintä aikaa, mutta valoa kohti mennään pikkuhiljaa. Muuteman olen täältä jo heittänyt menemään. Kaksi alkoi tyvestä selkeästi mustumaan ja se on menoa, loput pois heitetyistä olisivat oikein hyvällä lykyllä ehkä selvinneet, mutta tässä on sellainen tilaongelma. Nämä ovat myös tässä näkyvillä, joten rankkuudellakin on näköjään rajansa.


Vanhan puulaatikon päällä taaimmaiset saattavat olla seuraavat pois heitettävät. Ikkunalaudalla olevat ovat selvästi paremmassa hapessa.


Hentoa uutta kasvua on. Muistaakseni viime vuonna aloitin kevyesti lannoittamaan näitä sillä vaaleanpunaisella lannoitteella jo tammikuun lopulla. Kevään edetessä ne näyttivätkin jo aika komeille.


Silloin tällöin innostun siistimään näistä kuivia lehtiä pois ja samalla poistan mahdolliset onnettomat nuput. Siltikin yksi pääsi yllättämään.

Aiemmin olen ollut tarkkakin että näillä on nimilaput. Nyt huomasin että olenkin ollut syksyllä sen suhteen huolimaton ja mysteerikasveja löytyy ;)

18 kommenttia:

 1. Tämä homma kiinnostaisi muakin. MUTTA epäilen, että tappaisin kasvit kuivuuteen, kun niiden pitäisi olla vanhan mökin puolella... Vai miten usein kastelet näitä? Entä lämpötila tuossa eteisessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on periaatteessa varmaan vähän liian lämmin, eteisestä ei ole väliovea keittiöön. Ehkä aavistuksen ikkunoiden vuoksi tämä tila on viileämpi.Eteisen lattialäämity myös aika pienellä.
   Kastelu menee mutulla, en ehkä edes kerran viikossa. Annan kunnolla kuivahtaa kastelujen välissä. Liika märkyys on pahempi kuin kuivahtaminen.

   Poista
 2. Rankkaa aikaa on pelakuille nyt ilman lisävaloa, kohta tilanne muuttuu. Meilläkin pari purkkia on pois saatettu, aina saa kaupasta uusia menehtyneiden tilalle!

  Mukavaa alkavaa ja kukkivaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, elossa on ne vanhemmat siemenestä lisätyt. Mietinkin miksi pitää yrittää haalia lisää, kun tuo tilakin on aika rajallinen :D Kannattaisi minun tyytyä vähempään ;)

   Poista
 3. Anoppini on varsinainen pelargonia-ihminen. En edes tiedä, kuinka vanhoja vanhimmat ovat, mutta rakkaudella niitä talviaikanakin hoivataan. Kesämökin ikkunoilla. Niin tutun näköistä noissa sinun valokuvissasi!:)

  VastaaPoista
 4. Pelargonisi näyttävät oikein hyviltä. Kokeilen myös ensimmäistä kertaa talvetusta ja valtaosa lehdistöstä on kuivunut tai kellastunut, kovasti olen siis saanut niitä nyppiä. Tosin osa pelakuista yrittää edelleen kukkia.

  VastaaPoista
 5. Hyvin on sulta onnistunut talvehtiminen belargonioitten kanssa.
  Mullakin oli edellisessä asunnossa kellari, jonne aina vein omat kukkani ja hienosti kasvoikin sitten todella suureksiskin, kuin pensas olisi ollut, kun aina uudelleen ja uudelleen sen kellariin vein ja keväällä valoon toin.Se taisi olla ainaskin 5vuotta vanha, kun sitten tänne muutettiin, niin jouduin siittä luopumaan, koska sitä kellaria ei enää ollut, eikä mitään muutakaan paikkaa talvehtimiseen.
  Tulin kiittämään sua tästä vuodesta ja toivottelemaan oikein hyvää uutta Vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kuin myös sinulle!
   Minulla ei ole mitään muuta paikkaa näille, ei autotallia, kellari tai lämmintä varastoa ;)

   Poista
 6. Minuutti minuutilta päivät pitenevät ja pelargonioidenkin uusi kasvukausi alkaa. Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttävät pelargonisi. On taas kukkaloistoa tiedossa ensi vuodelle :) Hyvää alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Minun pelakuut ovat varastossa suurin osa, pitäisikin käydä niitä vilkaisemassa, oman onnensa nojassa ovat pääasiassa siellä olleet. Sinun pelakuusi näyttävät virkeiltä.

  VastaaPoista
 9. Hauskan keväiset kuvat ;) Heitin just pari pelakuuta kompostiin ikkunalaudalta. Itse asiassa ne olivat viimeiset, joita en hennonnut hävittää syksyllä. Nykyään talvetan pihan pelakuut valoisassa kellarissa. Vähän niin kuin kyllästyin jo erikoispelakuihin ja palasin takaisin "taviksiin" :)
  Ihanaa ja kukkarunsasta uutta vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisikin kiva jos minulla olisi joku muu paikka näille, vaan ei. Tällä on siis mentävä kun ei ole autotallia, eikä kellaria, eikä mitään muutakaan plussa puolella pysyvää varastoa :)
   Tavikset on hyviä :D
   Ihanaa kukkarunsautta myös sinne!

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)