13. joulukuuta 2018

Huonekuusi


Kukkaostoksilla ostin heräteostoksena huonekuusen, vaikka missään nimessä kovin optimaaliset olot meillä sille ei ole. Mikäli huonekuusesta haluaisi pidemmän ilon, sen pitäsi olla viileässä ja valoisassa tilassa.




Amaryllis on laitettu multineen päivineen vanhaan lasipurkkiin. Hieman sammaleella multaa maisemoin. Muutoin koristeena lipaston päällä on kävyt purkissa ja yksi tekemäni kranssi taustalla seinään nojaten. Lisäksi pari kynttilää ja pari vanhaa astiaa ;)

edit. Tämä on ensimmäinen kerta kun kokeilin laittaa amarylliksen näin. Siitähän se ei tykännyt, joten eipä kannattanut. Amaryllis kannattaa siis mielummin pitää siinä omassa ruukussaan. Hyasintit taas kestävät monenlaisia esillelaittoja kukinnan kärsimättä ;)



Huonekuusen hoitoon löysin seuraavia vinkkejä:

- tasainen kosteus
- valoisuus (tarvitsisi keinovalon)
- ei suoraan auringonpaisteeseen (auringosta ei liene vaaraa tähän aikaan vuodesta)
- huoneenlämmössä olevaa kasvia olisi hyvä sumutella päivittäin
- sijoittaminen kauas tulisijoista ja lämpöpattereista
- kesäisin huonekuusen voi viedä ulos varjoon, jos sinne asti hengissä pysyy

edit. kommenttikenttään tuli kokemukseen perustuvia hyviä hoitovinkkejä!

Ennuste meillä ei olosuhteista ja suurpiirteisestä tarhurista johtuen ole kovin hyvä ;)
Kaunishan tämä nyt on.




16 kommenttia:

  1. Huonekuusi on ihana ♥ Minulla ollut jo muutaman vuoden ja hengissä vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Aika hienoa. Onko sinulla viileämpi tila sille talveksi?

      Poista
  2. Minullakin huonekuusi pysynyt hengissä jo 3vuotta,vaikka en ole suihkutellut,enkä vienyt ulos kesällä.Ainoan ohjeen,minkä sain oli että kastellaan korkeintaan kerran viikossa,talviaikaan vain joka toinen viikko.Kesällä voi lannoittaa,eikä saa antaa suoraa auringonvaloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se ei ole niin hankala kuitenkaan saada pysymään hengissä kuin oletan, Pitääpä yrittää :)

      Poista
  3. Onpa nättiä! Minulla oli huonekuusi aikanaan, mutta sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä pitkään, koska meillä on talvisin keskuslämmityksen takia aina aika kuuma, ilma on kuivaa, ja parvekkeella puolestaan menee pakkasen puolelle. Elääkseen pitkään huonekuusi kaipaisi sopivan viileän, valoisan talvehtimispaikan, minkälaista meillä ei ollut tarjota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis tämä on. Meillä eteinen on ehkä aavistuksen viileämpi, ehkä kokeilen siellä :)

      Poista
  4. Huonekuusi onkin hyvin jouluisen tuntuinen ja kaunis!

    VastaaPoista
  5. Mulla on huanekuusien taru loppunu aika lyhkääsehen, mutta flikalla son pysyny hengis jo vuaren. Niillon laattialämmitys ja klasia kolomella seinällä. Sevverran vilipoosta, että mullon siälä aina kylymä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilen josko pärjäisi eteisessä pelakuiden kera ;)

      Poista
  6. Huonekuusi on nätti. Ostin sellaisen neljä vuotta sitten marketista vajaalla 7 eurolla. Meillä ei ole tarjota valoisia ja viileitä olosuhteita, joten ihan riskillä ostin. Hyvin on pärjännyt ja kasvanut jo mittaakin. Talvella huonekuusi on ikkunalaudalla, jonka alla olevan patterin pidän vähän viileämmällä. Kesäisin siirrän huonekuusen kauemmas ikkunasta, koska isoista ikkunoista tulee paljon valoa, mutta paisteella myös liikaa lämpöä. Talvella kastelen joka toinen viikko, kesällä kerran viikossa. En muista koskaan suihkutella. Vuosi sitten huonekuusen alimmista oksista osa ruskettui ja pelkäsin koko kasvin tekevän kuolemaa. Neulasia rapisi pois ja pari alinta oksaakin. Ei tullut kuolemaa, vaan ihan pirteänä se on edelleen.

    VastaaPoista
  7. Minulla on huonekuusi jo vuoden selvinnyt hengissä. On pohjoisikkunalla ja sisällä myös kesällä. Meillä ei ole kovin lämmintä, alle 20 tuossa huoneessa. Syyskesällä vaihdoin isompaan ruukkuun, kun tunkee juuria läpi joka astiasta. Tykkää paljon vedestä ( on taas tunkenu juuret ulos), mutta en oo sumutellu. Näyttää kasvaneen paljon vuoden aikana. Joten ei ihan mahoton kasvi, jos saa olla ikkunavalossa. 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla. Olen jotenkin pitänyt tätä ihan mahdottomana, enkä ole tohtinut kokeilla :)

      Poista
  8. Meilläkin huonekuusi kasvanut jo muutaman vuoden olohuoneessa. Kesät talvet noin puolen metrin päässä eteläikkunasta, ei suihkutteluja eikä kesäksi kanneta minnekään. Kastelen silloin kun muutkin viherkasvit. Ei siis ole ollenkaan vaatelias ainakaan tämä meidän yksilö:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tätä pitää ilman muuta yrittää säilyttää :)

      Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)