KOTIPIHA

Muutimme tähän pieneen tönöön syksyllä 2014. Mökkipuutarhan runsauteen tottuneena rintamamiestalon tyhjä nurmipiha näytti kovinkin masentavalta. Tontilla ei kasvanut oikeastaan mitään muuta kuin pari vaahteraa ja yksi vanha, mutta tuottoisa luumupuu. Nyt tilanne on hieman toisenlainen ja tontilta löytyy lukuisia pensaita ja perennoja sekä muutama pikkupuu.

Etupihan maansiirrot on tehty kaivinkoneella, sillä maan muotoilu pois päin talosta viettäväksi vaati suuren maamassojen poisviennin. Muualla on sitten vastaavasti puuhasteltu ihan ruisvoimalla. Etupihalla minulla oli alusta alkaen suurinpiirtein selkeä kuva mitä tehdä, takapihalla vastaavasti meni vähän pipertelyksi ;)

Näkösuojaa tontilla ei vielä ole, sillä pensaat ovat vielä pieniä. Mökiltä toin runsaasti perennojen jakotaimia, joten ne alueet ovatkin melko runsaan näköisiä.

Tässä vielä muutamia linkkejä pihatöiden teosta ja lähtökohdista. Ihan ei menny alkuperäisten ideoiden mukaan. Niinhän se on, että ideoita tulee työtä tehdessä ja ajoittain se aiheuttaa säätämistä. Joskus enemmän, joskus vähemmän ;)

Kotipihalla

Nyt alkoi tapahtumaan

Nyt alkoi tapahtumaan - vol 2

Ennen ja jälkeen

Tontin yläkulmassa on vielä purettava huonokuntoinen saunarakennus, siihen pitäisi tietysti saada uusi. Puutarhan raamit on kait nyt tässä, nyt voi sitten pikkuhiljaa hienosäätää ei niin kivoja kohtia ;)

Jep, kaipa tästä puutarha tulee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...