14. toukokuuta 2018

Ruohosipulireunus - kaunista ja hyödyllistä

Ruohosipulin suhteen ainakin ollaan omavaraisia, sillä olen istuttanut niistä reunuksen pieneen hyötykasvialueeseen. Idea ei tosin ole omani, sillä between Rikkaruohoelämää- blogista kerran kommentoi että oli Eestissä nähnyt eräällä kasvimaalla ruohosipulireunukset ympäröimässä muita hyötykasveja. Hieman jalostin ajatusta ja laitoin tänne polun reunaan parin metrin pätkän ruohosipulia kasvamaan. Tuossa vasemmalla näkyy aikoinaan siemenestä kasvattamani tähkälaventelireunus.

Noppakivet laitoin polun reunaan viime syksynä kun kasvarin viereisen kiveyksen tekemisessä jäi ylimääräisiä kiviä. Ehkä on vähän liian pikkusievää, mutta kasvien hieman kasvaessa eivät niin selkeästi pistä silmään.

Ihanat tulput aloittelevat kukintaansa. Tänään niitä on varmasti paljon jo avoinna. Ai, kun tykkään!Mukavaa viikkoa kaikille!8 kommenttia:

 1. Ompas hieno idea tuo ruohosipuli:) kauniita tulppaaneja. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat ja tuo ruohosipuli reunus on loistava idea:) Ruohosipuli on kyllä niin herkkua, käyn hakemassa sitä pihalta usein aamuisin leivänpäälle:) Kauniita tulppaaneja! Näin upeilla ilmoilla kevät etenee kovaa vauhtia! Aurinkoista viikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Olen jossain lehtikuvassa nähnyt vastaavan ruohosipuli-istutuksen, se oli upea kun oli kukassa. Olen kaavaillut jotain samaa uuden kasvihuoneen tykö, vielä ei ole selkeää suunnitelmaa. Hyvä idea tuo on, sekä kauneus että hyöty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruohosipuli on kaunis kasvi. Hyötykasvienkin kanssa voi mukavasti vähän kikkailla ;)

   Poista
 4. Ei tosiaan pöllömpi idea, pidetäänpä mielessä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...