19. joulukuuta 2018

Let it snow!


Kylläpä kaikki näyttää puutarhassa niin leppoisalta kun valkoinen lumi peittää maan. Lähimetsän lenkkikin on huomattavasti mukavampi kiertää nyt kuin lumettomassa pimeydessä. Eilen illalla koiralenkki otsalampun kanssa oli jotenkin erityisen ihana. Lunta satoi silloin hiljalleen ja koko ajan otsalampun valo loi siellä täällä pieniä lumen kimalluksia. Tänään vapaapäivänä pääsin kiertämään lenkin ihan päivänvalossa.



Huomenna vielä saan olla vapaalla, sitten alkaakin kuuden päivän työputki. Itse en ole mikään jouluihminen, joten työt ei haittaa siinä mielessä. Toisaalta yhteistä aikaa miehen kanssa saisi olla enemmän. Mieheni on päivätöissä arkisin. Mitä se mahtaa olla perheissä joissa molemmat tekevät vuorotyötä? Joillakin aloilla on vuorotyötä tehtävä, mutta muutoin maailmamme on muuttunut melkoiseksi 24/7- elämäksi. Vuorotyössä naisvaltaisilla aloilla ei palkka päätä huimaa.

Mukavia hetkiä niille joilla on vapaata ja niille joita työt kutsuvat:)




26 kommenttia:

  1. Lumi on tehnyt maiseman todella kauniiksi.
    Varsin moni vuorotyö on naisvaltaista, eikä palkka päätä huimaa. Kumma, että niin terveydenhoidossa kuin päiväkodeissakin vaaditaan vastuuta ja kunnon koulutusta, mutta ei sitä sitten palkan muodossa arvosteta. Vein oman terkkarin terveydenhoitajalle villasukat. Sainhan minäkin työkavereilta ja asiakkailta kukkia, viinipulloja ja suklaata. Ollaanhan mekin terveydenhoidon asiakkaita, joten hyvä on heitäkin muistaa.
    Mukavia työpäiviä. Arvosta ainakin itse itseäsi, jollei muut huomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhutaan 24/7-yhteiskunnasta ja kuitenkin elämä kulkee arkisin. Vielä kehtasivat päättäjät pelotella vuorotyölisien poistolla.

      Jep, arvostan kyllä, mutta äänestän jaloillani. Vuorotyötä en halua tehdä enää kesäisin ;)

      Poista
  2. Luminen maisema on kyllä kaunis. Mietin joskus kumpi on kauniimpi luminen maisema vai kesäinen?
    Mukavaa joulun odousta sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihania lumikuvia:) On kyllä niin kaunista kun tuota lunta on, ihanan valkoista♥ Meillä juurikin noiden vuorotöiden takia otetaan aatto vastaan tänä vuonna vasta myöhään illalla ja joulua päästään juhlistamaan oikeastaan kunnolla vasta Tapaninpäivänä..Vaan jouluherkkuja kyllä saadaan syödä joka päivä:) Leppoisaa joulun odottelua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvää ruokaa ja kukkia sekä tietysti kynttilöitä. Se on joulua ;)

      Poista
  4. Talvinen maisema on todella kaunis, kuten sinun kuvasi osoittavat. Meilläkin on täysi talvi, joten valkoinen joulu saadaan. Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  5. Oikein hyvää ja rauhallista joulua kotiin ja sinne työpaikallekin! Niin monet joulut olen töissä ollut minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, valmistuin 2011, joten yhden joulun sen jälkeen olen ollut vapaalla ;)

      Poista
  6. Tänne meillekin on vihdoin satanut lunta ja maisema huurteisine puineen on kuin suoraan sadusta.

    VastaaPoista
  7. Minä myös nautin näistä lumimaisemista. Nytkin tulee koko ajan lisää lunta, ah, on niin kaunista!

    VastaaPoista
  8. Lumi tekee maisemista kauniita. Nauti vapaapäivästä ja mukavia jouluisia työpäiviä.

    VastaaPoista
  9. Täälläkin on onneksi lunta! Leivoin tänään kakkuja myyntiin, ja kävin parikin kertaa pikaisesti kävelyllä kun kakut paistuivat uunissa. On vaan niin kaunista!

    VastaaPoista
  10. Ihanasti lunta! Meillä tosi vähä, mutta onneksi kuitenki valakoone maa.

    VastaaPoista
  11. Kauniit ovat maisemasi! Voin kuvitella, miltä koiran ulkoilutuslenkillä otsalampun valossa tuntui! En ole jouluihminen minäkään, mutta hyvää joulua kuitenkin työn merkeissä!

    VastaaPoista
  12. Kauniita kuvia. Mukavaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
  13. Nyt on tosiaan upean kaunista ulkona, kun lumi on vielä oksilla. Hienot kuvat!
    Työaikoja on nykyään hyvin monenlaisia. Itselläni on aika vapaa aikataulu, kunhan työt tulee tehtyä. Ja on kursseilla paikalla sovittuun aikaan... olen siis niillä opettajana ;)
    Työssäni on nyt se ihana puoli, että pääsen päivisin piipahtamaan ulkona pienellä kävelylenkillä ihastelemassa lumista kauneutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuorotyössä talvella tykkään että aamupäivvällä ehdin käydä koiran kanssa valoisalla lenkillä. Kesällä ei ole niinkään mukavaa, siksi siirryn keväällä takaisin puutarha-alan töihin ;)

      Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)